31 Aralık 2025 Çarşamba

19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”   10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”  
 
     
   

GÜLİZAR BİÇER KARACA: "EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNDEN KORKUYORLAR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Kazanımlara yönelik kadınlar aleyhine düzenlemeleri getirmeye çalışan zihniyet, karşısında güçlü bir toplumsal muhalefet buluyor. Kadın mücadelesi, kazanımlarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Bu yüzden eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar” dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2022 Pazar 13:55   Okunma : 1001

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Kazanımlara yönelik kadınlar aleyhine düzenlemeleri getirmeye çalışan zihniyet, karşısında güçlü bir toplumsal muhalefet buluyor. Kadın mücadelesi, kazanımlarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Bu yüzden eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar” dedi.

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Muğla`nın Marmaris ilçesinde CHP Marmaris İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Kadın Hakları ve Bizi Bekleyen Tehlikeler` paneline katıldı. Avukat Alev Öztürk moderatörlüğünde yapılan, konuşmacılarının Gülizar Biçer Karaca ve avukat Hülya Gülbahar olduğu panelde, Türkiye`de kadın hakları konusunda yapılanlar, yapılması gerekenler değerlendirildi.

"ÖZGÜRLÜK TALEPLERİNDEN KORKUYORLAR"

CHP`nin kadın politikaları hakkında konuşan Karaca, İstanbul Sözleşmesi`nden bir gece yarısı ‘tek adam` kararıyla çıkılmasının kırılma noktası olduğunu söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her alanda yaşandığını, kadınların istihdam dışı bırakıldığını, ücretsiz ev içi emek ve bakım emeğinin kadınların sırtına yüklendiğini vurgulayan Karaca, “CHP iktidarının ilk bir haftasında İstanbul Sözleşmesi geri gelecek. Kazanımlara yönelik kadınlar aleyhine düzenlemeleri getirmeye çalışan zihniyet, karşısında güçlü bir toplumsal muhalefet buluyor. Kadın mücadelesi, kazanımlarından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. Bu yüzden eşitlik ve özgürlük taleplerinden korkuyorlar” dedi.

KADIN DANIŞMA MERKEZİ AÇILDI

Panelin ardından Marmaris Belediyesi Kadın Danışma Merkezi`nin açılışı yapıldı.

Açılışa, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin ve Burak Erbay, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Gizem Özcan, il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye bünyesinde açılan Kadın Danışma Merkezi`yle tüm kadınlara danışmanlık hizmeti verileceğini kaydederek, “Umarım hiçbir kadının şiddete uğramaz ve bu merkeze gelmeye ihtiyaç duymaz” diye konuştu.

Gülizar Biçer Karaca, katılımcılarla birlikte merkezi gezdi ve İstanbul Sözleşmesi`nin şiddeti önleme noktasında devlete ve yerel yönetimlere sorumluluklar yüklediğini söyledi. Karaca, İstanbul Sözleşmesi`nden çıkılmasına rağmen CHP`li belediyelerin danışma merkezleriyle ve eşitlik yönünde attıkları adımlarla İstanbul Sözleşmesi`nin gereklerini yerine getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA