28 Nisan 2026 Salı

16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI   11:32   AKDENIZ’DE YOL SEFERBERLIĞI: 10 MAHALLEDE BIRDEN HUMMALı ÇALıŞMA!   11:30   MERSIN’DE EMEKLILERIN YÜZÜ GÜLÜYOR: TARSUS DOĞA PARKı’NDA MORAL DEPOLADıLAR!   16:54   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL’IN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ REDDEDILDI   16:53   DORUK MADEN IŞÇILERI OTURMA EYLEMINDE: "BIZ DEVLETE MI SALDıRıYORUZ, VATAN HAINI MIYIZ, BIZIM ETRAFıMıZı KUŞATıYORSUNUZ?"   16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI  
 
     
   

MERAL SEÇER`E İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ`NDEN ÖDÜL


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yeniden canlandırdığı Gazi Çiftliği`ni ziyaret eden İçel Soroptimist Kulübü, her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği ödüle bu sene Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`i değer buldu. Gazi Çiftliği`nde ödülü alan Meral Seçer, “Biz buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar” dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 11:35   Okunma : 677

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yeniden canlandırdığı Gazi Çiftliği`ni ziyaret eden İçel Soroptimist Kulübü, her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği ödüle bu sene Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`i değer buldu. Gazi Çiftliği`nde ödülü alan Meral Seçer, “Biz buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar” dedi.

Ziyarette, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`in yanı sıra Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, İçel Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Ülkü Ongun, yazar ve İçel Soroptimist Kulübü Üyesi İpek Ongun ile İçel Soroptimist Kulübü üyeleri ve bölgedeki kadınlar yer aldı.

Gazi Çiftliği`ni anlatan belgeseli izledikten sonra ödül takdimine geçildi. Meral Seçer`e ödülünü, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca verdi. Meral Seçer`e verilen ve lotus çiçeğini simgeleyen ödülde neden lotus çiçeğinden esinlenildiğini anlatan Sevil Koca, lotus çiçeğinin bulanık sulardan tertemiz bir şekilde gün yüzüne çıktığını belirterek, bunu kadınların mücadeleleri ile ilişkilendirdi.

“KADINLARIMIZIN ÜRETİM VE BAŞKA KONULARLA İLGİLİ EĞİTİMLERİYLE İLGİLENİYORUZ”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Gazi Çiftliği`nin manevi değeri çok yüksek bir mekan olduğunu belirterek, “Şu anda burayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi çok aktif hale getirdi. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın eğitimi ile ilgili pek çok konuda alanlar oluşturdular. Kütüphanemiz oluştu. Biz de Mersinden Kadın Kooperatifi olarak kadınlarımızın üretimi konusunda ve onların üretimle ve başka konularla ilgili eğitimleri ile ilgileniyoruz” dedi.

Üretim konusunda neler yaptıkları ile ilgili de bilgiler paylaşan Meral Seçer, “Tarsus`tan Anamur`a kadar olan refüjleri süsleyen zakkumların fidesini buradaki kadınlarımız üretti. Yine şu anda çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Silifke`nin meşhur coğrafi işaretli çileğinin fidelerinin üretimini yaptırıyoruz. Tıbbi, aromatik bitkiler. Bu da büyük bir market zincirinin desteğiyle tüm Türkiye`de satışa sunulacak. Atayurt`taki kadınlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz, buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar. Gerçekten buranın açılmasının onlara çok iyi geldiğini söylediler. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ve kooperatif ortaklarımıza da sizlerin önünde çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel etkinliklerde bir arada oluruz” diye konuştu.

KOCA: “SİZLER DE OLMAYANI OLDURMUŞSUNUZ. NE MUTLU”

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca, kadınların mottosunun olmayanı oldurmak olması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Sizler de olmayanı oldurmuşsunuz. Ne mutlu, kutluyorum. Atatürk, ‘Dünyadaki her şey kadının eseridir` demiş. İşte burada da bir örneğini görüyoruz. Daha da örnekleri çoğaltacağımıza inanıyorum. Kutluyorum. Tüm emekçi kadınları kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne, sizlere teşekkür ediyoruz. Sizler öncü olmasanız bu işler olmuyor. Hem şahsım adına hem yönetimim adına hem de tüm Soroptimist camiası adına, Türk kadınları adına çok teşekkür ediyorum.” 

“MERSİN`E DEĞER KATAN BAŞARILI BİR KADINIMIZA ÖDÜL VERME GELENEĞİMİZ VAR”

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen ise Mustafa Kemal Atatürk`ün öngörülerinin ve kadınlar için getirdiği devrim niteliğindeki yeniliklerin çok kıymetli olduğundan söz ederek, Gazi Çiftliği`nde Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi. Antmen, “Biz burada birer kültür elçisiyiz. Biz hepimiz Mersin`e döndüğümüzde çevremizde bu muhteşem çiftliği anlatacağız ve duymayan kalmayacak. Burada bizler neler yapabiliriz, biz kadınlarımız için, üretim için, çiftçi için ne gibi katkılar sunabiliriz, bunu bir kere daha gözden geçireceğiz. İçel Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı olarak üyelerimiz, eşlerimiz, gelemeyenler adına bu kültür elçisi görevimizi seve seve yapacağız. İçel Soroptimist Kulübü olarak bizler her yıl 8 Mart`ta Mersin`e değer katan, emeği birlikte paylaşan, çoğaltan başarılı bir kadınımıza ödül verme geleneğimiz var. Bu ödülümüzü biz burada Sayın Meral Seçer`e takdim etmek istedik” dedi.

Yazar ve İçel Soroptimist Kulübü Üyesi İpek Ongun ise Mersinden Kadın Kooperatifi`nin girişimlerini takdir ettiğini vurgulayarak, “Çok güzel bir girişim hakikaten. Çünkü tarım çok önemli. Yani tarıma önem verilmedi. Biz her şeyi kendimizin ürettiği ve kendimizin yediği bir ülkeydik. Dünyadaki 7 ülkeden biriydik tamamen kendine yeten. Onun için şimdi bunun kıymetinin farkına varılmış olması ve tekrar buna dönüşümüze, buna da Meral Hanım gibi kadınların destek oluşu da benim için ayrıca büyük bir güzellik. Onun için çok mutlu oldum” diye konuştu.

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm ise kadınlar ve çocuklara yönelik hayata geçirdikleri çalışmalardan bahsederek, “Kadınlar olarak üretime devam ediyoruz. Tiyatro kurduk, tiyatromuz var. Haftanın 2 akşamı tiyatro eğitimine geliyorlar. Kar, fırtına, boranda da tiyatroya geldi kadınlarımız. Gençlerimize, çocuklarımıza robotik kodlama eğitimimiz var. Kadınlarımıza temel bilgisayar kursu eğitimimiz var” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA