17 Ocak 2026 Cumartesi

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

ZAFER PARTİSİ GENEL BAŞKANI ÖZDAĞ: “YURTLARDA BİR TARİKAT BASKISINDAN BAHSEDİLİYOR. BUNUNLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI MI”


Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinin önüne giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya`daki öğrenci intiharlarına değinerek, “Yurtlarda bir tarikatın baskısından bahsediliyor. Bununla ilgili bir soruşturma açıldı mı, sosyal medyadaki iddialar doğru mu, gerçekten böyle bir baskı var mı” diye sordu.

 

Tarih : 12 Haziran 2022 Pazar 15:38   Okunma : 711

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinin önüne giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Antalya`daki öğrenci intiharlarına değinerek, “Yurtlarda bir tarikatın baskısından bahsediliyor. Bununla ilgili bir soruşturma açıldı mı, sosyal medyadaki iddialar doğru mu, gerçekten böyle bir baskı var mı” diye sordu.

Antalya`da yaşanan öğrenci intiharlarıyla ilgili olarak kente gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi girişinde açıklama yaptı. Özdağ, “Yaşanan intihar vakalarının araştırılması için Rektör Hanım neyi bekliyor” dedi. Ümit Özdağ şunları söyledi:

“Akdeniz Üniversitesi`nin değerli öğrencileri, Akdeniz Üniversitesi`nde 40 günden bu yana 3 intihar gerçekleşti. 3 gencimiz hayatını yitirdi. Ve bu gençler aynı yurtta kalıyorlardı. Fakat annelerinin, babalarının, kardeşlerinin bir tanesi olan bu kardeşlerimiz, hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken kendilerine anılarına bir kedi yavrusuna verilen değer verilmedi. Konu araştırılmadı. ‘Bunalıma girdi intihar etti` denilerek geçiştirildi. Bu konunun üzerine gitmek için Sayın Rektör neyi bekliyor? Kaç öğrencinin ölmesi gerekiyor? Sayın Rektör kaçıncı öğrenciniz öldükten sonra bu konunun üzerine gideceksiniz.

“REKTÖR HANIM SİZİN ÇOCUĞUNUZ YOK MU?”

Bakın, 11 Mayıs`ta Halil Gülcan kardeşimiz intihar etmiş. Biraz önce kardeşi ile konuştum dedi ki, ‘Eşyalarını yurt yönetimi bize ailesine teslim etmedi. Bir arkadaşına vermişler biz gidip arkadaşının evinden aldık` dedi. Rektör hanım sizin çocuğunuz yok mu? Bir acılı aile buraya geliyor. Onları bizzat, yurt yönetimi değil, bu çocuklar sizlere emanet edilmiş. Niye karşılamıyorsunuz? Niye gereken özeni göstermiyorsunuz? Hayatta kalmasını sağlayamadınız hiç olmazsa vefatından sonra saygı gösterin bu çocuklara. Ailelerine saygı gösterin.

“YURTLARDA BİR TARİKATIN BASKISINDAN BAHSEDİLİYOR”

Emre Kandemir, 21 Mayıs`ta intihar ediyor. Yurtlarda bir tarikatın baskısından bahsediliyor. Bununla ilgili bir soruşturma açıldı mı, sosyal medyadaki iddialar doğru mu, gerçekten böyle bir baskı var mı? Biraz önce Halil`in abisi ile görüştüm dedi ki, ‘Bana sürekli yurtlarda çıkan yemeği yiyemediğini ve kimsenin yiyemediğini söylüyordu`. Rektöre önerim şu, ailesini de alsın gelsin bu çocuklara layık gördüğü yemeği kendisi de akşamları yesin. Bakalım böyle devam edecek mi?

“TEDBİR ALMANIZ İÇİN ÖĞRENCİLER, ‘ÖĞRENCİ YAŞAMI ÖNEMLİDİR` DİYE DIŞARI MI ÇIKMALI”

10 Haziran`da Muhammed Kaya kardeşimiz vefat ediyor. Artık kapsamlı bir soruşturma başlatmanın zamanı geldi geçiyor. Öğrencilerin ABD`de bir zenci cinayetinden sonra ‘Siyah yaşam önemlidir` diye dışarı çıkıp protesto ettiklerini gördük. Tedbir almanız için öğrenciler, ‘Öğrenci yaşamı önemlidir` diye dışarı mı çıkmalı? Bunu mu istiyorsunuz...

“ATATÜRK BU ÜLKEYİ SİZE EMANET ETTİ”

Biz Zafer Partisi olarak söz veriyoruz. Sadece Akdeniz Üniversitesi`nde değil her yerde bu konunun ve benzeri konuların üzerine gideceğiz. Sadece gençlerimiz intihar etmiyor. Sevgili gençler, geçen sene 121 polis intihar etti. 121. Bu senenin ilk beş ayında sayı 29`u geçti. Türkiye bir intihar toplumu oldu. O kadar büyük adaletsizlikler o kadar büyük baskılar var ki, ekonomik kriz o kadar derin ki ayrıştırma o kadar ağır ki gelecek ile ilgili umutlarını yitiren insanlar eskiden olduğu gibi yazar kasa atmıyorlar, intihar ediyorlar. Ancak umudunuzu yitirmeyin. Atatürk bu ülkeyi size emanet etti. Onun size emanet ettiği ülkeye sahip çıkın.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA