30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

CHP’li Başarır: ’Mersin’e Hiçbir Şey Yapmadığınız Gibi Yapanlara Da İzin Vermiyorsunuz’


CHP Mersin Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda Mersin sorunlarını dile getirdi. CHP’li Başarır kürsüden yaptığı konuşmada iktidara seslenerek, “Mersin’e hiçbir şey yapmıyorsunuz, yapanlara da müsaade etmiyorsunuz” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2022 Perşembe 23:20   Okunma : 876

CHP Mersin Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Genel Kurulu’nda Mersin sorunlarını dile getirdi. CHP’li Başarır kürsüden yaptığı konuşmada iktidara seslenerek, “Mersin’e hiçbir şey yapmıyorsunuz, yapanlara da müsaade etmiyorsunuz” dedi.

ÇUKUROVA HAVALİMANI, MERSİN-ANTALYA OTOBANI, KAZANLI SAHİL PROJESİ NEREDE?

Mersin’in sorunlarını 20 yıldır defalarca Meclis Genel Kurulu’ndan geçmiş dönem milletvekillerinin ve kendilerinin dile getirdiğini ifade eden CHP’li Başarır, “Bazı milletvekili arkadaşlarımızı dinlediğim zaman farklı bir ilde yaşadığımı düşünüyorum. Mersin’e yapılanları anlatıyorlar ama yıllardır Mersin’e yapılmayanlar büyük bir sorun haline gelmiştir. 2013’te temeli atılan Çukurova Havalimanı nerede? 9 yıl olmuş hala açılmadı. Buradan sormak isterim; 2008’de temeli atılacak olan, büyük gösterişle kamuoyuna tanıttığınız Kazanlı-Tarsus-Mersin Sahil Projesi nerede? Daha bu projeye çivi bile çakılmadı. Buradan sormak isterim; yıllardır, çeyrek asırdır söz verdiğiniz Mersin-Antalya Otoyolu nerede? Bugün yıldönümü olan 03.03.2003 tarihinde Pamukluk Barajı yapılacaktı. Tarımsal sulama alanı olarak arazilerimiz, bahçelerimiz, tarlalarımız sulanacaktı. Bakın kuraklıkla boğuşuyoruz ama bu baraj nerede? Mersin’in içme sorunları çözülecekti. Çözüldü mü? Hayır. 20 yıl olmuş hala yok. Peki, Mersin’e neyi layık görüyorsunuz? Taş ocaklarını. Neyi layık görüyorsunuz? Balık çiftliklerini. Neyi layık görüyorsunuz? Nükleer Santrali. Mersin bunu hak ediyor mu?” dedi.

MERSİN’E OLAN DÜŞMANLIĞINIZ NEDİR?

Bugün işsizliğin en fazla yaşandığı illerden birinin Mersin olduğunu söyleyen CHP’li Başarır, “Sığınmacı krizinin yaşandığı yer Mersin. Bugüne kadar tespit edilen 250 bin kişiyi aşkın geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeli var. Bir şey daha var; cumhuriyet tarihinden beri Mersin’e ilk kez metro gelmiş, Cumhurbaşkanlığı yatırım projesine almış, 900 milyon lira borçlanma yetkisini almış ama Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda imzada bekliyor. Mersin’e hiçbir şey yapmadığınız gibi yapanlara da izin vermiyorsunuz. Gerçekten, sayın grup başkanvekili şaşırarak bakıyor ama Mersin bu halde. 20 yıldır Mersin’e büyük bir proje olarak ne yaptığınızı merak ediyorum. Az önce milletvekili arkadaşım 44 tane ambulans aldık dedi. Ne güzel vallahi (!) iyi ki aldınız. Bizden çok sonra başlayan havaalanı, otoyollar bitmiş o halde Mersin’in suçu ne? Mersinlinin suçu ne? Mersin’e olan düşmanlığınız ne? Bakın, serbest bölgede çalışan işçi sayısı yüzde 25 düşmüş. İşsizlik almış başını gidiyor, fabrikalar kapanıyor. Çukurova’dan başlayarak büyük fabrikaların çoğu kapanmış ve Mersin’de yatırım yok. Biz Mersin’e yatırım istiyoruz, çevre katliamı istemiyoruz, balık çiftliklerini ve taş ocaklarını istemiyoruz. Güzel Mersin’e yatırım yapın” sözlerini dile getirdi.

MUTLU’MUSUNUZ DİYE SORUYORLAR, SİZ DE ÇOK MUTLUYUM DİYORSUNUZ

AKP Mersin Milletvekilinin laf atması üzerine CHP’li Başarır, “Sayın milletvekili laf atmayın, siz de Mersin milletvekilisiniz ama siz Mersin’i navigasyonla geziyorsunuz. Siz Mut İlçesi’ndesiniz. Size vatandaş soruyor: “Mut’lu musunuz?” Siz de çok mutluyum diyorsunuz ama vatandaş size Mut İlçesi’ni soruyor. Mersin’de sokağa çıkın, insanları dinleyin, kapanan yerlere bakın” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA