CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da; “Türkiye`nin gündemi elektrik, şeker, doğal gaz. Evinde CHP`li, AK Partili ısınamıyor, çoluğuna çocuğuna ekmek götürmekte zorlanıyor. `Dünyada da elektrik yükseliyor` diyorlar. Vallahi elektrik, doğal gaz, petrol dünyada bu kadar yükselmiyor. İnternete girin, bakın. Almanya`da, Amerika`da, Rusya`da, Ukrayna`da, Brezilya`da ne kadar artmış?” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya`da Çelikhanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`ni ziyaret etti. Ağbaba, burada şunları söyledi:
"Türkiye`nin gündemi elektrik, şeker, doğal gaz. Evinde CHP`lisi, AK Partilisi ısınamıyor, çoluğuna çocuğuna ekmek götürmekte zorlanıyor. Biz bu konuları konuşuyoruz. `Dünyada da elektrik yükseliyor` diyorlar. Vallahi elektrik, doğal gaz, petrol dünyada bu kadar yükselmiyor. İnternete girin, bakın. Almanya`da, Amerika`da, Rusya`da, Ukrayna`da, Brezilya`da ne kadar artmış? Türkiye`nin gündeminin bu olması lazım.
‘Dava` diyorlar. Ne diyor, `PKK, HDP, FETÖ`. Biz de diyoruz ki, bunları kim getirdiyse, kim başımıza bela ettiyse, FETÖ`yü başımıza bela ettiyse, Allah onların belasını versin. Kim onları destekliyorsa; CHP`li, MHP`li, AK Partili. Allah onların bin türlü belasını versin. Konuşman gereken mesele tütün, şeker. Konuşman gereken mesele; on nüfusa evinde bir tane çalışan yok, bazılarında bir tane adam beş yerden maaş alıyor, bunu konuşmamız lazım.”
Ağbaba, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Diyarbakır ziyareti ile ilgili açıklamalarını anımsatması üzerine; “Gülümseyen bir ‘emoji` attı Genel Başkanımız. Biz de sadece gülümsüyoruz. Allah, Devlet Bahçeli`ye akıl ve fikir versin. Allah onu ıslah etsin” dedi.