16 Ocak 2026 Cuma

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

KANDIRA ÇİFTÇİSİ: "ÇOCUKLARIMIZ YARI AÇ YARI TOK ŞEHİRDE ÇALIŞIYORLAR. BURADA KENDİ TOPRAĞINDA KAZANSALARDI GÖÇ ETMEZLERDİ"


Kandıra`da yaşayan bir çiftçi, “20 senedir bizim başımızdalar. Ben çok üzülüyorum. Zamanında çocuklarımızı bıraktık ama topraklarımızı bırakmadık. Bizi terk ettiler. Biz de hayvancılığı terk ettik. Bundan sonra kim yapacak, bilmiyorum. Çocuklarımız da köyden gittiler, onları okuttuk. Hepsi iş sahibi oldular. Yarı aç, yarı tok şehirde çalışıyorlar. Bu köyün gençleri de şehirlere gidip asgari ücretle yaşamaya çalışıyorlar. Burada, kendi toprağında kazansalardı göç etmezlerdi" dedi.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 18:37   Okunma : 582

SANCAR KIZILKAYA - SEFA GARDİYANOĞLU     

Kandıra`da yaşayan bir çiftçi, “20 senedir bizim başımızdalar. Ben çok üzülüyorum. Zamanında çocuklarımızı bıraktık ama topraklarımızı bırakmadık. Bizi terk ettiler. Biz de hayvancılığı terk ettik. Bundan sonra kim yapacak, bilmiyorum. Çocuklarımız da köyden gittiler, onları okuttuk. Hepsi iş sahibi oldular. Yarı aç, yarı tok şehirde çalışıyorlar. Bu köyün gençleri de şehirlere gidip asgari ücretle yaşamaya çalışıyorlar. Burada, kendi toprağında kazansalardı göç etmezlerdi" dedi.

Kocaeli`nin Kandıra ilçesine bağlı Teksen Köyü`nde yaşayan bir çiftçi, yaşadıklarını göz yaşları içinde anlattı. Çiftçi, şunları söyledi:

“Bizim değerimizi hükümetimiz bilemedi. 20 senedir bizim başımızdalar. Ben çok üzülüyorum. Biz çocuklarımızı bıraktık, zamanında; topraklarımızı bırakmadık. Ama bizi terk ettiler. Biz de hayvancılığı terk ettik. Kim yapacak ben de bilmiyorum. Çünkü çocuklarımız gitti. Okuttuk çocuklarımızı, onlar da bir meslek sahibi oldu. Yarı aç, yarı tok; şehirde de doyduklarını bilmiyorum da nasıl olacak. Benim çocuklarım mühendis oldular. Ama buralarda gidiyorlar, asgari ücretle çalışıyorlar. Evi kirada. Ama burada toprağında, yerinde kazansaydı o insanlar taşınmazdı. Taşınmaz denilen insanlar, köylerden taşındı, gitti.

Köyümüzü, evlerimizi görüyorsunuz. Buralara baraj yapılma durumu var. Bu yüzden bize imar izni vermiyorlar. Bu yüzden köye dönüp ev yapmak isteyenler gelemiyorlar. Prefabrik ev yapmak isteyenlere de devlet ceza yazıyor. Kendi toprağımızda mülteci durumuna düştük. Ev yapamıyoruz. Barınmayı da elimizden aldılar. Tarımı zaten elimizden almışlardı. Şimdi de barınma hakkımızı aldılar. Yaptığınız evi yıkarız diyorlar. Çocuklarımız köylerine dönmek istiyorlar ama onlara bile ev yapamıyoruz. Davayı da kazandık ama yine ev yapmamıza izin vermiyorlar. Burada tarım yapmak isteyene de engel olmuş oluyorlar. Önceden buralarda hep ekim yapılıyordu. Şimdi hiç ekim yapan yok."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA