30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

SİNOPLU KAFE İŞLETMECİSİ: “ELEKTRİK SOYGUNUNA ARTIK BİR SON VERİN”


Sinoplu kafe işletmecileri, elektriğe yapılan zamlarla katlanan faturalara tepki gösterdi. Sinop`ta 23 yıldır kafe işletmeciliği yapan Serdar Alay, elektrik faturasının bin 200 liradan 7 bin 300 liraya çıktığını belirterek, "Sayın devlet yetkilileri, bu elektrik soygununa artık bir son verin. Sinop`tan sesleniyorum. Küçük esnafım. Esnaflığım bitme noktasında. Lütfen şu soygunu bitirin. 7 bin 300 TL`yi ödeyecek gücüm yok” dedi.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 16:08   Okunma : 666

MUSTAFA USTA

Sinoplu kafe işletmecileri, elektriğe yapılan zamlarla katlanan faturalara tepki gösterdi. Sinop`ta 23 yıldır kafe işletmeciliği yapan Serdar Alay, elektrik faturasının bin 200 liradan 7 bin 300 liraya çıktığını belirterek, "Sayın devlet yetkilileri, bu elektrik soygununa artık bir son verin. Sinop`tan sesleniyorum. Küçük esnafım. Esnaflığım bitme noktasında. Lütfen şu soygunu bitirin. 7 bin 300 TL`yi ödeyecek gücüm yok” dedi.

Sinoplu kafe işletmecileri, yılbaşında yapılan zamlarla katlanan elektrik faturaları nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Kafe işletmecisi Serdar Alay, şunları söyledi:

"BÖYLE GİDERSE KAPATMAYI DÜŞÜNÜYORUM"

"Ben, geçen ay bin 200 TL fatura ödüyordum. Bu ay 7 bin 300 TL faturam gelmiş. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Benim bunu ödeyecek ne gücüm ne de potansiyelim var. İkincisi; ben, burada beş tane eleman çalıştırıyorum. Bunu benim ödemem için yapacağım bir şey yok. İcra memurları buraya kadar gelecek, çünkü biz esnafız. 2,50 TL`den çay satıyorum. Ben ne ile ödeme yapayım? El insaf yani. Sayın devlet yetkilileri, bu elektrik soygununa artık bir son verin. Sinop`tan sesleniyorum. Küçük esnafım. Esnaflığım bitme noktasında. Lütfen şu soygunu bitirin. 7 bin 300 TL`yi ödeyecek gücüm yok. Diyeceksiniz ki esnafın hakkı var mı, kazanmıyor mu? Kış zamanı mağdurum. Benim de çoluğum çocuğum var. Beş tane elaman çalıştırıyorum. Kolay değil. Elektrik var, doğal gaz var. Biz de çocuk okutuyoruz. Küçük esnafız. Helaliyle kazanıyoruz. İşletmemi kapatmayı düşünüyorum ama benim de çocuğum var. Benim de düşünmek zorunda olduğum ailem var ve burada çalışan beş tane personelim var. Yaklaşık 20 yıldır hepsi benim yanımda çalışıyor. Bu işletme kapanırsa onların ailesi ne olacak diye düşünüyorum. Böyle giderse kapatmayı düşünüyorum."

"2016-2017 YILINDAKİ İŞLERE ULAŞAMIYORUZ"

Sedat Küçükkalyon ise şöyle konuştu:

"Şu anda ülkede bizim gibi esnafın girdileri, özellikle elektrik, su, doğal gaz paraları korkunç derecede yükseldi. Haliyle biz de sattığımız ürünlere zam yapamıyoruz, zam yapsak da bizim satışımız düşüyor. Haliyle ciromuz düşüyor. Bu şekilde bizim para kazanma şansımız yok. Her şeyimiz burası olduğumuz için dayanmak zorundayız. Mecburen borç, harç çekip yapmaya çalışıyoruz. Ama şu anda gelen zamlarla bu işlerin yapılma şansı yok. Esnaf odasıyla da konuşuyoruz. Herkesle konuşuyoruz. Ama kimseden bir çözüm yok. 9 ay işletmemiz kapalı kaldı. Devlet bizden belirli bir para istiyor. Ama kapalı kaldığımız 9 ay bu paranın alınmaması için başvuru yaptık. Ama hiç kimseden bir ses çıkmadı. Burada bir türlü eski işlerimize dönemiyoruz. 2016-2017 yılındaki işlere ulaşamıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA