26 Mayıs 2026 Salı

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’LE ÜRETİCİ KAZANIYOR, YEREL TOHUMLAR KORUNUYOR


Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliği ile hayata geçirdiği “Yerel Nohut Çeşitlerinin Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi” kapsamında Gülnarlı üreticiler bu yıl da atalık tohumları toprakla buluşturdu. Girdi maliyeti ve zirai ilaç desteği sunulan projede; Bereket, Dayıcık ve Şeyhömer Mahallelerinde 1380 kilo nohut tohumu, 23 üretici tarafından 115 dekarlık alana ekildi. Atalık tohumların gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan proje, üreticilere de kazanç sağlıyor.

 

Tarih : 27 Nisan 2022 Çarşamba 18:01   Okunma : 960

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticiye kazançsağlayan ve yerel ürünlerin yerinde korunmasını destekleyen projelerini sürdürmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü iş birliği ile hayata geçirdiği “Yerel Nohut Çeşitlerinin Yerinde Korunması ve Pazarlanması Projesi” kapsamında Gülnarlı üreticiler bu yıl da atalık tohumları toprağa ekti.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi koordinesinde yürütülen çalışmada; Gülnar’da 23 üretici, 115 dekarlık alanda 1380 kilo atalık nohut tohumunu toprakla buluşturdu. Bereket Mahallesi’nde 8, Dayıcık Mahallesi’nde 9 ve Şeyhömer Mahallesi’nde 6 üretici destekten faydalandı. Büyükşehir, bu yıl da üreticiye girdi maliyetleri ile birlikte zirai ilaç desteği sağladı. Projenin devamında üreticinin elde edeceği ürünler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin belirlediği fiyatın yüzde 25 fazlasına alım garantili olacak.

“Atalık tohumların gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nde ziraat teknikeri Ali Karakış, projenin detaylarını anlatarak, “Projemizden faydalanan üreticilerimizin tohum ve zirai ilaç girdilerini Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Bunun dışında üreticilerimizin üretmiş oldukları nohutlara Mersinden Kadın Kooperatifi aracılığıyla Toprak Mahsulleri Ofisi’nin belirlemiş olduğu fiyatın yüzde 25 fazlasına alım garantisi veriyoruz. Bu sene projemizin 2’nci yılındayız. Uygulamış olduğumuz proje sayesinde; atalık tohumların üretim alanlarını çoğaltıyoruz, üreticilerimize ekonomik kazanç sağlamış oluyoruz ve kaybolmaya yüz tutmuş atalık tohumların gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz”dedi.

“Topraklarımız işlenmiş oldu”

Gülnar ilçesi Bereket Mahallesi Muhtarı Ünal Cin, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Atalık nohudumuz bizim yıllardır yetiştirdiğimiz bir nohut. Önceleri kamyon kamyon satılan bu nohutlarda şimdi verim düşüklüğü oldu. Başkanımız sayesinde bu nohudumuzu toprakla buluşturduk. Mahallemizde 8 vatandaşımıza nohut ve ilaç desteği ile katkıda bulunuldu. Topraklarımız işlenmiş oldu” diye konuştu.

“Tükenmekte olan nohudumuzu Büyükşehir’in katkılarıyla toprakla buluşturduk”

Üreticilerden Mesut Tıraş, nohut üretimini yeniden yapabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Belediyemizin yaptığı bu hizmet bize çok iyi geldi. Yıllar önce bu nohudu ekiyorduk. Hatta birbirimizden borç para alırken bile ‘nohudu satınca veririz’ diyorduk. Şimdi tükenmekte olan bu nohudumuzu yeniden Mersin Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla toprağımızla buluşturduk. Geçen dönem de yaptık. İlacımızı, tohumumuzu verdiler. Allah razı olsun Belediyemizden. Memnunuz. Allah izin verirse, bu sene de ekeceğiz” diye konuştu.

Biz üretici olarak bu desteklerden memnunuz”

Üreticilerden İsmet Şen de kendilerine sunulan desteklerden dolayı memnuniyetini ifade ederek, bu yıl da atalık nohut tohumları ektiklerini söyledi. Şen, “Böyle destek olursa üreticiler biraz daha üzerine düşer. Memnun kalır. Tüm köylüler üretime destek verir. Biz üretici olarak bu desteklerden memnunuz. Bu destek köylülerin üretimini de artırıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA