30 Aralık 2025 Salı

09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR  
 
     
   

ÖZTRAK`A DERT YANAN BARTINLI SİMİTÇİ: “ESNAFIN ZOR DURUMDA OLDUĞUNU MISIR`DAKİ SAĞIR SULTAN BİLE BİLİYOR”


Bartın`da, CHP Sözcüsü Faik Öztrak`a dert yanan simitçi; “Esnafın zor durumda olduğunu Mısır`daki sağır sultan bile biliyor. Alamıyor, sattığını yerine koyamıyor. Vatandaş 2-3`er tane elma, biber alıyor. Tane ile alıyor. Sıkıntı var. Simit 2,5 lira, vatandaşlar her gün soruyor. Aynı vatandaş ertesi gün yine fiyatı soruyor. Korkmayın zam gelse de yapmayacağım diyorum. Espri olarak zam gelebilir diyorum, gülüyor vatandaş” diye konuştu.

 

Tarih : 10 Mart 2022 Perşembe 19:09   Okunma : 618

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: KEMAL SEVİNDİRİCİ

Bartın`da, CHP Sözcüsü Faik Öztrak`a dert yanan simitçi; “Esnafın zor durumda olduğunu Mısır`daki sağır sultan bile biliyor. Alamıyor, sattığını yerine koyamıyor. Vatandaş 2-3`er tane elma, biber alıyor. Tane ile alıyor. Sıkıntı var. Simit 2,5 lira, vatandaşlar her gün soruyor. Aynı vatandaş ertesi gün yine fiyatı soruyor. Korkmayın zam gelse de yapmayacağım diyorum. Espri olarak zam gelebilir diyorum, gülüyor vatandaş” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki Ekonomi Masası heyeti sabah erken saatlerde Bartın`da iş dünyası ile bir araya geldikten sonra esnafın ve yurttaşların derdini dinledi. Birçok yurttaş vekillerle fotoğraf çektirirken esnaf erken seçim talebinde bulundu.

Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Bartın Milletvekili Aysun Bankoğlu Bartın merkezde Hükümet Caddesi`nde esnaf ve yurttaşları ziyaret etti. Öztrak`ın elektrik faturalarının akıbetini sorduğu bir lokantacı “Onu sayın Cumhurbaşkanım var o biliyor, düşürüyor, çıkarıyor. Emekliyim ben, çalışıyorum. Emekli olan çalışır mı? Demek ki sıkıntı. 900 liraya doğalgaz ödedim ben, emekliye, bana verdiği 700 lira, 300 lira da elektrik parası. Çok güzel devletimiz. Maaş 3 bin 300 lira” diye konuştu.

Öztrak`ın “Katkı payları çok mu arttı” sorusu üzerine bir eczacı, “Katkı payına gelinceye kadar ilaçlar yeni çıkıyor piyasaya, bir yokluk devrinden sonra bugüne şükrediyoruz. Her şey arttı” dedi. Öztrak`ın yeniden zam geleceğini söylemesi üzerine eczacı, “Alıştık artık” yorumunu yaptı.

Simit satan bir yurttaş da CHP`li vekilleri görünce şunları söyledi:

“Esnafın zor durumda olduğunu Mısır`daki sağır sultan bile biliyor. Alamıyor, sattığını yerine koyamıyor. Vatandaş 2-3`er tane elma, biber alıyor. Tane ile alıyor. Sıkıntı var. Bizim işler de ağır. Simit 2,5 lira, vatandaşlar her gün soruyor. Aynı vatandaş ertesi gün yine fiyatı soruyor. Korkmayın zam gelse de yapmayacağım diyorum. Espri olarak zam gelebilir diyorum, gülüyor vatandaş.”

“YÖNETEMEDİKLERİ GİBİ İŞİN DİBİNİ DE KAZIMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Öztrak bir çay ocağının önünde ise şöyle konuştu:

“Vatandaş bu olan bitenin zamların dışarıda olup bitenlere bağlanmasına da tepki duyuyor. Herkes ne olduğunu görüyor. Sandık bekliyor. Para politikası ile maliye politikasını yeniden uyumlu yürütmek, özellikle bütçeyi yeniden yapmak lazım. Zor durumda olana destek, olan bitenden fayda sağlayandan bunun karşılığının alınması lazım. Hukuk dairesinde ve hakkaniyetle alınması lazım... Bir an önce yoksul kesimlerin durumuna eğilmek gerekiyor. Hükümet ülkeyi yönettiğini mi sanıyor. Gıda, elektrik akaryakıta bakın çarşı pazar yangın yeri. Bu yönetmek mi? Büyüdük diyorlar ama 2013`ten bu yana milli gelir 155 milyar dolar azalmış. Beceremiyorsan gideceksin... Yönetemedikleri gibi işin dibini de kazımaya çalışıyorlar. Millet canıyla boğuşurken bunlar çıkıyorlar, zeytin ağaçlarının madencilere kurban edilmesini sağlayacak bir yönetmeliği çıkarıveriyorlar. Yandaşı değil milleti düşüneceksiniz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA