3 Nisan 2026 Cuma

11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”   11:30   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 407 SANıKLı DAVADA ARA KARAR BEKLENIYOR!   11:29   TÜRKIYE’NIN TIYATRO DEVLERI MERSIN’DE BULUŞTU: BU ŞEHIR SANATLA NEFES ALıYOR!   11:27   CHP’DEN "LÜKS ARAÇ" İDDIALARıNA DEKONTLU CEVAP: ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı TARTıŞMASıNA SON NOKTA!  
 
     
   

SES ANKARA ŞUBESİ: "TÜM HALKIMIZI İŞ BIRAKMA EYLEMİNİ DESTEKLEMEYE DAVET EDİYORUZ"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, hekimler ve sağlık çalışanlarının yarın başlayacak ve iki gün sürecek iş bırakma eylemi öncesinde, "Tüm halkımızı, nitelikli sağlığa erişim ve sağlıklı yaşam hakkı için 14-15 Mart`ta yapacağımız iş bırakma eylemini desteklemeye davet ediyoruz. Acil sağlık hizmetleri dışında sağlık tesislerine başvurmamalarını önemle rica ediyoruz" çağrısı yaptı.

 

Tarih : 13 Mart 2022 Pazar 13:26   Okunma : 1084

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, hekimler ve sağlık çalışanlarının yarın başlayacak ve iki gün sürecek iş bırakma eylemi öncesinde, "Tüm halkımızı, nitelikli sağlığa erişim ve sağlıklı yaşam hakkı için 14-15 Mart`ta yapacağımız iş bırakma eylemini desteklemeye davet ediyoruz. Acil sağlık hizmetleri dışında sağlık tesislerine başvurmamalarını önemle rica ediyoruz" çağrısı yaptı. 

SES Ankara Şubesi`nden bugün yapılan yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının 14-15 Mart`ta iş bırakama eylemi yapacağı anımsatıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"TALEPLERİMİZ, HALKIMIZIN TALEPLERİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİLDİR"

"Tüm halkımızı, nitelikli sağlığa erişim ve sağlıklı yaşam hakkı için 14-15 Mart`ta yapacağımız iş bırakma eylemini desteklemeye davet ediyoruz. Acil sağlık hizmetleri dışında sağlık tesislerine başvurmamalarını önemle rica ediyoruz.

Neden iş bırakıyoruz:

Ülkemizde milyonlarca yurttaşımız asgari yaşam standartlarında hayatını sürdürürken milyonlarca yurttaşımız ise bu yaşam standartlarını karşılayacak işten yoksun yaşamaktadır.

Bugün ülkemizde uygulanan ekonomik program ile halkımızın sağlıklı yaşam düzeyi için belirlenen yoksulluk sınırına ulaşması mümkün değildir. Biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin talepleri, sağlıklı yaşam standartlarından uzak yaşamaya mahkum bırakılan halkımızın taleplerinden bağımsız değildir.

2022 yılında artacağını gördüğümüz ekonomik buhran, sağlık düzeyimize zarar verirken bizlerin nitelikli ve erişilebilir sağlık hizmetlerine daha çok ihtiyaç duyduğumuz günleri getirecektir.

"SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİNİ GÜVENCE ALTINA ALMAK İKTİDARIN GÖREVİDİR"

Bir kez daha görülmelidir ki 2021`de daha da artan sağlık hizmetlerine erişim sorunu, artan talep ve kaynak yetersizliği nedeniyle 2022`de daha hayati sorunlar ile bizleri baş başa bırakacaktır.

Sağlığa erişim hakkı gasp edilen ve sağlıklı yaşam standartlarından uzaklaştırılan halkımızın artan tedavi ihtiyacının bugünün sağlık altyapısıyla karşılanamayacağı görülmektedir. Uyarıyoruz; toplumun nitelikli sağlık hizmetlerine erişimini, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin özlük ve mali taleplerini güvence altına almak iktidarın görevidir. Toplumun ve biz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin sağlık hakkı için 14-15 Mart tarihlerinde iş bırakıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA