28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

20. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ 2022 FESTİVAL ÖDÜLLERİ


Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (Merfest) her yıl üç farklı dalda verdiği ödüllerle birlikte 20’inci kuruluş yılına mahsus verilecek 20. Yıl Özel Ödülü’nün sahipleri belli oldu.

 

Tarih : 26 Nisan 2022 Salı 17:20   Okunma : 871

Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (Merfest) her yıl üç farklı dalda verdiği ödüllerle birlikte 20’inci kuruluş yılına mahsus verilecek 20. Yıl Özel Ödülü’nün sahipleri belli oldu.   

Merfest Yürütme Kurulunun aldığı karara göre, Mersin’in kültür-sanat hayatına kattığı zenginlikler ve şehrimizde modern tiyatronun kurumsallaşmasına öncülük etmesinden dolayı “2022 MUMF Sanat Ödülü’ne Mersin Şehir Tiyatrosu, pek çok farklı dalda yürüttükleri etkinlikleriyle Mersin’in kültür-sanat hayatına kattığı zenginliklerden dolayı “2022 MUMF Kent Ödülü”ne İçel Sanat Kulübü, 2022 MUMF Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne ise katıldığı yarışmalarda aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle şehrimizi başarıyla temsil etmesinden dolayı Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Keman Sanatçısı Ada Yalın Yücel değer bulunmuştur.

MUMF 20. Yıl Özel Ödülü ise kökleri Cumhuriyet Dönemi ilk yılları Halkevi’ne uzanan Tarsus’ta tiyatro geleneğine sahip çıkarak 2019’dan itibaren bir kurumsal yapıya kavuşturan, böylece bölge halkımızı çağdaş tiyatroyla buluşturmasından dolayı Tarsus Şehir Tiyatrosu değer bulunmuştur.

Ödüller, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Gala Konser öncesi sahiplerine takdim edilecek.

Ödül Gerekçeleri:

20. MUMF Sanat Ödülü:

Mersin Şehir Tiyatrosu

Mersin’in kültür-sanat hayatına kattığı zenginlikler ve şehrimizde modern tiyatronun kurumsallaşmasına öncülük etmesinden dolayı “2022 MUMF Sanat Ödülü”ne Mersin Şehir Tiyatrosu değer bulunmuştur.

Mersin Şehir Tiyatrosu: 1999’da faaliyetlerine başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, resmi kuruluşunu dönemin Belediye Başkanı Macit Özcan öncülüğünde 06.12.2000 tarihinde gerçekleştirdi. 2019’da Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte yeniden yapılanma ve atılım sürecine girdi. Hemen ardından Genel Sanat Yönetmenliği’ne Murat Atak’ın gelmesiyle ulusal ölçekte seçme sınavları yapıldı; böylece pek çok usta oyuncu Mersin’e kazandırılarak tiyatronun başyapıtları sanatseverlerle buluşmaya başladı. Çalışmalarını halen MBB Kongre Merkezi Sahnesi’nde sürdüren Mersin Şehir Tiyatrosu, Yeni Tiyatro Dergisi 2021 Emek ve Başarı Ödülü aldı; aynı yıl, Bengi İspir Özdülger’e ve Murat Atak’a Jüri Özel Ödülü takdim edildi.

20. MUMF Kent Ödülü:

İçel Sanat Kulübü

Pek çok farklı dalda yürüttükleri etkinlikleriyle Mersin’in kültür-sanat hayatına kattığı zenginliklerden dolayı “2022 MUMF Kent Ödülü”ne İçel Sanat Kulübü değer bulunmuştur.

İçel Sanat Kulübü: 1989 yılında, Mersin’de yaşayan ve kent yaşamına duyarlı çalışmalar yapan bir grup sanatsever tarafından ve kurucu başkanlığını Semihi Vural’ın yaptığı, dernek statüsünde oluşturulan bir Sivil Toplum Kuruluşu’dur. Kamu Yararına Çalışan Dernek Statüsü ‘ne geçmek için çalışmaları devam etmektedir. Kulübün amacı, Mersin içindeki sanat, kültür ve bilim üreten kişi ve kurumların üretimlerini kitlelere ulaştırmak, yaymak ve çoğaltmaktır. Mersin İli içinde oluşan Sanat Kültür ve Bilim etkinliklerini, kendi üyeleri, tüm Mersinli ve ulusal düzeyde sanatseverlere sunar. Sanat ve kültüre olduğu kadar, bilimin, çevrenin ve düşüncenin güzelliğine ve aydınlığına inanan İçel Sanat Kulübü, günümüzde bütün dünyada tartışılan ve önem verilen, Sivil Toplum Örgütleri olgusunu yaşayan ve yaşatan bir gönüllüler ordusu olarak çalışmalarını sürdürmektedir.  

20. MUMF Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü:

Ada Yalın Yücel

Katıldığı yarışmalarda elde ettiği ulusal ve uluslararası ödüllerle şehrimizi başarıyla temsil etmesinden dolayı “2022 Nevit Kodallı Genç Yetenek  Ödülü”ne Ada Yalın Yücel değer bulunmuştur.

Ada Yalın Yücel-Keman: 2005 yılında Mersin’de doğdu. Keman eğitimine 2012 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Lily Tchumburidze ile kursiyer öğrenci olarak başladı ve 2015’ten itibaren tam zamanlı olarak devam etti. Ekim 2015’te Ethem Emre Tamer’in Barok Müzik ve Mart 2016’da Prof. Michael Gotsdiner ’ in Keman masterclasslarına katıldı. Ocak 2018’de Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası seçmelerini kazandı. Mart 2019’da MEÜ Akademik Oda Orkestrası Gençlik  Konseri Seçmelerini kazanarak Viotti’nin  22 Nolu Keman  Konçertosu A Minör I. Bölümü’nü  ayrıca halen üyesi de olduğu orkestrayla solist olarak seslendirdi. Eskişehir Belediye Senfoni Orkestrası’nın açtığı Genç Solistler seçmeleri sonrasında Nisan 2019’da orkestra eşliğinde Pugnani-Kreisler’in Preludium  and Allegro’sunu seslendirdi. Mayıs 2019’da IX. Uluslarası Harmony Müzik Yarışması’nda kategorisinde “Birincilik “ ve “Best Artistic Performance” ödüllerini aldı. 2019 Temmuz’unda  Bodrum Gümüşlük Akademisi’nde Ildiko Moog ve Erkin Onay ile Keman ustalık sınıflarına katıldı ve Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde “Kumda Keman”  etkinliğinde konser verdi. Şubat 2020’de  Gürcistan’da düzenlenen Silk Way Uluslararası Müzik Yarışması’nda ve 2021’de 1. Brüksel Müzik Yarışması’nda birincilik ödülleri aldı. Ada Yalın Yücel eğitimine Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesi’nde Lily Tchumburidze ile devam etmekte.

MUMF 20. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ

Tarsus Şehir Tiyatrosu

Kökleri Cumhuriyet Dönemi ilk yılları Halkevi’ne uzanan Tarsus’ta tiyatro geleneğine sahip çıkarak 2019’dan itibaren bir kurumsal yapıya kavuşturan, böylece bölge halkımızı çağdaş tiyatroyla buluşturmasından dolayı Tarsus Şehir Tiyatrosu değer bulunmuştur.

Tarsus Şehir Tiyatrosu: 2019 yılında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde kurulan Tarsus Şehir Tiyatrosu, kadrosuna Dramaturg ve Rejisör Nihat Çapar’ı katmasıyla atılım sürecine girerek kısa sürede ülke çapında turnelere imza atan bir sanat kurumuna dönüştü. Kısacık bu süreçte 5 ödül birden alarak binlerce yıllık tarihi olan Tarsus’un adını ulusal sanat gündemine taşımayı başardı. Yeni Tiyatro Dergisi,  2021 Emek Ödülü, sanata verdiği önem ve yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a takdim etti. Başta Mersin olmak üzere, İstanbul, Ankara, civar illere de turneler yoluyla sanat hizmeti götüren Kurum, tiyatroya gönül veren Tarsuslu gençlere yönelik eğitim çalışmaları da sürdürmekte.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı yaptığı açıklamada; “Her yıl farklı dallarda dağıttığımız ödüllerle pek çok saygın sanatçımızın ismini Mersin’e taşımış, bir o kadar da klasik müziğin genç yıldızlarını sanatseverlerin takdirine sunmuş bulunuyoruz. Bu yıl 20’inci kuruluş yılımıza özel bir ödül daha veriyoruz. Ödüllerimizi kabul eden değerleri kurumlarımız ve genç sanatçılarımızın saygın isimlerini takdim etmekten onur duyar; sevgi ve saygılarımı sunarım”, dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA