5 Ocak 2026 Pazartesi

10:10   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:58   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:35   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:05   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:47   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:43   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:40   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:29   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   18:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   15:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   15:20   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   14:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:40   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:40   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

OSMANİYELİ PAZARCI: BEN 1 AY DAYANIRIM, ÖBÜR ARKADAŞ GÜÇLÜ OLUR 2 AY DAYANIR. SONUÇ İFLAS, HEPSİ İFLAS”


Osmaniyeli pazarcı Şakir Gök, “Daha, sabahtan beri mazot paramız çıkmadı, aldığımız para 200 lira 300 lira. Kazanç bu. Kazanç hiç yok, masraf çok. En fazla dayansak ben 1 ay dayanırım, öbür arkadaş güçlü olur 2 ay dayanır, öbür arkadaş güçlü olur 3 ay dayanır. Hepsi sonuç iflas. Hepsi iflas” dedi.

 

Tarih : 15 Mayıs 2022 Pazar 16:28   Okunma : 807

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniyeli pazarcı Şakir Gök, “Daha, sabahtan beri mazot paramız çıkmadı, aldığımız para 200 lira 300 lira. Kazanç bu. Kazanç hiç yok, masraf çok. En fazla dayansak ben 1 ay dayanırım, öbür arkadaş güçlü olur 2 ay dayanır, öbür arkadaş güçlü olur 3 ay dayanır. Hepsi sonuç iflas. Hepsi iflas” dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesindeki semt pazarında esnaf da vatandaşlar da zamlardan şikayet etti. Kadirli Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bülent Haytaoğlu şunları söyledi:

“Son günlerde akaryakıta gelen; diğer gider malzemeleri poşettir, işçiliktir, nakliyedir… Bu gibi kalemlere gelen zamlardan dolayı esnafımız perişan. Şu an benim 17-20 tane esnafım pazara gelemiyor, gelemez durumda. Nedenini sorduğumda; işte akaryakıtın pahalı olduğunu, diğer girdilerin; poşetin, işçilik masraflarının, hamaliye ücretlerinin pahalı olduğunu dile getiriyorlar. Bu yüzden de pazarda işi olamadığını, fiyatların yüksek olduğundan müşterilerin alım gücünün çok zayıf olduğunu ve bu yüzden iş yapamadığını söyleyerek pazara çıkamama durumuna geldiler. Bu yüzden esnafımız perişan durumda. İlerleyen günlerde havların ısınmasıyla sebze ve meyve fiyatları düşüş gösterdiğinde çıkacaklarını belirtiyorlar."

"SONUÇ İFLAS"

Pazarcı Şakir Gök ise şöyle konuştu:

“Daha, sabahtan beri mazot paramız çıkmadı, aldığımız para 200 lira 300 lira. Kazanç bu. Masraf kendini almış gidiyor, kazanç hiç yok. 1 kilo domates alsan 20 lira, 1 kilo patlıcan alsan 30 lira. Kazanç hiç yok, masraf çok. 5 tane çocuğa bakıyoruz. Her birisi 100`er lira istiyor 500 lira, haftalık. Biz 500 lira kazanamıyoruz, haftalık. Bu gidişle ne yapmayı düşünüyoruz, iflasa. En fazla dayansak ben 1 ay dayanırım, öbür arkadaş güçlü olur 2 ay dayanır, öbür arkadaş güçlü olur 3 ay dayanır hepsi sonuç iflas. Hepsi iflas.”

"EVE EKMEK PARASI ZOR GÖTÜRÜYORUZ" 

Bir başka esnaf Kahraman Nacar ise şunları söyledi:

“Mazota 4 milyar (4 bin lira) para veriyoruz ayda, bu adalet nerede? Size söylüyorum, ben villa alırdım, bir evim yok. 1 milyar (bin lira) elektriğe para veriyorum. Ne olacak bizim halimiz? 19 liraya alıyoruz, 20 liraya satıyoruz, 1 lira kar ile. Eve ekmek parasını zor götürüyoruz kardeşim.”

Esnaf Tufan Yorulmaz ise "Fiyatlar ucuz olursa müşteri çok memnun kalıyor. Fiyatlar pahalı oldu mu satışlar da olmuyor, esnaf da mağdur, müşteri de mağdur. Durumlar iyi değil" dedi.

Satışlardan kimsenin memnun olmadığını belirten esnaf Fatma Avan, "Bu işten hiç kimse memnun değil. Esnaf da memnun değil, satıcı da alıcı da. Ne yapacağımızı şaştık. Bilmiyorum, bu pahalılık nereye kadar gidecek? Satışlar ufak tefek oluyor ama bizi kurtarmıyor mazot çok pahalı" dedi.

Çöplerden meyve sebze alan Selbihan Boz ise, "Çöplerden alıyoruz muhtaç olduk. Bize de yazık. Elimizdekiler çöp malı, böyle yazılardan topluyoruz, kendimize yediremiyoruz utanıyoruz, gücümüz yetmez oldu" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA