3 Nisan 2026 Cuma

16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!   11:25   VATANDAŞA VERGI, LÜKSE MUAFIYET! GÜLCAN KıŞ TBMM’DE PATLADı: “İKTIDAR HÂLÂ ‘NASıL ALıRıM’ DERDINDE!”   10:01   AKDENIZ’DE TEHLIKE SAÇAN O YAPıLAR YERLE BIR EDILDI   09:58   ADANA’DA İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK HAMLE: RUHSAT ÇILESI BITIYOR MU?   09:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETI SARSACAK ‘ARA SEÇIM’ HAMLESI: "SANDıKTAN KAÇAMAZLAR!"   09:03   MERSIN’DE ‘HALK KART’ MUCIZESI: 65 BIN HANEYE İLAÇ, ESNAFA CAN SUYU OLDU!   01:05   TEMED’DEN SERT AÇıKLAMA: AÇLıK SıNıRı 34 BIN TL, EMEKLI MAAŞı 20 BIN TL! MILLI GELIR NEREDE?   01:01   TOROSLAR’DA DEV SANAYI HAMLESI: 10 BIN DÖNÜMLÜK ALAN İÇIN TARIHI ÇAĞRı!   20:05   "BÜYÜKŞEHIR’DEN MEZITLI’YE SıCAK DOKUNUŞ: EKIPLER GIRDI, SOKAK DEĞIŞTI!"   20:03   TÜRKIYE’DE PIRINÇ ALARMı: İTHALAT YÜZDE 376 PATLADı, EDIRNE’DE ÜRETIM ÇÖKTÜ!   19:26   MERSIN LIMANı’NDA "TEKEL" İSYANı! CHP’LI GÜLCAN KıŞ TBMM’DEN SESLENDI: TICARET KAÇıYOR, ENFLASYON COŞUYOR!  
 
     
   

Başkan Gültak’tan Deprem Haftasında Kentsel Dönüşüm Vurgusu


Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün gerekliliğine dikkat çekerek,

 

Tarih : 3 Mart 2022 Perşembe 22:50   Okunma : 521

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün gerekliliğine dikkat çekerek, "Akdeniz, kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamı haklarını önemsiyor kentsel dönüşümün elzem olduğunu bir kez daha belirtiyorum" dedi.

Yerel yönetimler olarak deprem ve diğer doğal afetlerin can ve mal kaybına neden olmaması adına yasal mevzuatların verdiği yetkiyi sonuna kadar kullandıklarına vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; bu kapsamda 1-7 Mart Deprem Haftası nedeni ile önemli açıklamalarda bulunarak "Bizler bu bilinçle hareket ediyor, proje planlıyoruz" dedi. Depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla bilinçlenmenin önemine değinen Başkan Gültak, "İlçemiz kentimizin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu nedenle başta ilçemiz Akdeniz olmak üzere tüm kentte, kentsel dönüşüm projelerine acil ihtiyaç duyulmaktadır" şeklinde konuştu.

"Akdeniz'de dönüşüm şart"

Dünyadaki gelişim ve değişimin temellerini oluşturan altyapı ve üstyapı unsurlarını insanlığın hizmetine sunma noktasında daha hızlı adımlar atılması gerektiğine vurgu yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, "Akdeniz Belediyesi olarak; bizler de vatandaşlarımızın güvenli, sağlıklı ve düzenli bir kent yaşamının sunduğu her türlü imkan ve nimete eşit ulaşabilmesi noktasında hizmet ve proje üretiyor, gece-gündüz çalışıyoruz. Nitekim TOKİ eliyle, önce Çay, ardından da Barış Mahallesi'nde başlamasına vesile olduğumuz yerinde kentsel dönüşüm insanlarımızın büyük desteğini aldı. Eğer biz Mersin'i daha yaşanılır daha konforlu, parkları yeşil alanları, caddeleri olan yerler istiyorsak burada bir dönüşümü başlatmamız gerek" diye konuştu.

"Mersin'in kurtuluşu kentsel dönüşümdür"

Barış Mahallesi'nde başlatılan dönüşüm hamlesinden sonra yoğun bir talep olduğuna vurgu yapan Başkan Gültak, "100 yıllık mahallelerin sorunlarını rötuş ile değil, tamamen yenileyerek çözebilirsiniz. Bir kez daha vurgulamak isterim ki Mersin’in kurtuluşu, ancak kentsel dönüşüm projeleri ile mümkün olacaktır. Barış Mahallemizde başlayan ve toplam 415 konutluk yerinde kentsel dönüşüm projesinde büyük bir yol aldık. Mahalle sakinleri ile devam eden görüşmelerimiz sonucu, arsa alanı üzerinden hak sahiplerinin yüzde 90’ın üzerinde anlaşma sağlandı. Anlaşılan hak sahiplerinin tapu devir işlemlerinde de yüzde 82’ye ulaştık. Daha sağlıklı daha refah dolu bir Akdeniz için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

"Miadı dolmuş yapılardan yeni bir şehir çıkaramazsınız"

Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; "Eski mahallelerden, her an yıkılacak gibi duran miadını doldurmuş yapılardan, daracık sokaklardan yeni bir şehir çıkaramazsınız. Akdeniz 100 yıllık bir ilçemiz, binalarımızın birçoğu da 60-70 hatta 80 yaşında. Bu yapıları yeni baştan yapmamız elzemdir. Aksi halde yapılacak çalışmalar makyajdan öteye gidemez. Bu vesile ile 'deprem öldürmez; kusurlu ve denetimsiz yapılar öldürür' diyor; depremlerde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA