3 Nisan 2026 Cuma

11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!  
 
     
   

YARGIDAN `ZEYTİNLİK` PROTESTOSUNA AÇILAN SORUŞTURMAYA TAKİPSİZLİK KARARI: "YAPILAN EYLEM ÇEVRE DUYARLILIĞI KAPSAMINDA"


Muğla`nın Milas ilçesinde zeytinliklerin de olduğu Akbelen ormanında kömür madeni açmak isteyen YK Enerji şirketinin 7. Zeytin Şenliği`ne sponsor olmasını protesto ederken gözaltına alınan çevreci Deniz Gümüşel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret` suçlarından açılan soruşturmada, ‘kovuşturmaya yer yok` kararı çıktı. Kararda, çevre kirliliğinin dünyada sorun hale geldiği değerlendirmesi yapılarak eylemin çevre duyarlılığı kapsamında olduğu belirtildi. Gümüşel, “Haklı mücadelemizin hukuki bahanelerle bastırılmak istenmesine karşı hukuk sisteminin kendi içinden verdiği güzel bir cevap” dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2022 Pazar 11:33   Okunma : 606

TAMER ARDA ERŞİN

Muğla`nın Milas ilçesinde zeytinliklerin de olduğu Akbelen ormanında kömür madeni açmak isteyen YK Enerji şirketinin 7. Zeytin Şenliği`ne sponsor olmasını protesto ederken gözaltına alınan çevreci Deniz Gümüşel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret` suçlarından açılan soruşturmada, ‘kovuşturmaya yer yok` kararı çıktı. Kararda, çevre kirliliğinin dünyada sorun hale geldiği değerlendirmesi yapılarak eylemin çevre duyarlılığı kapsamında olduğu belirtildi. Gümüşel, “Haklı mücadelemizin hukuki bahanelerle bastırılmak istenmesine karşı hukuk sisteminin kendi içinden verdiği güzel bir cevap” dedi.

Zeytinliklerin de olduğu Akbelen ormanında kömür madeni açmak isteyen YK Enerji`nin 7. Zeytin Şenliği`ne sponsor olmasını protesto eden Deniz Gümüşel, gözaltına alınmış ve ardından serbest bırakılmıştı. Gümüşel, 14 Kasım 2021 tarihinde yaşanan olayda, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke`ye, İkizköy`de 35 bin zeytin ağacının kesilmek istendiğini belirterek “Siz, bunu kesmek isteyen firmanın sponsorluğunda hasat şenliği yapıyorsunuz” demişti.

Gümüşel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve hakaret` suçlarından soruşturma açılmıştı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, Gümüşel hakkındaki soruşturmada ‘kovuşturmaya yer yok` kararı verdi. Kararda, Gümüşel`in “Zeytin katili YK Enerji, gerçekleri söyle. Beni susturuyorlar. En kolayı bu” sözlerinin ve taşıdığı “Zeytin katili kömür” yazılı pankartın, çevre kirliliği ve çevrenin yok edilmesine karşı bir tepki mahiyetinde olduğu belirtilerek, “Günümüzde bu sorunun, yani çevre kirliliği ve doğal ortamın bozulmasının tüm insanlığın ve dünyanın sorunu haline geldiği…, yapılan eylemin çevre duyarlılığı kapsamında kaldığı” değerlendirilmesi yapıldı.

Kararı ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren Gümüşel, “Haklı mücadelemizin hukuki bahanelerle bastırılmak istenmesine karşı hukuk sisteminin kendi içinden verdiği güzel bir cevap” dedi.

(Fotoğraf: Arşiv)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA