28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

Öğrenciler için eşsiz deneyim alanı , Rahmi M. Koç Müzesi


İstanbul’un Haliç kıyısındaki Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye’nin sanayi, ulaşım ve iletişim tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Günlük hayatı asırlarca etkilemiş, her biri tarihe damga vurmuş önemli objelerin yer aldığı zengin koleksiyonu ile eşsiz bir atmosfere bürünen müze, öğrenciler için de keşif ve eğlence dolu eşsiz bir deneyim alanı sunuyor

 

Tarih : 15 Eylül 2021 Çarşamba 21:53   Okunma : 767

Ulaşım, sanayi ve iletişim tarihinin efsanelerinden oluşan koleksiyonu her geçen gün büyüyen Rahmi M. Koç Müzesi, öğrencileri masalsı bir atmosferde tarihle buluşturuyor. Müzede öğrenciler gramofon iğnesinden denizaltıya, röntgen aracından klasik otomobillere, gemi ve uçaklara kadar 14 binin üzerinde objeyi yakından tanıma, deneyimleme fırsatı yakalıyor.

Gelişim ve öğrenimin çok yönlü sosyal ve kültürel çevreler içinde, onlardan etkilenerek oluştuğunun bilinci ile çağdaş bir eğitim ve öğretim sunma görevini 2002 yılında üstlenen Rahmi M. Koç Müzesi’nin okul müfredatını destekleyen eğitim uygulamaları da devam ediyor. Müzenin Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen eğitim ve atölyeler, özellikle çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyor. Koleksiyona uygun; sürekli yenilenen, dinamik ve sürdürülebilir eğitimlerle ‘müze eğitimi’ kavramı gelecek nesiller için de çok daha yaygınlaşıyor.

Tasarımdan astronomiye, müzikten sinemaya, matematikten biyolojiye kadar geniş yelpazedeki eğitimlerde birbirinden farklı ve eğlenceli… Okulların yeniden açılmasıyla yüz yüze eğitim heyecanını uzun bir süre sonra yaşayan öğrenciler, müzedeki eğitimlerde de unutulmaz bir deneyim yaşıyor, hem keşfederek öğreniyor hem de yaratıcılıklarını kullanıyor.

Çevrim içi ve yüz yüze eğitim

Rahmi M. Koç Müzesi’nin Çevrim İçi ve Yüz Yüze Eğitim Atölyeleri eylül ayında da çocukların hedef ve davranışlarına uygun hazırlandı. Çocuklar, atölye süresince müzenin ilgili bölümlerini geziyor, ardından gördüklerini kendi hayal dünyalarına göre tasarlayarak eğlencenin tadına varıyor. Eylül ayı boyunca her cumartesi saat 13.00’te düzenlenen ve 60 dakika süren atölyeler şöyle:

3, 2, 1 Motor: 6-9 yaş grubu için hazırlanan atölyede çocuklar modern sinematografinin öncüsü sayılan zoetropu inceliyor. Zoetropun aralıklarından bakıldığında, içerisindeki silindirin üzerinde dönen resimler hareket ediyor izlenimini veriyor.

Tik Tak Saat Kaç: 5-7 yaş grubu çocuklar saatleri öğrenerek eğleniyor, akreple yelkovanın mücadelesine tanık oluyor.

Peki Sen Ne Şekerisin?: 9-12 yaş grubu için hazırlanan biyoloji atölyesinde deneylerle besinlerde bulunan farklı şeker türleri öğreniliyor.

Fenerbahçe Vapuru’nda mola

İstanbul’a uzun yıllar hizmet ettikten sonra Haliç kıyısında demirleyen Fenerbahçe Vapuru da Haliç Tersanesi’ndeki bakım ve onarım işlemlerinin ardından müzeye döndü. Yeniden ziyarete açılan vapur, yetişkinler için nostaljik bir mola vaat ederken, çocuklar da Yalvaç Ural’ın Oyuncak Koleksiyonu’nu gezebiliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi hakkında:

Rahmi M. Koç Müzesi Türkiye'nin ulaşım, endüstri ve iletişim tarihindeki gelişmeleri yansıtan ilk ve tek sanayi müzesidir. 14 binin üzerinde objeden oluşan koleksiyonu, çocuklara yönelik eğitimleri ve atölyeleri ile kültür ve eğlenceyi bir arada sunabilen tek adres olan Rahmi M. Koç Müzesi Mustafa V. Koç/Lengerhane binası ve Hasköy Tersanesi olmak üzere iki tarihi bina ile halihazırda 11 bin 250 m2'lik kapalı alana ve yaklaşık 17 bin metrekarelik açık alana sahiptir. Müze, salı-cuma 10.00 – 17.30, cumartesi-pazar 10.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, İSTANBUL, HALİÇ, RAHMİ M.KOÇ MÜZESİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA