Yılbaşından sonra 13,50 düzeyinde dengelendikten sonra Rusya`nın Ukrayna`ya askeri müdahalesiyle yönünü yeniden yukarı çeviren dolar, bugün 15 lira sınırına dayandı ve 14,98 seviyesini gördü. Dolar, 14,21`den başladığı haftayı 14,72`den kapadı. Euro ise 16,21`seviyesinden haftayı bitirdi.
Yeni Ekonomi Modeli adıyla yapılan müdahalelerle bir süre yatay seyreden döviz, son haftalardaki yükselişini Ukrayna`da yaşanan gelişmelerle birlikte sürdürdü. Dolar kuru, dün en yüksek 14,92`e kadar yükseldikten sonra haftanın son işlem gününde saat 10:56 itibarıyla 14,98`e kadar çıktı.
Antalya`da yapılan Rusya-Ukrayna görüşmelerinden beklenen sonuçların çıkmamasıyla yükselen kur, Rusya Devlet Başkanı Putin`den gelen "Ukrayna ile görüşmelerde belirli olumlu değişimler var" açıklamasıyla 14,78`e kadar geriledi. Resmi işlemlerin bittiği saat 17:00`de ise dolar 14,72 TL oldu.
Haftanın son işlem gününe 16,45 TL seviyesinden başlayan euro ise 16,20 TL`ye indi.
Gün içinde 958 TL`ye kadar çıkan gram altın, 940 TL`ye geriledi.