12 Mayıs 2025 Pazartesi

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Darısekisi’nde Gönüllü Katılım Toplantısı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede ikinci turunu sürdürdüğü "Gönüllü Katılım Toplantıları"nın bir durağı da Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi oldu. Toplam 6 mahalleden kadınların katıldığı toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2022 Salı 11:43   Okunma : 936

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede ikinci turunu sürdürdüğü "Gönüllü Katılım Toplantıları"nın bir durağı da Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi oldu. Toplam 6 mahalleden kadınların katıldığı toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından 13 ilçede ikinci turu gerçekleştirilen "Gönüllü Katılım Toplantıları" Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi’nde de yapıldı. Çalışmaların başladığı ilk günden bu yana herhangi bir geliri olmayan kadınların evde üretim potansiyellerini ortaya çıkararak ekonomiye kazandırıldığı çalışmada, bir yandan eğitim ve sosyalleşme imkanları sağlanırken aynı zamanda köyler arası iletişim de artıyor. Darısekisi Mahallesi’nde ilk kez yapılan toplantıya, Darısekisi, Çelebili, Çamlıdere, Gözne, Musalı ve Dalakderesi Mahallelerinden kadınlar katıldı. "Darısekisi Örnek Köy Projesi"nin hayata geçirileceği alanda yapılan toplantıda konuşan Meral Seçer, hayata geçirilen ve yeni başlayan bazı projeleri ilk kez duyurdu. Meral Seçer, kadınları gönüllülük çalışmalarına katılmaya davet etti.

“BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ BİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, 2019’dan bu yana ilçeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “İlçelerde köylerden gelen kadınlarımızla bir araya geldik. Burada kadınlarımızın neler yaptığı konusunda, ihtiyaçları, neler talep ettikleri veya belediyeye neler iletmemiz gerektiği konusunda çok güzel toplantılar gelişti ve birçok projeyi gerçekleştirdik. Bu 2’nci tur gezimiz oluyor. Silifke ve Erdemli’de bunu gerçekleştirdik, şimdi de burada sizlerle birlikte yapıyoruz” dedi.

Seçer, gönüllüler olarak sorumluluklarına da değinerek, “Bir köprü görevi görüyoruz biz. Buradan Büyükşehir’e aktararak sorunlarınızın çözümü konusunda destek vermek istiyoruz” diye konuştu.

MERAL SEÇER, KADINLARI "EVİMİZ ATÖLYE" PROJESİNE KATILMAYA DAVET ETTİ

Büyükşehir’in hayata geçirdiği ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaş olduğu projelerden bahseden Meral Seçer, "Evimiz Atölye" projesini anlattı. Seçer, “Aslında Evimiz Atölye projesinde biz prensip olarak bağı bahçesi olmayan, üretimde bir alanı olmayan yerler üzerinde ilerliyoruz” dedi. Projeye çoraptan oyuncak üretimiyle başladıklarını sözlerine ekleyen Seçer, daha sonra bu üretimlerin Büyükşehir tarafından satın alınarak, çeşitli etkinliklerde çocuklara hediye edildiğini söyledi.

“SİZLERLE BİRLİKTE BU MEKAN BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

"Darısekisi Örnek Köy Projesi"ne ilişkin de bilgiler paylaşan Meral Seçer, “Büyükşehir’in Örnek Köyler Projesi var. Burası da ana merkez ve biz kooperatif olarak da burada paydaşız” dedi. Bölgedeki kadınların üretimlerini kooperatif olarak katma değere dönüştürerek, ‘Yörük kültürü’ özelinde bir örnek köy oluşturacaklarını belirten Seçer, “Örnek köy ama burası Yörük köyü. Bulunduğunuz yer bir meydan, çadırları kurulacak ve Yörükler’in göçe başladığı tarihte, kısmet olursa Mayıs ayı başında açılışı yapılacak” diye konuştu.

Meral Seçer, Darısekisi’nde hayata geçirilecek çalışma kapsamında festivaller ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Tüm planlamaları yapılan programların bölgeye vatandaşları çekeceğini vurgulayan Seçer, “Sabırla başlayarak yaptığımız bu iş gittikçe çok geniş alanlara yayılacak. Sizlerle birlikte bu mekan bir cazibe merkezi olacak. Köylerinize kadar yayılan, insanların gittiği bir turizm noktası haline gelecek”dedi.

Meral Seçer, atölyelerden dokuma alanlarına kadar hem eğitim hem de üretim alanı olarak hayata geçecek örnek köyde Toros Üniversitesi’yle yapılan iş birliği çerçevesinde çeşitli eğitimlerin de verileceğini söyledi. Meral Seçer, konuşmasının devamında, “Buraya gelmeniz sizlerin de bir şeyler yapmak istediğinizi göstermekte. Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” diye konuştu.

“BÜYÜK DEĞİŞİMLER İÇİN DAHA ÇOK EL ELE VERMEMİZ GEREKİYOR”

Muhtarların da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Büyükşehir’in kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetlerini detaylı bir şekilde anlattı. Kadınları çalışmalardan etkin bir şekilde yararlanmaya ve gönüllülük çalışmalarına katılmaya davet eden Dokucu, “Demek ki kadınlarla el ele verdiğimizde değişim yaratabiliyoruz. Ama daha büyük değişimler için daha çok el ele vermemiz gerekiyor. Birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi. Dokucu, Büyükşehir’le ilgili her türlü talep için Teksin’i işaret etti.

“‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİNİN 9’UNCU MAHALLESİ OLUYOR BURASI”

Büyükşehir’in Gönüllüler Birimi Koordinatörü Melike Dursun ise "Evimiz Atölye" projesiyle ilgili detaylı bir bilgilendirmede bulundu. Projenin bir durağını da Darısekisi olarak planladıklarını belirten Dursun, “Evimiz Atölye projesinin 9’uncu mahallesi oluyor burası ve çevre köyleri; ‘burada yapalım’ dedik. Şu anda burada 6 köy var. 6 köyle beraber çok kalabalık bir katılım olursa 2 grup halinde çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin kurucu ortakları Eylem Bozdoğan ve Ebru Tugay’ın da kooperatifin çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştığı toplantıda talepler de gündeme geldi. Toplantıya katılan kadınlardan 55 yaşındaki Hatun Sakar, kendisine “Bu yaştan sonra yabancı dili ne yapacaksın?” diyenlere inat “Yapabilirim” diyerek, yabancı dil kursu talep etti. Çocuklar ve kadınlara yönelik gelen talepler tek tek not edilirken, bir yandan da projelerle ilgili kayıtlar ve başvurular alındı.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, , TOROSLAR, DARISEKİSİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA