20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

İSTANBUL BOĞAZINDA `UKRAYNA MAYINI` İDDİASI: "SAS TİMLERİ TARAFINDAN ETKİSİZ HÂLE GETİRMEK MAKSATLI MÜDAHALEYE BAŞLANMIŞTIR"


İstanbul Boğazı girişinde mayın olduğu tahmin edilen bir cisim bulundu. Cisim Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından inceleniyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de boğazın kuzeyindeki sektör Türkeli`nin boşaltılması yönünde uyarı yaptı. Milli Savunma Bakanlığı ise "İstanbul Boğazı açıklarında bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Mart 2022 Cumartesi 13:08   Okunma : 685

İstanbul Boğazı girişinde mayın olduğu tahmin edilen bir cisim bulundu. Cisim Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`na bağlı Sualtı Savunma Timleri (SAS) tarafından inceleniyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de boğazın kuzeyindeki sektör Türkeli`nin boşaltılması yönünde uyarı yaptı. Milli Savunma Bakanlığı ise "İstanbul Boğazı açıklarında bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna harekatıyla birlikte Ukrayna deniz kuvvetlerinin Karadeniz`de 3 limanın açığına döşediği mayın hatlarında kopma yaşandığını uyarısı yapmıştı. FSB, “Rusya tarafından özel bir askeri operasyonun başlatılmasının ardından Ukrayna Donanması; Odessa, Ochakov, Chernomorsk ve Yuzhnyy limanlarına ve açıklarına yaklaşık 420 eski tip mayın tarlası oluşturdu. Bu mayınlar 20`inci yüzyılın ilk yarılarında üretildi. Fırtınalı koşulların başlamasıyla birlikte denizin dip ankrajlarına bağlanan kablolarda kopmalar meydana geldi. Karadeniz`in batı kesiminde mayınlar rüzgâr ve akıntıların etkisiyle serbestçe hareket etmeye başladı” açıklamasını yapmıştı.

MİLLİ SAVUMA BAKANLIĞI`NDAN AÇIKLAMA

MSB` den yapılan açıklamada, "26 Mart 2022 tarihinde sabah saatlerinde İstanbul Boğazı açıklarında mayın benzeri bir cismin sivil ticari bir gemi tarafından tespit edilmesi üzerine olay mevkine Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir.  Bahse konu mayın benzeri cisim SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" denildi. 

SAS TİMLERİ GÖREVE ÇAĞIRILDI

Sabah 10.00 sıralarında balıkçılar Sarıyer-Garipçe açıklarında bir cisim fark etti. Üzerindeki mekanizma ve görünüşü nedeniyle mayın olduğu tahmin edilen cisim önce Sahil Güvenlik Komutanlığı uzmanları tarafından incelendi. 

KIYI EMNİYETİ: MAYIN OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK BİR CİSİM GÖRÜLMÜŞTÜR  

Olayla ilgili Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü`nden da açıklama yapıldı. Açıklamada, "İstanbul Boğazı Kuzey Demir bölgesi civarında mayın olasılığı çok yüksek bir cisim görülmüştür. Vts gerekli yerlere bilgi vermektedir. Cismin yuvarlak top gibi ve üzerinde boynuz gibi çıkıntıları olduğu belirtilmiştir. Vts gemilerin şu an için demir yerine yaklaşmamaları bilgisini vermektedir" denildi.

Ayrıca Ağva`da da başka bir tetikleyici mekanizmanın bulunduğu bildirildi. Deniz trafiğini düzenleyen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü balıkçılara ve gemilere alana yaklaşılmaması uyarısında bulunurken, uzmanlar incelemelerini sürdürüyor.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA