5 Mart 2026 Perşembe

23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK   10:05   İRAN’DA TARIHI VEDA: ALI HAMANEY’IN NAAŞı TAHRAN’DA HALKıN ZIYARETINE AÇıLıYOR   09:38   MINIK ELLER TOPRAKLA BULUŞTU: MERSIN’DE ÇOCUKLAR ATA TOHUMLARıNı GELECEĞE TAŞıYOR   03:08   EKREM İMAMOĞLU’NDAN “19 MART” HAMLESI: ‘DARBE’ VURGULU SERI YAYıNDA — ÖZGÜR ÖZEL: “KARDEŞLIK HUKUKU BU MÜCADELENIN TEMELI”   02:13   KıNıK’TA MADEN KRIZI BÜYÜYOR: İŞÇILERDEN ÇINLI ŞIRKETE REST — “YA HAKLARıMıZı VERIN YA DA KıNıK’ı TERK EDIN”   01:59   İMAMOĞLU’NDAN ÇEKMEKÖY’DE ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN İÇIN SERT MESAJ: “DEVLET OKULLARDA ASAYIŞI SAĞLAYAMıYOR”   21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"  
 
     
   

TCMB: FİNANSAL HİZMETLER GÜVEN ENDEKSİ MAYISTA 5.8 PUAN AZALDI


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 5,8 puan düşerek 172,9 seviyesine geriledi.

 

Tarih : 20 Mayıs 2022 Cuma 13:52   Okunma : 589

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi bir önceki aya göre 5,8 puan düşerek 172,9 seviyesine geriledi.

TCMB mayıs ayı finansal hizmetler istatistikleri ve finansal hizmetler güven endeksi verisini açıkladı. Mayıs ayında finansal hizmetler anketine katılan 155 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılıp toplulaştırılmasıyla elde edilen değerlendirme, düşüşü gösterdi. Anket sonuçları şöyle: Mayıs ayında finansal hizmetler güven endeksi, bir önceki aya göre 5,8 puan düşüş kaydederek 172,9 oldu.

ÜÇ AYLIK BEKLENTİLER TÜM ALT ENDEKSLERDE AZALIŞ YÖNÜNDE

Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu, son üç aydaki hizmetlere olan talep ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi olmak üzere tüm alt endekslerin FHGE`yi azalış yönünde etkilediği görülmektedir.

SON ÜÇ AY VE GELECEK ÜÇ AYA DAİR İŞ DURUMU VE HİZMETLERE DAİR BEKLENTİLER ZAYIFLADI

İş durumu ve hizmetlere olan talebe ilişkin değerlendirmelere göre, son üç ayda iş durumunda iyileşme olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya kıyasla zayıflayarak devam ettiği gözlendi. Son üç ayda hizmetlere olan talepte artış olduğu yönündeki değerlendirmeler ile gelecek üç ayda hizmetlere olan talepte artış olacağı yönündeki beklentilerin de zayıfladığı görüldü.

İstihdama ilişkin değerlendirmelere göre son üç aydaki istihdamda azalış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin artış bildirenler lehine döndüğü, gelecek üç ayda istihdamda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyir ise zayıfladı. Mayıs ayında NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre ‘finans ve sigorta faaliyetleri` sektöründe güven endeksleri alt sektörler itibarıyla değerlendirildiğinde ‘64-finansal hizmet faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)` ve ‘65-sigorta, reasürans ve emeklilik fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)` sektörlerinde bir önceki aya göre sırasıyla 5,5 ve 16,8 puanlık azalış olduğu, ‘66-finansal hizmetler ile sigorta faaliyetleri için yardımcı faaliyetler` sektöründe ise 13,9 puanlık artış olduğu görüldü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA