7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

Başkan Tarhan, ‘Çatalköy-Mezitli El Ele’ Projesi İçin KKTC’ye Gitti


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çatalköy Belediyesi ile ortak yürütülen “Çatalköy-Mezitli El Ele” projesi için yavru vatana gitti. Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile birlikte projenin geliştirilmesi adına çeşitli görüşmeler yapan Başkan Tarhan, coğrafi olarak en yakın iki kentin işbirliğinin büyük etkileri olacağını dile getirdi.

 

Tarih : 15 Ocak 2022 Cumartesi 15:41   Okunma : 787

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Çatalköy Belediyesi ile ortak yürütülen “Çatalköy-Mezitli El Ele” projesi için yavru vatana gitti. Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile birlikte projenin geliştirilmesi adına çeşitli görüşmeler yapan Başkan Tarhan, coğrafi olarak en yakın iki kentin işbirliğinin büyük etkileri olacağını dile getirdi.

Pandeminin zor koşulları altında kardeşlik imzasını attıklarını hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Tarhan iki kent ilişkilerinin daha geniş kapsamda ele alınması gerektiğini söyledi. Mezitli ile Çatalköy’ün birbirine yakınlığına ve benzerliğine dikkat çeken Başkan Tarhan “Benzer özellikleri olan iki kentiz. Sadece nüfus olarak Çatalköy’e nazaran biz daha fazla nüfusa sahip bir kentiz. Çok yoğun bir nüfus artışı ve bununda etkisiyle inşaat sektörü üzerinden yoğunlaşan bir ekonomik durum var. Karşı karşıya sahil komşusuyuz. Şimdi Mezitli-Çatalköy El Ele diyerek bir kültürler kaynaşması projesini hayata geçiriyoruz. Projenin ayrıntılarını daha somut verilerle kamuoyuna duyuracağız. Önümüzdeki süreçte özellikle kadınlar ve çocuklarla ilgili farklı projelerimizi de Çatalköy’le birlikte uygulamaya geçirmeye çalışacağız. Artık kardeş şehir projelerini aşarak ortak somut projelerle, toplumun sosyal, ekonomik ve kültürel yapısına katkı sağlayabilir, kültür, sanat ve turizmin tanıtımında birbirimize destek olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Çatalköy Belediye Başkanı Hulusioğlu ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve anavatanımız Türkiye ile çok daha sıkı ilişkiler içerisinde olmamız gerekiyor. Birlikte hem ekonomik hem de kültürel projeler üretebiliriz. Bugün Mezitli Belediyesi ile ilk adımlarımızı atıyoruz. Ortak coğrafyamızın yanı sıra dünyanın içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve pandemi sürecinde bu işbirlikleri daha güzel şeylere olanak sağlayacaktır.” diye konuştu.

Daha sonra KKTC Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve kardeş belediye olanÇatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ile bir araya gelerek “Çatalköy-Mezitli El Ele” projesi hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, MEZİTLİ, BELEDİYESİ, BAŞKAN, TARHAN, ÇATALKÖY, KKTC, MEHMET HULİSİOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA