24 Haziran 2025 Salı

12:22   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:17   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:12   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:08   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:04    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:59   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:55   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:17   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:10   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”  
 
     
   

ÖZTUNÇ`TAN, BAKAN KURUM`A "MÜSİLAJ” UYARISI: "SESSİZ SESSİZ OTURUYORSUNUZ, YİNE O GÖRÜNTÜLERİN YAŞANMASINI MI BEKLİYORSUNUZ?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, geçtiğimiz yıl Marmara Denizi`ni kaplayan müsilaj ile ilgili Gemlik Körfezi`nden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`a seslendi. Öztunç, "Müsilaj denizin dibinde var. Tüm bilim insanları dipte müsilaj var diyor. Yüzeye çıkmadı ama dipte var diyorlar. Siz ne yaptınız Sayın Kurum? Sessiz sessiz oturuyorsunuz. Yine o görüntülerin yaşanmasını mı bekliyorsunuz?" diye seslendi. 

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 23:50   Okunma : 737

Haber: GÜRKAN DEMİRTAŞ – Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, geçtiğimiz yıl Marmara Denizi`ni kaplayan müsilaj ile ilgili Gemlik Körfezi`nden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`a seslendi. Öztunç, "Müsilaj denizin dibinde var. Tüm bilim insanları dipte müsilaj var diyor. Yüzeye çıkmadı ama dipte var diyorlar. Siz ne yaptınız Sayın Kurum? Sessiz sessiz oturuyorsunuz. Yine o görüntülerin yaşanmasını mı bekliyorsunuz?" diye seslendi. 

CHP Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Bursa`nın Gemlik ilçesinde CHP`li milletvekilleri, CHP Bursa İl Başkanlığı yöneticileri, üyeleri; doğasever yurttaşlar ile birlikte “Körfezime Dokunma” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Ali Öztunç, Gemlik Körfezi`nde Marmara Denizi`nde geçtiğimiz yıl yaşanan müsilaj (deniz salyası) sorunu konusunda hükümeti önlem almaya çağırdı. Öztunç`un konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“BAKANI MURAT KURUM, MARMARA TEMİZLENDİ Mİ Kİ SESİN ÇIKMIYOR?: Bugün beş milletvekili arkadaşımızla birlikte Gemlik`teyiz. Gemlik`e geliş sebebimiz malum, bir süre önce, geçtiğimiz yıl Türkiye`nin gündemine oturan müsilaj meselesi. Ne çabuk unutuldu. Şöyle bir hatırlayın. 2021 yılındaki görüntüleri bir hatırlayın. O Marmara Denizi`nin kirliliğini, Marmara Denizi`nin bittiğine yönelik haberleri bir hatırlayıverin Allah aşkına. Ne oldu yani, Marmara temizlendi mi? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara temizlendi mi ki sesin çıkmıyor, ne oldu, ne yaptınız?

TÜM BİLİM İNSANLARI DİPTE MÜSİLAJ VAR DİYOR: Müsilaj denizin dibinde var. Tüm bilim insanları dipte müsilaj var diyor. Yüzeye çıkmadı ama dipte var diyorlar. Siz ne yaptınız sayın Kurum? Sessiz sessiz oturuyorsunuz. Yine o görüntülerin yaşanmasını mı bekliyorsunuz? Türkiye bir deprem ülkesi. Şu anda bulunduğumuz şehir de bir deprem kenti. Türkiye`de AK Parti ile birlikte bir alışkanlık oluştu. Olay olsun sonra bakarız. Deprem olur, olduktan sonra enkazdan insanlar çıkartılmaya çalışılır, hasar giderilmeye çalışılır. Oysa depremden önce tedbir almamız gerekirken tüm dünya gibi, biz depremden sonraya bakarız. Müsilajda da aynı durum var.

MARMARA DENİZİ`NİN MÜSİLAJ SORUNU DEVAM EDİYOR: Müsilaj sorunu çıktı, Türkiye hemen ayağa kalktı. Bakanlık birtakım komisyonlar kurdu. Şimdi sessiz, sakince duruyorlar. Marmara Denizi`nin müsilaj sorunu devam ediyor. Yüzeyde olmadığına aldanmayın. Dipte müsilaj sorunu devam ediyor, bütün bilim insanları bunu söylüyor. Bunun sebebi de çok açık, net belli. 30 milyon insanın çevresinde yaşadığı bu Marmara kıyılarındaki denize akan evsel atık ve daha çok kimyasal, fabrika atıklarıdır. Hala kimyasal arıtmalar kurulmadı.

HALA ERGENE KİRLİ AKIYOR: Hala Ergene kirli akıyor. 2002`den her seçimde, ‘merak etmeyin, biz Ergene`yi temizleyeceğiz` diyen ey AK Parti. Hala Ergene kirli akıyor. Çünkü siz verdiğiniz sözü tutmadınız, tutmamaya da devam ediyorsunuz. Ergene kirli akınca, özellikle Çorlu deri organize sanayinin pisliği de bu Marmara Denizi`ne akıyor ve sonra da müsilaj oluşuyor. Biz bugün Gemlik`te CHP`li milletvekilleri olarak, Bursa İl Örgütü olarak, yerel yöneticiler olarak hep beraber hükümete uyarı yapıyoruz.

MÜSİLAJ GELİYOR HABERİNİZ OLSUN: Geliyor, müsilaj sorunu yeniden yaşanacak diyoruz. Ama biz geliyor dedikçe, onlar geliyor gelmekte olan zannedip korkuyorlar. Müsilaj da geliyor haberiniz olsun. Müsilaj sorunu olacak yine. Ey bakan, ey Kurum (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum), artık başını biraz kaldır. Epeydir ses seda yok senden. Sağlığından endişe ediyoruz. Nerede bu bakan? Sağlık sorunu mu var yok, ortalıkta görünmüyor? Müsilaj konusunda ne yapıldı, anlatılmalı ve müsilaj konusundaki bütün çalışmalar bundan sonra daha da yoğunlaştırılmalı ki bir daha o görüntülerle karşılaşmayalım. Bu bir uyarı açıklamasıdır. Gemlik`ten Bursa`dan, müsilaj sorununun en çok hissedildiği sahil kentinden uyarı açıklaması yapıyoruz. Akıllarını başlarına toplasınlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA