25 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’  
 
     
   

ALTI SİYASİ PARTİNİN "KURUMSAL REFORMLAR KOMİSYONU" TOPLANDI... GELECEK PARTİLİ BİLGİN: “HEDEFİMİZ, EKONOMİMİZİ AĞIR BUNALIMDAN ÇIKARMAK”


Altı siyasi partinin genel başkan yardımcısından oluşan Kurumsal Reformlar Komisyonu, Ankara`da toplandı. Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, “Hedefimiz, ekonomimizi içinde bulunduğu ağır bunalımdan çıkarmak, milletimizi huzura ve refaha kavuşturmak, ülkemizi her alanda dünyanın saygın ve gelişmiş ülkelerden biri haline getirmektir. Bütün bu çalışmalarımızın ve bundan sonra yapılacak çalışmaların özü; ‘dünya beşten büyüktür` diyenlere, ‘haklısınız ama Türkiye de birden büyüktür ve yetki kimde olursa olsun tek kişinin aklı ve zihni yetmez` diye seslenmektir” dedi.

 

Tarih : 13 Haziran 2022 Pazartesi 14:09   Okunma : 322

Altı siyasi partinin genel başkan yardımcısından oluşan Kurumsal Reformlar Komisyonu, Ankara`da toplandı. Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, “Hedefimiz, ekonomimizi içinde bulunduğu ağır bunalımdan çıkarmak, milletimizi huzura ve refaha kavuşturmak, ülkemizi her alanda dünyanın saygın ve gelişmiş ülkelerden biri haline getirmektir. Bütün bu çalışmalarımızın ve bundan sonra yapılacak çalışmaların özü; ‘dünya beşten büyüktür` diyenlere, ‘haklısınız ama Türkiye de birden büyüktür ve yetki kimde olursa olsun tek kişinin aklı ve zihni yetmez` diye seslenmektir” dedi.

Altı siyasi partinin genel başkan yardımcısından oluşan “Kurumsal Reformlar Komisyonu”, Ankara`da toplandı.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, Demokrat Parti Ekonomik İşler Başkanı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ve Saadet Partisi Ekonomik İşler Başkanı Sabri Tekir katıldı.

Altı genel başkan yardımcısı, komisyon çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Gelecek Partisi Politika İzleme Kurulu Başkanı Feridun Bilgin, şunları söyledi:

“Bugün bizler, Türkiye`deki siyasi eğilimleri en geniş şekilde kapsayan altı siyasi partinin temsilcileri olarak karşınızdayız. Esasen Türkiye, bu yıl 28 Şubat`ta imzalanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem mutabakatı ile yıllardır görmeyi umut ettiği ve ülkemizin de çok ihtiyacı olan samimi, özverili bir iş birliğine şahitlik etmektedir. Hepinizin de yakından takip ettiği üzere Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem`e geçiş sürecinin anayasal, yasal çerçevesiyle seçim güvenliği konusundaki komisyonlar, çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir. Bugüne kadar da bu çalışmalarda çok önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.

Ülkemizin son yıllarda tahrip edilmiş yönetim sistemi ve kurumsal yapısını yeniden inşa etmek, yurdumuzu huzurlu ve müreffeh hale getirmek için şüphesiz daha çok sayıda çalışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede komisyonumuz, parti liderlerimizin 24 Nisan`da yaptıkları toplantıda aldıkları karar sonucu oluşmuştur. Heyetimiz, geçmiş kariyerlerini kamunun en önemli kurumlarında ve en üst düzeyde görevlerde geçirmiş ve çok büyük birikime sahip kamuoyunun da yakından bildiği üyelerden oluşmaktadır.

Komisyon üyeleri olarak bizler, mayıs ayından müteaddit defalar ve uzun süreli çalışmalar yaparak tam bir mutabakatla liderlerimiz tarafından belirlenen kurumsal yapı üzerindeki çalışmalarımızı tamamladık ve bugün raporu sizlerle paylaşmak üzere huzurlarınızdayız.

“HEDEFİMİZ, EKONOMİMİZİ İÇİNDE BULUNDUĞU AĞIR BUNALIMDAN ÇIKARMAK”

Neden bu çalışmaya öncelik verildiğini merak edenler için belirtmek isteriz ki… Demokratik toplumlar güçlerini, gelenekleri ve müktesebatı olgunlaşmış kurumlardan; esasları katılımcı bir anlayışla oluşturulmuş sağlam kurallardan; sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu politikalardan; ehliyetli, liyakatli dürüst kadrolardan alırlar. 2018 yılından beri tecrübe ettiğimiz, ‘verin yetkiyi bu aciz kardeşinize her şeyin ne kadar güzel olacağını görün` diyerek getirilen sistemde; güçler ayrılığı yerini güçler birliğine bırakmış, kurumsal yapılar ve kapasiteleri tahrip edilmiş; ehliyet, liyakat ve dürüstlük yok edilmiş; ülkemiz yetersiz, yandaş kadrolarının elinde tek kişinin emir komutası altına girmiştir. Esasen mevcut tablo, yönetmekten ziyade bir yönetememe manzarasıdır. Bunun sonucu da istikrarsızlık, pahalılık, işsizlik ve her geçen gün daha da fakirleşmektir.

Kurumsal yapılardaki bozulma, özellikle Türkiye`nin dünya ekonomisindeki değişimlere uyumunu engellemekte, ekonominin dış etkilere dayanma gücünü zayıflatmakta, fırsatlardan yararlanma bir tarafa, ülkenin dünyadaki yeri ve etkinliğini her geçen gün daha da geri götürmektedir. Bütün bu sorunların çözümü acilen tam parlamenter sisteme geçilerek, güçler ayrılığı ve hukukun üstünlüğünü tesis etmekten, ekonomi başta olmak üzere tüm kurumsal yapının güçlendirilmesinden; stratejik hedefler çerçevesinde toplumun tüm kesimlerini içeren istişareye, ortak akla ve koordinasyona dayalı bir kamu yönetimi anlayışının geliştirilmesinden; kaynakların tüm toplum kesimlerinin ortak yararını gözetecek şekilde kullanılmasından; akla ve bilime dayalı politikalara dönülmesinden geçmektedir. Hedefimiz, ekonomimizi içinde bulunduğu ağır bunalımdan çıkarmak, milletimizi huzura ve refaha kavuşturmak, ülkemizi her alanda dünyanın saygın ve gelişmiş ülkelerden biri haline getirmektir. Bütün bu çalışmalarımızın ve bundan sonra yapılacak çalışmaların özü; ‘dünya beşten büyüktür` diyenlere, ‘haklısınız ama Türkiye de birden büyüktür ve yetki kimde olursa olsun tek kişinin aklı ve zihni yetmez` diye seslenmektir. Halkımızaysa, yandaşlarla değil, paydaşlarla ve kurumlarla çalışacağımız taahhüdüdür.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA