22 Kasım 2025 Cumartesi

18:14   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:30   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:44   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:31   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:55   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:31   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:55   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:41   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:04   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:55   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:30   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:59   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:56   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:50   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:40   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Yenişehirli çocuklar atölye temelli eğitimlerle geleceğe hazırlanıyor


Mersin Yenişehir Belediyesinin kurduğu ve “eğitim yuvası” olarak nitelendirilen Yenişehir Belediyesi Akademide farklı yaş guruplarından çocuklar robotik kodlama ve satranç eğitimleri alırken, aileleri de merkezde bulunan Ülkü Ongun Kütüphanesi’nde kitap okuyarak, kaliteli vakit geçiriyor.

 

Tarih : 21 Ocak 2022 Cuma 20:54   Okunma : 1695

Mersin Yenişehir Belediyesinin kurduğu ve “eğitim yuvası” olarak nitelendirilen Yenişehir Belediyesi Akademide farklı yaş guruplarından çocuklar robotik kodlama ve satranç eğitimleri alırken, aileleri de merkezde bulunan Ülkü Ongun Kütüphanesi’nde kitap okuyarak, kaliteli vakit geçiriyor.

Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erken Çocukluk Gelişimi Projesi; Yenişehir Modeli kapsamında ücretsiz verilen 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitim’lerle Yenişehirli çocuklar geleceğe bilimle hazırlanıyor. Bugüne kadar128 çocuk 15 haftalık robotik kodlama, 120 çocuk 20 hafta süren temel düzey satranç eğitimlerini tamamladı. Yenişehir Belediyesi Akademide bulunan Ülkü Ongun Kütüphanesi’nde kitap okuyarak çocuklarını bekleyen aileler de Yenişehir Belediyesinin verdiği eğitimlerle çocuklarının hızlı geliştiğine dikkat çekiyor.

Aynur Özcan “Bu kursların aile bütçesine masrafsız olması biz aileleri çok mutlu ediyor.”

Yenişehir Belediyesi Akademi iki çocuğunun robotik kodlama eğitimi aldığını söyleyen Aynur Özcan, çocuklarının çok eğlendiklerini ve çağın gerektirdiği teknolojiden en güzel şekilde yararlandıklarını dile getirdi. Eğitimlerin ücretsiz olması nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Özcan şunları söyledi:  “İki çocuğum buraya geliyor. Öncelikle bu imkânları sunduğu için Yenişehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Kütüphanenin olmasından da çok etkilendim. Robotik kodlama da çocukların şuan ki teknolojide hiç vazgeçilmezleri. O kadar eğleniyorlar ki. Bu hafta sonu şehir dışına çıkmam gerekiyordu gelemeyecektik, çocuklar çok istediği için geldik. Çok zevkli geçiyor hocamız da sağ olsun. Çok güzel şeyler öğreniyorlar. Zekiler de zaten zamane çocukları. Çok mutlu olduk. Biz veliler olarak sıkılmıyoruz. Buraya gelip kitap okuyoruz. Güzel bir etkinlik. Çocuklar çağımızın gerektirdiği teknolojiden en güzel şekilde yararlanıyorlar. Biz bile yetişemiyoruz çocuklara, çok mutlular. Güzel teknolojik araçlarla güzel şeyler yapıyorlar. Bu kursların aile bütçesine masrafsız olması biz aileleri çok mutlu ediyor.  Çocuk evet istiyor ama bütçe yetersiz olunca maalesef gönderemiyoruz. Birden fazla çocuk olunca da ‘ben niye gitmedim’ diye aralarında bir sıkıntı da oluyor ama tamamen ücretsiz oluşu aile bütçesini çok mutlu ediyor, yüzümüz gülebiliyor.”

Melike Zülan “Eğitimlerden bu şekilde memnun kalacağımı tahmin etmemiştim”

Eğitim aldığı ilk iki haftada çocuğunda büyük değişikliler gözlemlediğini dile getiren Melike Zülan, “Çocuğum burada robotik kodlama dersi alıyor. İlk defa bu kursa geldik. Daha öncesinden kaydımızı yaptırmıştık sıramız geldiği zaman bizi çağırdılar zaten. Çocuğum iki haftadır kursa geliyor. İki haftada çocuğumda çok büyük değişiklik oldu. İlk derste öğretmenimiz ileri derecede anladığını söyledi. Ve çocuğum da bunu zaten istekli bir şekilde yapıyor. Eve gittiğimiz zaman öğretmeninin verdiği ödevi hemen yapıyor. Çok memnunuz.  Eğitimlerden bu şekilde memnun kalacağımı tahmin etmemiştim, ‘belki isteksiz olur, beğenmeye bilir, ilgi alanına girmez’ diye düşünüyordum.” dedi.  Yenişehir Belediyesi Akademideki eğitimleri herkese tavsiye ettiğini belirten Zülan “Bence kütüphanenin olması gayet güzel bir şey ben çok memnun kaldım. İlk gördüğümde de ‘bayıldım’ diyebilirim ve gördüğüm herkese de tavsiye ettim.  Kesinlikle buraya gelip kitap alıp okuyabilirler, öğrenciler gelip burada derslerini yapabilir. Çok sessiz sakin ve temiz bir ortam. Ben çok beğendim ve herkese de tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

“Yenişehir Belediyesi çok güzel çalışmalar yapıyor”

Yenişehir Belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiğini de sözlerine ekleyen Melike Zülan şu ifadeleri kullandı: “Yenişehir Belediyesi çok güzel çalışmalar yapıyor. Çok yakından takip ediyorum ve mümkün olduğu kadar bütün etkinliklerine katılmaya çalışıyorum. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyorum. Umarım bu şekilde devam eder. Ben yaptığı çalışmaları her şekilde takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Yenilikleri üst üste katarak devam ediyor. Taleplerimizi gerçekten önemsiyor ve dikkat ediyor, bu konuda takip ediyorum çünkü ben Yenişehir Belediyesine çok fazla talepte bulunuyorum ve her başvurumda tekrardan  bana dönüş sağlandı.”

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, YENİŞEHİR, BELEDİYE, AKADEMİ, EĞİTİM YUVASI, BAŞKAN, ÖZYİĞİT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA