17 Ocak 2026 Cumartesi

16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”  
 
 
 
 
 
   

AVRUPALI GAZETECİLER İZMİR`DE BULUŞUYOR


İzmir 13-14 Haziran`da Avrupa`nın 45 ülkesinden gelecek 110 gazeteciyi ağırlayacak. Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kurulunu İzmir`de yapacak. Genel kurula paralel olarak ise İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde Türkiye`den 50 basın meslek örgütünün temsilcilerinin ve Avrupalı gazetecilerin de katılımıyla Uluslararası Yerel Medya Zirvesi düzenlenecek. 

 

Tarih : 8 Haziran 2022 Çarşamba 13:33   Okunma : 526

İzmir 13-14 Haziran`da Avrupa`nın 45 ülkesinden gelecek 110 gazeteciyi ağırlayacak. Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu, genel kurulunu İzmir`de yapacak. Genel kurula paralel olarak ise İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde Türkiye`den 50 basın meslek örgütünün temsilcilerinin ve Avrupalı gazetecilerin de katılımıyla Uluslararası Yerel Medya Zirvesi düzenlenecek. 

İzmir basın ve ifade özgürlüğü alanında önem taşıyan iki etkinliğe ev sahipliği yapacak. Avrupa kıtasının en büyük basın meslek örgütü olarak anılan Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) genel kurulunu 13-14 Haziran`da İzmir`de toplayacak. Tarihi Havagazı Fabrikası`ndaki genel kurul için kente Avrupa`nın 45 ülkesinden 110 gazeteci gelecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer`in teşvikiyle genel kurula ev sahipliği yapmak için aday gösterilen İzmir; Paris, Viyana, Atina gibi aday şehirlerin arasından seçilmişti.

ULUSLARARASI YEREL MEDYA ZİRVESİ DE HAVAGAZI FABRİKASI`NDA

EFJ genel kuruluna paralel olarak yine Havagazı Fabrikası`nda İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde Uluslararası Yerel Medya Zirvesi düzenlenecek. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından hayata geçirilen zirveye, Türkiye`den 50 basın meslek örgütü temsilcisi katılacak. Zirve yerel medyanın güçlenmesine aracılık etmeyi amaçlıyor. 

ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ DE AÇILACAK

İki günlük basın etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İGC iş birliğiyle kurulan Uluslararası Basın Merkezi`nin de açılışı yapılacak. Tarihi Havagazı Fabrikası`ndaki basın merkezi, İzmir`de medyanın gelişmesini için çalışmalar yürütecek ve gazeteciliğe gönül vermiş gençleri dünyadaki meslektaşlarıyla buluşturacak projelere imza atacak.

İki günlük program şöyle:

13 Haziran Pazartesi, EFJ Genel Kurulu

9.00 Açılış Konuşmaları:

    • Mogens Blicher Bjerregard, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı

 

    • Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı

 

    • Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı 

 

  • Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

9.30 Sunum ve Soru-Cevap: 

Türkiye`de gazeteciliğin durumu ve basın özgürlüğü mücadelesi

İpek Yezdani, TGS Yöneticisi

10.00 Kahve Molası

10.15 Panel: Yerel medya nasıl güçlendirilir?

Mogens Blicher Bjerregård, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı

Renate Schröder, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Direktörü

Yusuf Kanlı, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı

(Moderatör: Orhan Şener, TGS Akademi Direktörü)

11.00 Açık tartışma: Yerel gazetecilik için finansal modeller

12.00 Öğle Yemeği

 

13 Haziran Pazartesi, Yerel Medya Zirvesi (İGC Akademi Salonu)

13.00 Atölye: Yerel medya nasıl sürdürülebilir işletmeler kurabilir?

Kolaylaştırıcı: Renate Schröder, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Direktörü

14.00 Basın Çalıştayı: Meslek örgütü temsilcileri sorunları tartışıyor 

(Kapalı oturum)

18.00 Uluslararası Medya Merkezi açılış töreni / 18.30 Resepsiyon

Dilek Gappi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı

Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı

Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

 

 

14 Haziran Salı, Yerel Medya Zirvesi (İGC Akademi Salonu)

09.30 Sunum: Türkiye Yerel Medyasının Demografik Profili

Yunus Erduran & Dilek İçten, MEDAR

10.30 Atölye: Harekete geçmek için pozitif bir plan

Jacqui Park & Renan Akyavaş, IPI

12.30 Öğle Yemeği

13.30–16.00 İzmir Basını Konuşuyor: Sürdürülebilir gazetecilik ve yeni gelir modelleri

Dilek Gappi, İGC & Dr. Anıl Aba, NewsLabTurkey ve Yaşar Üniversitesi & İzmir Yerel Medya Temsilcileri & Gökhan Çakır, Dijital Pazarlama Uzmanı

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA