3 Nisan 2026 Cuma

14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL   15:53   ABD DıŞıNDAKI 35 ÜLKE BUGÜN İNGILTERE’NIN ÖNCÜLÜĞÜNDE HÜRMÜZ BOĞAZı KONUSUNU GÖRÜŞECEK   15:53   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, TUTUKLU BOLU BELEDIYE BAŞKANı ÖZCAN’A ZIYARET: "TÜRKIYE’DE MUHALIFSENIZ BIRBIRINIZI CEZAEVINDE ZIYARET ETTIĞINIZ BIR SÜREÇ IÇERISINE ITILIYORSUNUZ"   15:51   ÖZGÜR ÖZEL: “BIZ MAÇı, MÜCADELEYI VE GELECEĞI ZIHNINDE KAZANMıŞ KADROLARıZ. ENINDE SONUNDA HEP BERABER KAZANACAĞıZ”  
 
     
   

ÖDEMİŞLİ KÖYLÜLER: "ZEYTİN AĞAÇLARIMIZ ASIRLIKTIR, KİMSENİN DOKUNMASINA MÜSAADE ETMEYİZ”


Zeytinlik alanların maden sahalarına çevrilmesine bir tepki de İzmir Ödemiş Zeytinlik köylülerinden geldi. Asırlık zeytin ağaçlarının olduğunu söyleyen köylülerden İbrahim Özbaba, “Zeytin ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” dedi. İsmet Köse ise, “Zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Dedelerimizden atalarımızdan kalmadır. Kimsenin dokunmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.

 

Tarih : 13 Mart 2022 Pazar 21:37   Okunma : 601

Zeytinlik alanların maden sahalarına çevrilmesine bir tepki de İzmir Ödemiş Zeytinlik köylülerinden geldi. Asırlık zeytin ağaçlarının olduğunu söyleyen köylülerden İbrahim Özbaba, “Zeytin ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” dedi. İsmet Köse ise, “Zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Dedelerimizden atalarımızdan kalmadır. Kimsenin dokunmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.

İzmir`in Ödemiş İlçesi Zeytinlik (Gölcük) köylüleri ve Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi zeytinlik alanların maden sahalarına açılmasını öngören yönetmeliğin iptali için köylerindeki zeytinlik alanda açıklama yaptı. “Asırlık ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” diyen köylüler, “Zeytin yasası geri çekilsin” sloganı attı.

Zeytinli köyünden İbrahim Özbaba, “zeytin ağaçlarımızı kimseye söktürmeyiz” dedi. İsmet Köse ise, “Zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Dedelerimizden atalarımızdan kalmadır. Kimsenin dokunmasına müsaade etmeyiz” diye konuştu.

"AĞAÇLARIMIZ 1500 YILLIKTIR" 

İzmir Ödemiş Gölcük Mahalle Muhtarı, aynı zamanda Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Ferit Aynalı, “Ağaçlarımız 1500 yıllık, Ödemiş`e özgü asırlıktır. ‘Altın madenine hayır` zamanında mücadelesini verdik.  Şimdi yine mücadelesini vereceğiz. Ağaçlarımıza dokunmayın” dedi.

"YÖNETMELİK İPTAL EDİLSİN"

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mehmet Yeter ise şu açıklamayı yaptı:

“Yetişmesi ve meyve vermesi uzun yıllar alan zeytin ağaçlarının yerlerinden başka yerlere taşınması ciddi miktarda kayıplara sebep olacağı gibi, madencilik faaliyetleriyle talan edilmiş bir arazinin eski haline döndürülmesi tabiat ve fizik kurallarıyla çelişmektedir. Zeytinlik sahaların enerji ihtiyacına dayalı maden faaliyetlerine açılması demek, kömür için zeytinliklerden vazgeçmek demektir. Dünyayı her geçen yıl daha kötü iklim şartlarına mahkum eden küresel ısınma gerçeği ortadayken ölmez ağacın, yenilenemez bir enerji kaynağı olan kömür uğruna feda edilmesi kabul edilemez. Önceliğimiz gündelik hayatımızda ve üretimde enerji tasarrufu sağlamak ve enerji ihtiyacımızı da yenilenebilir kaynaklardan temin etmek olmalıdır.

Ödemiş Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak, tarım alanlarında, ormanlarda ve bilumum tabiat alanlarında madencilik faaliyeti yapılmasına karşı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Zeytinlik sahalarımızın madencilik faaliyetlerine açılmasını sağlayan yönetmelik değişikliğinin ivedilikle iptali ya da geri alınması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA