17 Ocak 2026 Cumartesi

11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”  
 
     
   

ALİ ÖZTUNÇ, "CUMHURBAŞKANI TUNCELİ`YE KÖPRÜ SÖZÜNÜ TUTMADI. BU KÖPRÜYÜ YAPMAK DA CHP İKTİDARINA NASİP OLACAK"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun memleketi Tunceli`de Keban Barajı üzerine köprü sözü verdiğini ancak yıllardır köprünün yapılmadığını anımsatarak, “Ha yaptırmayacaksanız, ki yaptırmayacaklarını da biliyoruz, inşallah CHP ve Millet İttifakı iktidara geliyor. Kısa süre içinde bu köprüyü yapmak da CHP`ye nasip olacak diye düşünüyoruz” dedi.

 

Tarih : 9 Haziran 2022 Perşembe 11:06   Okunma : 622

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: ÜNAL AYDIN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun memleketi Tunceli`de Keban Barajı üzerine köprü sözü verdiğini ancak yıllardır köprünün yapılmadığını anımsatarak, “Ha yaptırmayacaksanız, ki yaptırmayacaklarını da biliyoruz, inşallah CHP ve Millet İttifakı iktidara geliyor. Kısa süre içinde bu köprüyü yapmak da CHP`ye nasip olacak diye düşünüyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki 15 CHP milletvekili yurttaşların sorunlarını dinlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun memleketi Tunceli`ye geldi.

“İKTİDAR OLDULAR, VERDİKLERİ SÖZÜ UNUTTULAR”

Pertek ilçesinde açıklama yapan CHP`li Öztunç, Akdeniz ile Karadeniz`i birleştiren Keban Barajı`nın üzerine sözü verilen köprünün halen yapılmadığına dikkat çekti. Öztunç, “Yıllardır bölge halkının talebi var. Pertek`e köprü yapılsın istiyorlar. Türkiye`de pek çok yere köprü projesi var ama en çok köprüye ihtiyacı olan Pertek`e neden köprü yapılmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı iki defa söz verdi. Sayın Binali Yıldırım başbakanlığında söz verdi. Oy almak için köprü yapacağız dediler, oy aldılar, iktidar oldular ve verdikleri sözü unuttular. Pertek`e acilen bir köprünün yapılması gerekiyor. Buraya köprü yapıldığı ve iki yaka birleştiği zaman Elazığ ile Erzincan, Elazığ ile Karadeniz, güney ile kuzeyin birleşmesi daha güzel olacaktır. Bu Fırat ile Dicle`nin birleşmesi gibi olacaktır” diye konuştu.

“YAZ AYLARINDA SAATLERCE FERİBOT BEKLEMEK ZORUNDA KALIYORLAR”

Öztunç, köprü yapılması halinde ticaret ve turizmin de canlanacağına dikkat çekerek, “Yaz aylarında Tunceliler saatlerce feribot beklemek zorunda kalıyorlar. Oysa bir köprü yapılsa beş dakika içinde hemen geçilir ve güzergah devam eder. Erzincan- Tunceli yolu da yapılırsa dört dörtlük olur” dedi.

Öztunç, hükümetin sözünü halen tutmadığını vurgulayarak, “CHP olarak Tunceli`den çağrıda bulunuyoruz. Bir an evvel Pertek köprüsünün yapılması için ihaleye çıkın, projeyi bitirin ve buraya en kısa süre içinde köprü yaptırın. Ha yaptırmayacaksanız, ki yaptırmayacaklarını da biliyoruz, inşallah CHP ve Millet İttifakı iktidara geliyor. Kısa süre içinde bu köprüyü yapmak da CHP`ye nasip olacak diye düşünüyoruz” diye konuştu.

“GARANTİLİ GEÇİŞ PROJESİYLE YAPTIRMASINLAR”

CHP`li Öztunç, köprünün yapımı için çağrı yaparken AKP`ye yap- işlet- devret uyarısında da bulundu. Öztunç, “Köprüyü istiyoruz ama beşli çeteyi zengin etmek için köprü yapmasınlar. Vatandaşa hizmet için köprü yapsınlar. Yani köprüyü yaparken garantili geçiş projesi üzerinden köprüyü yaptırmasınlar… Bu köprüyü AK Parti rant için kullanmasın. Köprüyü devlet kendisi yapsın. Burayı para, rant kaynağı olarak görmesinler. Köprü yapılsın ama beşli çeteyi zengin etmek için yapılmasın” dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu da Keban Barajı üzerine yapılacak köprüden günde 5-6 bin aracın geçmesini beklediklerini aktararak, döviz garantisi verilerek yapılan Çanakkkale Köprüsü`nden günde 3 bin araç geçtiğini anımsattı. Şaroğlu, “Burada araç sayısı emin olun Çanakkale Köprüsü`nden daha fazla olacaktır” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA