27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

ESKİ CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ CANAN ARITMAN, HAYATINI KAYBETTİ


Eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 72 yaşında yaşamını yitirdi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2022 Cumartesi 12:09   Okunma : 759

Eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, 72 yaşında yaşamını yitirdi.

CHP`nin 22. ve 23. dönem İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bugün, 72 yaşında yaşamını yitirdi. Arıtman`ın, 8 Mayıs Pazar günü, Bostanlı Beşikçioğlu Camisi`nde, öğle namazının ardından düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sosyal medya hesabında, Arıtman için; “Milletin Meclisi`nde İzmirimizin temsilcisi olmuş, 22. ve 23. dönem milletvekilimiz Canan Arıtman`ı yitirmenin hüznünü yaşıyoruz. Mücadeleci ve renkli kişiliğiyle örnek olmuş kıymetli Arıtman`a Allah`tan rahmet, kederli ailesi, yakınları ve parti örgütümüze başsağlığı dilerim” mesajını paylaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sosyal medya hesabında; “Yıllarca milletvekilimiz olarak mücadele eden kıymetli büyüğümüz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman`a Allah`tan rahmet, ailesine ve partimize başsağlığı diliyorum” açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman`ı yitirdik. Arıtman`a Allah`tan rahmet, ailesine, partimize ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” paylaşımını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise “22 ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz demokratik, laik Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu Canan Arıtman ablamızı kaybettik. Ailesine, partimize, İzmirli hemşehrilerimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” paylaşımını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya mesajında; “Yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiğimiz 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekilimiz Canan Arıtman`a Allah`tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan da sosyal medya hesabında “İzmirimizin ve partimizin en renkli siyasetçilerinden sevgili Canan Arıtman`ı kaybettik. Neşesi, inatçı mücadelesiyle hatırlayacağım. Allah rahmet eylesin. Ailesine, sevenlerine, CHP büyük ailemize baş sağlığı dilerim” mesajını verdi.

CANAN ARITMAN KİMDİR?

Canan Arıtman, 1 Ocak 1950 tarihinde Ankara`da dünyaya geldi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden mezun oldu. Uzmanlığını yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı`nda tamamladı.

İzmir Karşıyaka Belediye Meclisi üyeliği, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliği ve Meclis Başkanvekilliği ile Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Ege Kadın Dayanışma Vakfı ve KADER Kurucu üyesi oldu. Karşıyaka Soroptimist Kulüp İş ve Meslek Kadınları Derneği Başkanı, Kadın Hakları Derneği İzmir Şubesi Kurucu üyesi olarak çalıştı. TBMM 22. ve 23. dönem İzmir Milletvekilliği yapan Arıtman, evli ve iki çocuk annesiydi.

Arıtman, 2019 yerel seçimi öncesinde CHP`den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA