30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

Başkan Cenkcimenoğlu; ‘Siyaset de, ekonomi de düzelmesi için kadın yaklaşımına ihtiyacımız var’


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Tarih : 8 Mart 2022 Salı 17:27   Okunma : 586

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ülkemizin çok önemli bir dönemden geçtiğine vurgu yapan Başkan Cenkcimenoğlu, “Maalesef ekonomik, sağlık, siyasal açıdan üst üste krizler yaşıyoruz. Tüm bu sıkıntıların aşılması için kadınların daha fazla siyasette ve sosyal yaşamda olmasına ihtiyacımız var” dedi.

‘Kadınlar olmadan yeni bir siyasi kültür oluşturamayız’

Partinin kuruluşundan itibaren ‘Siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir’ dediklerini hatırlatan Başkan Cenkcimenoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Partimizin hedefi kadınlarımızı; güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi konuma getirmektir. Eşitlik, özgürlük ve adalet kavramlarını esas alan, kadınlar ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanına eşit katılımlarını ifade eden ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ temel ilkemizdir. Ülkemizin ekonomik kalkınmasını sürdürülebilir kılmak için, ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların rolünün çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kadınlarımızı daha çok yönetimin içerisinde yer alması için projelerimizi hazırladık. Parti tüzüğümüzde belirlediğimiz %35 cinsiyet kotasıyla katılımcılığı güvence altına aldık. Çünkü siyasetin kadınlara ihtiyacı olduğu fikrinden hiçbir zaman ayrılmadık. Türkiye'yi en iyi şekilde yönetmenin yolunun, kadın-erkek bir arada olmaktan geçtiğini biliyoruz. Kadınlar, siyasetin kurucu unsuru haline gelmeden yeni bir siyasi kültür oluşturamayacağımızı da biliyoruz”

‘Uzlaşmacı bir siyasal kültürü yerleştirmeliyiz’

Türkiye’de kadın denilince ilk akla gelen şeyin şiddet ve cinayet olduğuna üzülerek tanık olduklarını belirten Başkan Cenkcimenoğlu, “Siyasetin; kadınların empati kurma yeteneği ile nezaket diline, çatışmayı değil müzakere ve uzlaşmayı önceleyen yaklaşımına her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğu bir dönemden geçiyoruz. Demokrasinin kurumsallaşması için öncelikle uzlaşmacı bir siyasal kültürü yerleştirmemiz gerekiyor. Şiddetten ve baskıdan kurtulmak için demokrat bir kültür oluşturmak gerekiyor. Bu hedeflerimizi, önce DEVA Partisi içinde sonra da ülke yönetiminde kadın-erkek yan yana çalışacağımıza, başaracağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşünce ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA