14 Mayıs 2025 Çarşamba

20:58   İMAMOĞLU`NDAN SILIVRI`DE YAPıLACAK MITINGE DAVET: HÜRRIYET VE ADALET SLOGANLARı YANKıLANSıN HER YERDE   20:08   HAKIMLIK IFADESI SUÇ SAYıLDı.... İMAMOĞLU, HAKKıNDA AÇıLAN YENI BIR SORUŞTURMA NEDENIYLE YARıN IFADE VERECEK   17:03   PKK KONGRESINDEN SONRA ÖCALAN`DAN ILK MESAJ: “ALıNAN KARARLARı VE ÖNÜMÜZDEKI DÖNEME ILIŞKIN MESAJLARı SAYGıYLA SELAMLıYORUM”   16:50   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MADENCILER IÇIN DÜZENLENEN MEVLIT PROGRAMıNA KATıLDı   16:37   CHP`LI ADEM`DEN 2025 YıLı IÇIN AÇıKLANAN YAŞ ÇAY ALıM FIYATLARıNA TEPKI: "BU FIYAT, ÜRETICININ SıRTıNA YÜK BINDIRMEKTEN BAŞKA BIR ANLAM TAŞıMıYOR"   16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   16:04   CHP`LI BULUT`TAN, DEPREMDE 35 KIŞININ ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTULAN SANıĞıN TRT`YE DAVET EDILMESINE TEPKI: “NE HALE GETIRDINIZ KOSKOCA TRT`YI. YAZıKLAR OLSUN”   15:58   ÜÇ AYDıR TUTUKLU BULUNAN SANATÇı PıNAR AYDıNLAR ILK DURUŞMADA TAHLIYE OLDU   15:31   İSTANBUL BAROSU`NDAN "TOPLUMSAL CINSIYET" AÇıKLAMASı: "BAKANLıKLAR VE KAMU KURUMLARı BU GERÇEĞI YASAKLAMAKLA DEĞIL, TANıMAKLA YÜKÜMLÜDÜR”   15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:58   CHP`LI KARABAT: “MEHMET ŞIMŞEK`IN ESAS BAKMASı GEREKEN YER, ‘TURPUN BÜYÜĞÜ` DIYEREK ÜLKEYI FELAKETE SÜRÜKLEYEN SARAY`DıR"   14:37   MEZITLI`DE ENGELLILER HAFTASı`NDA ÖZEL GEREKSINIMLI ÖĞRENCILER GÖSTERI YAPTı   14:35   TBMM`YE ÜÇ MILLETVEKILI HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı SUNULDU   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI  
 
     
   

Tarsus Belediyesi Mantar Yetiştirme Kursu, 250 Kişiye İstihdam İmkânı Yarattı


Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kurslarında, 100 kadın 150 erkek toplam 250 kursiyere istihdam imkânı sağladı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Üreten, istihdam sağlayan aynı zamanda kazanan bir toplum olmak için her türlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

Tarih : 12 Şubat 2022 Cumartesi 23:30   Okunma : 619

Tarsus Belediyesi, tarım ile uğraşan ailelere ekonomik yönden katkı sağlamak, yeni istihdam yolları açmak ve mevcut tarımsal ürünlere alternatif oluşturmak amacıyla bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kurslarında, 100 kadın 150 erkek toplam 250 kursiyere istihdam imkânı sağladı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, "Üreten, istihdam sağlayan aynı zamanda kazanan bir toplum olmak için her türlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Tarsus Belediyesi’nin işsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, sertifikalı olarak bünyesinde açmış olduğu mantar yetiştirme kursları amacına ulaşıyor. Tarsus Belediyesi yerleşkesinde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı mantar yetiştirme tesislerinde 2 yılda 600 kişiye mantar yetiştiriciliği kursu verilirken, kursa katılan 100 kadın 150 erkek kursiyer, kendi mantar atölyesini kurarak istihdama katkı sağladı.

HALK MARKET VE TÜRKİYE’NİN HER YERİNE SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Mantar yetiştirme kurslarında Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Mantar Yetiştiriciliği Öğretmeni Sibel Güvençli'den kursiyerlere teorik bilgiler verilirken, kompost hazırlama ve mantar üretim aşamaları ile ilgili uygulamalar yapılıyor. Diğer tarımsal ürünlerin aksine toprağa, tarlaya ihtiyaç duymadan daha kolay şartlarda ve az bir masrafla gözetimi gerçekleştirilerek kursiyerler tarafından üretimi yapılan mantarların Halk market ve Türkiye’nin her yerinde satışı gerçekleştiriliyor.

Türkiye için yeni bir pazar ağı imkânı olan mantar yetiştiriciliği kursuna katılım sağlayan kursiyerler, kursu başarı ile tamamlayarak uluslararası geçerliği bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı belgeleri ile kendi iş yerlerini kurup mantar kompost üretim tesisi açabiliyor. Ürettikleri mantarları pazarlayıp geçimlerini sağlayan kursiyerler aynı zamanda üretim tesislerinde birçok kişiye istihdam ortamı sağlıyor.

"10 KADINA DAHA İŞ İMKÂNI SAĞLADIĞIM İÇİN MUTLUYUM"

Tarsus Belediyesi Mantar Yetiştirme kursunda eğitim alarak kendi tesisini kuran ve bu vesileyle yaklaşık 10 kişiye iş istihdamı sağladığını belirten Aylin Büyükdağ, "Tarsus Belediyesi bünyesinde açılan Mantar Yetiştirme kurslarına katıldım, belgelerimi aldım. Daha sonra mantar üretmeye başladım. Kendi imkanlarımla 1 odada başladım, şu an 4 odada üretim yapıyorum. Hayallerimi gerçekleştirdim, gelir elde ettim. Ayrıca 10 kişiye daha iş imkânı sağladığım için mutluyum. Tarsus Belediyemize ve Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a bize bu imkânı verdiği için teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

"ALMIŞ OLDUĞUM EĞİTİM İLE EVİME EK GELİR ELDE EDEBİLİYORUM"

Tarsus Belediyesi Mantar Yetiştirme Kursu sayesinde aile ekonomisine katkı sağlayabildiğini vurgulayan Selin Sönmez, "Ben ev hanımıyım. Hem vakit geçirmek hem de aile ekonomisine katkı sağlamak istedim. Hep çalışmak, üretmek istedim. Tarsus Belediyesi’nin bu kursu benim için çok avantajlı oldu. Almış olduğum eğitim ile evime ek gelir elde edebiliyorum. İşimi daha da ilerletmek istiyorum" diye konuştu.

"HEM KENDİMİZ HEM MAHALLEMİZDE BULUNAN EV HANIMLARIMIZ KAZANIYOR"

Eğitimi aldıktan sonra hem kendilerine hem de mahallelerinde bulunan ev hanımlarına imkân sağlayabildiklerini belirten Serkan ve Ceylan Coşkun, "Kursu tamamladıktan sonra eşimle birlikte kendi evimizin önünde odalar kurarak mantar yetiştirmeye başladık. Mahallemizde bulunan ev hanımlarına gelir kapısı olduk. Hem kendimiz hem ev hanımlarımız kazanıyor" dedi.

"AVRUPA’DAN GELİP ALTERNATİF TARIM ÜRÜNÜ OLAN MANTARA YÖNELDİK"

Yurtdışından gelerek mantar yetiştirmeye yöneldiklerini belirten Hasan Basri Cantekin ve Gülten Bülbül ise "Biz Avusturya’dan Tarsus’a kısa süre önce kesin dönüş gerçekleştirdik. Burada yaşayabilmemiz için ek gelire ihtiyacımız oldu. Alternatif tarım ürünü olan mantara yöneldik ve Tarsus Belediyesi’nin böyle bir kursu olduğunu duyduk. Eşim çocuklarım, yiğenlerim hep beraber kurmuş olduğumuz odada mantar yetiştirip gelir elde ediyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA