3 Nisan 2026 Cuma

16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!   09:10   MERSINLI KADıNLAR "ETIKET" PEŞINDE! HAMZABEYLI KÖY ATÖLYESI’NDE ÜRETIMIN ŞIFRELERI ÇÖZÜLDÜ   06:05   İBB DAVASıNDA SıCAK GELIŞME: NURI ASLAN’DAN SILIVRI KAPıSıNDA ‘ADALET’ MESAJı!   05:58   ADALET MÜCADELESINDE İLK ADıM: İBB DAVASıNDA TAHLIYE KARARı SONRASı ÖZGÜR ÇELIK’TEN SERT MESAJ!   05:13   TOROSLAR’DA RENKLI EL İZLERI DÜNYAYı DEĞIŞTIRIYOR! 2 NISAN’DA UMUT DOLU BULUŞMA   16:37   CHP’LI YAVUZYıLMAZ’DAN ZONGULDAK İL GENEL MECLISI SEÇIMI AÇıKLAMASı: "KENDILERINE GÜVENIYORLARSA ZONGULDAK’TA SEÇIMLER SAĞLıKLı ŞEKILDE, DOĞRU BIR FORMATLA YAPıLıR"   16:35   DEM PARTI SÖZCÜSÜ DOĞAN’DAN "ARA SEÇIM" DEĞERLENDIRMESI: "ŞU ANDA EN TEMEL GÜNDEMIMIZ, ÜLKENIN DEMOKRATIKLEŞMESI"   16:33   2 NISAN DÜNYA OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ... CHP’LI NAZLıAKA: "BIR EBEVEYNIN ’BENDEN SONRA ÇOCUĞUMA NE OLACAK?’ SORUSU VARSA, ORADA SOSYAL DEVLET YOKTUR"   15:54   FRANSA CUMHURBAŞKANı MACRON: HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ZORLA AÇMAK GERÇEKÇI DEĞIL  
 
     
   

AHMET AKIN: "BRENT PETROL İNDİ, AKARYAKITTAKİ ZAMLAR İSE DURUYOR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın zamlara gerekçe gösterdiği brent petrolün savaş öncesi seviyeye inerken Türkiye`de ise akaryakıta yapılan zamların büyük oranda durduğunu belirterek, “Brent petrol yüzde 30 geriledi, akaryakıt ürünlerindeki düşüş yüzde 9 ila yüzde 16`da kaldı. Zamların nedeni yanlış ekonomi politikalarıyla kurdaki yükseliş” dedi. 

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 11:40   Okunma : 681

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın zamlara gerekçe gösterdiği brent petrolün savaş öncesi seviyeye inerken Türkiye`de ise akaryakıta yapılan zamların büyük oranda durduğunu belirterek, “Brent petrol yüzde 30 geriledi, akaryakıt ürünlerindeki düşüş yüzde 9 ila yüzde 16`da kaldı. Zamların nedeni yanlış ekonomi politikalarıyla kurdaki yükseliş” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; brent petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken iktidarın akaryakıt ürünlerine art arda yaptığı zamların pompa fiyatına yansımaya devam ettiğini belirterek bir yazılı açıklama yaptı. Akın, “Brent petrol yüzde 30 geriledi, akaryakıt ürünlerindeki düşüş yüzde 9 ila yüzde 16`da kaldı. Zamların nedeni yanlış ekonomi politikalarıyla kurdaki yükseliş” dedi. Akın`ın açıklaması şöyle:

"ZAMLARLA İLGİLİ SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMAMIŞTIR"

"İktidar sözcüleri Rusya-Ukrayna savaşı sırasında akaryakıt ürünlerine art arda yapılan zamları; uluslararası piyasalardaki artışa bağlamıştır. Akaryakıt ürünlerine neredeyse her gün gelen zamlara gerekçe olarak yalnızca brent petroldeki artış gösterilmiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da petrol fiyatlarındaki yükselişin akaryakıt fiyatlarına yansımasını yakından takip ettiklerini belirterek, zamlarla ilgili hiçbir sorumluluğu üzerine almamıştır.

"İNDİRİM YAPILMAMASI İKTİDAR ALDATMACASINI ORTAYA KOYUYOR"

Akaryakıt ürünlerine art arda gelen zamlara gerekçe gösterilen uluslararası petrol fiyatları yüzde 30 oranında düşerek Rusya-Ukrayna savaşı öncesi seviyeye gerilemiştir. Ukrayna-Rusya gerilimi savaşa dönüşmeden önce 95 dolar düzeyindeki brent petrol dün itibariyle 100 doların altına inerek 98 dolardan işlem gördü. Ancak Türkiye`de 10 Mart 2022 tarihine kadar neredeyse her gün yapılan zamların pompa fiyatına yansıması hala sürmektedir. Brent petrol fiyatı inerken pompa fiyatlarının aynı oranda indirim yapılmaması iktidarın aldatmacasını ortaya koymaktadır.

"DEĞER KAYBI POMPA FİYATINA YANSITILMADI"

Brent petrolda yaşanan artış gerekçe gösterilerek benzine yüzde 35, motorine ise yüzde 48 oranında zam yapılırken; brent petrol fiyatında yüzde 30`a yakın değer kaybı Türkiye`de pompa fiyatlarına tam olarak yansıtılmamıştır. 20 lira 50 kuruşa kadar zamlanan benzinin litresi 16 Mart itibarıyla yüzde 9 oranında indirimle 18 lira 74 kuruş; 22 lira 95 kuruşa kadar zamlanan motorinin litresi ise yüzde 16 indirimle 19 lira 33 kuruş olmuştur. Başka bir deyişle brent petrol fiyatları inerken; Türkiye`de art arda yapılan zamların yansıması hala geçerliliğini korumaktadır.

"VATANDAŞ İNDİRİM BEKLİYOR"

AK Parti iktidarı daha önce döviz kurunda yaşanan düşüşü pompa fiyatlarına yansıtmamış, akaryakıttan alınan özel tüketim vergisinin payını artırmayı tercih etmiştir. Akaryakıt ürünlerinde son iki gündür pompa fiyatlarına yapılan düşüş, bu dönemde yapılan zamları karşılamaktan çok uzaktadır. Vatandaşımızın kendisini rahatlatacak bir indirim beklemektedir. İktidar bir an önce fahiş oranda artan ve pek çok sektörü zorlayan akaryakıt zamları için KDV`nin indirilmesi ve ÖTV`nin kaldırılması başta olmak üzere adım atmalıdır. Aksi takdirde akaryakıt ürünlerindeki bu fahiş fiyat enflasyonun daha da yükselmesine neden olacaktır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA