30 Aralık 2025 Salı

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

Mezitli Belediyesi’nden Kadın Ve Çocuklara Hukuksal Ve Psikolojik Destek


Mezitli Belediyesi’nin Mehmet Altunören Gençlik Merkezi içerisinde hayata geçirdiği Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, sağladığı hukuksal ve psikolojik destekle ilçe sakinlerinden yoğun talep görüyor.

 

Tarih : 18 Şubat 2022 Cuma 23:28   Okunma : 903

Mezitli Belediyesi'nin Mehmet Altunören Gençlik Merkezi içerisinde hayata geçirdiği Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, sağladığı hukuksal ve psikolojik destekle ilçe sakinlerinden yoğun talep görüyor.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde hizmete girmesine karşın yoğun şekilde talep olan Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nde, kadınlara yönelik psikolojik destek sağlanırken, 3-15 yaş arasındaki çocuklara yönelik de okulda yaşadıkları problemler, güven, stres ve dikkat eksikliği gibi konularda görüşmeler yapılıyor. Merkezde Mersin Barosuyla yürütülen işbirliği çerçevesinde hukuksal destek de veriliyor.

“MODERN VE NEZİH BİR ORTAM SAĞLADIK”

Kadınlara ve çocuklara sosyal destek sağlayabilmek adına çok güzel bir ortam yarattıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, merkezle ilgili şunları söyledi:

 “Ulaşım açısından daha merkezi bir yerde olması, sadece kadınlara değil, başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine hitap edebilmesi amacıyla Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nin modern binasında hizmete girmesini sağladık. Kadına şiddet konusunda belirli bir yol aldık. Ulusal ve uluslararası alanda pek çok sözleşmeye imza attık ve uygulamaya başladık. Türkiye’de Eşitlik Birimini kuran birkaç belediyeden birisiyiz. Mersin Baromuzla bir protokol imzalayarak hukuksal destek sağladık. Bunun yanında belediyemiz bünyesinde uzman bir psikoloğu tam zamanlı olarak görevlendirdik. Kapsayıcı, katılımcı hedefe yönelik çalışma yapacağız. Herkese hitap edeceğiz ama herkes de destek verecek. Mezitli’de ilk defa kadınlarımız ve sendika işçileri omuz omuza yürüdü. Bunu her alanda yaygın hale getireceğiz. Kadınlarımız her alanda aktif olarak yer alacak.”

“EŞİTLİK BİRİMİNİ KURAN ÖNCÜ BELEDİYELERDEN BİRİSİYİZ”

Mezitli Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu ve toplumsal cinsiyet uzmanı Burcu Şanlı, Mezitli Belediyesi’nin Türkiye genelinde eşitlik birimini kuran ilk belediyelerden birisi olduğunu vurgulayarak, “Mezitli Belediyesi Türkiye genelinde eşitlik birimini kuran 33’üncü belediye. Bu çok önemli. Çünkü yerel düzeyde eşitliğin sağlanması için tüm birimlerle koordineli olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Diğer bütün belediyelerle de fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına koordineli olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Fırsat eşitliğinin sağlanması, hak temelli politikaların bütün belediyelerde uygulanabilmesi ve sosyal birlikteliğin oluşması için çalışıyoruz” dedi.

“KISA SÜRE ÖNCE AÇILMASINA KARŞIN ÇOK CİDDİ VE YOĞUN BİR İLGİ GÖSTERİLDİ”

Birim bünyesinde Kadın ve Çocuk Danışma Merkezinin açıldığını da hatırlatan Şanlı, "Kısa süre önce açılmasına karşın çok ciddi ve yoğun bir ilgi gördü. Talep eden vatandaşlara psikolojik ve hukuki konularda danışmanlık hizmeti verildi. Bünyemizde bulunan psikolog ve Mersin Barosu ile yaptığımız protokol gereğince destek sağlamaya çalışıyoruz. Sadece psikoloğumuza bu kısa sürede 150’e yakın kişi başvuruda bulundu. Tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyoruz. Bize ulaşmak isteyen vatandaşlarımız 0324 358 01 33 numaralı telefondan arayarak randevu alıp kadınlar ve çocuklar için ayrı ayrı görüşme sağlayabiliyor. Çeşitli uyum testleri, görüşmeler yapılabiliyor. Her ne kadar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi olsa da erkek vatandaşlarımız da görüşme talebinde bulunabiliyorlar" diye konuştu.

Şanlı, Mehmet Altunören Gençlik Merkezi’nde, Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’nin yanı sıra kafe kütüphane, kurs merkezi gibi farklı birimlerin de bulunduğunu hatırlattı.

“BU DENLİ YOĞUN TALEP OLACAĞINI BEKLEMİYORDUK”

Birimde görevli psikolog Ümit Anşin ise “Burada daha çok kadın ve çocuklarla ilgili çalışma yürütüyoruz ama gelen hiçbir vatandaşımızı geri çevirmiyoruz. Henüz yeni olmamıza karşın bu kadar yoğun talep olabileceğini düşünmemiştik. 250’i aşkın kişiyle görüştük ama burada iki ya da üç seans görüşme yaptıklarımızı da hesaplarsak çok yoğun bir talep olduğunu görebiliriz. Buranın ücretsiz olması çok daha fazla cezbediyor. Çünkü içerisinde yaşadığımız dönemde, maalesef insanlarımızın ekonomik durumu çok iyi değil. Ücretsiz destek onları daha fazla mutlu ediyor” dedi.

“AİLENİN TÜM BİRİMLERİNE HİZMET SAĞLIYORUZ”

Çocuklara yönelik oyun terapisi ve dikkat eksikliği konularında görüşmeler yaptıklarını belirten Anşin, “Okulda yaşadıkları problemler, güven ve stres gibi konularda destek olmaya çalışıyoruz. 3 ile 15 yaş arasında tüm çocuklara hizmet vermeye gayret gösteriyoruz. Daha ileri yaşlarda olanlara da ergen danışmanlığında bulunuyoruz. Bu süreçte aile görüşmesi de yapıyoruz. Daha çok kadınlarımız geliyorlar ancak erkekler çocuklarıyla ilgili konularda sürece yeterince dahil olmuyorlar. Bu da sıkıntılı bir durum olarak ortaya çıkıyor. Ama genel itibariyle destek olmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle merkezimize ağırlıklı olarak çocukların problemlerine yönelik başvurular geliyor. Ama çocukla görüşürken kadınlarımızla da ilgili görüşmeler yapıyoruz. Problemin kaynağına ulaşmak konusunda son derece faydalı oluyor” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA