22 Haziran 2025 Pazar

12:30   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:25   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:15   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:05   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:23   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:25   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:32   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:10   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:55   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:06   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   11:52   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

TCMB: FİNANSAL HİZMETLER GÜVEN ENDEKSİ MAYISTA 5.8 PUAN AZALDI


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 5,8 puan düşerek 172,9 seviyesine geriledi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2022 Cuma 13:52   Okunma : 515

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 5,8 puan düşerek 172,9 seviyesine geriledi.

TCMB mayıs ayı finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi verisini açıkladı. Mayıs ayında finansal hizmetler anketine katılan 155 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen değerlendirme, düşüşü gösterdi. Anket sonuçları şöyle: Mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 5,8 puan düşüş kaydederek 172,9 oldu.

ÜÇ AYLIK BEKLENTİLER TÜM ALT ENDEKSLERDE AZALIŞ YÖNÜNDE

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE`yi azalış yönünde etkilediği görülmektedir.

SON ÜÇ AY VE GELECEK ÜÇ AYA DAİR İŞ DURUMU VE HİZMETLERE DAİR BEKLENTİLER ZAYIFLADI

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıflayarak devam ettiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de zayıfladığı görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre son üç aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin artış bildirenler lehine döndüğü, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise zayıfladı. Mayıs ayında NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre ‘finans ve sigorta faaliyetleri` sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde ‘64-finansal hizmet faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)` ve ‘65-sigorta, reasürans ve emeklilik fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)` sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 5,5 ve 16,8 puanlık azalış olduğu, ‘66-finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetler` sektöründe ise 13,9 puanlık artış olduğu görüldü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA