25 Nisan 2026 Cumartesi

19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’  
 
     
   

EYT`Lİ YURTTAŞ: KIRMIZI ETİ ZATEN UNUTTUK. KURBAN`DAN KURBAN`A GÖRÜYORDUK. ŞU ZAMLARDAN SONRA TAVUK ETİ DE ALAMIYORUM


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana`da emeklilerin ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarını dinledi. Şevkin`in “Et alabiliyor musunuz” diye sorduğu emekli bir yurttaş, “Üç ay önce bir komşu getirdi. Kebap içinmiş. Bir şiş o getirdi de yedim. Başka türlü et görmüyorum ben” dedi. EYT`li bir yurttaş ise “Bu zamlar gelmeden önce kırmızı eti zaten unuttuk. Kurban`dan Kurban`a görüyorduk da tavuk eti alıyordum. Şu anda şu zamlardan sonra tavuk eti de alamıyorum. Sıkıntılarımız çok” diye konuştu.

 

Tarih : 13 Haziran 2022 Pazartesi 18:47   Okunma : 885

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana`da emeklilerin ve emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarını dinledi. Şevkin`in “Et alabiliyor musunuz” diye sorduğu emekli bir yurttaş, “Üç ay önce bir komşu getirdi. Kebap içinmiş. Bir şiş o getirdi de yedim. Başka türlü et görmüyorum ben” dedi. EYT`li bir yurttaş ise “Bu zamlar gelmeden önce kırmızı eti zaten unuttuk. Kurban`dan Kurban`a görüyorduk da tavuk eti alıyordum. Şu anda şu zamlardan sonra tavuk eti de alamıyorum. Sıkıntılarımız çok” diye konuştu.

Müzeyyen Şevkin, Adana sokaklarında emeklilerle ve EYT`li yurttaşlarla dertleşti. Emekli bir yurttaşla Şevkin arasında şu diyalog yaşandı:

EMEKLİ YURTTAŞ: EMEKLİ İKRAMİYESİ EN AZ 5 BİN 500 LİRA OLMALI

Şevkin: Yetiyor mu emeklilik maaşı?

Emekli: Kesinlikle yettiği yok. Yetmeyi bırak, tırnağımızın ucu, dilimizin altına bir tat değdirecek kadar da kıymeti, değeri yok.

Şevkin: Et alabiliyor musunuz?

Emekli: Üç ay önce bir komşu getirdi. Kebap içinmiş. Bir şiş o getirdi de yedim. Başka türlü et görmüyorum ben.

Şevkin: Kurban Bayramı geliyor, ne yapacaksınız?

Emekli: Kurban Bayramı`nda ben kurban kesmeyi düşünemiyorum. Çünkü niye? Gücüm yetmez. Aldığım 3 bin lira aylık. 3 bin lira aidatla ben, zaten en kötü kurbanlığı 4 bin liradan, 5 bin liradan aşağı alamayız. 70 lira olmuş canlı. Öyle olmuş, ben buna nasıl güç yetireyim.

Şevkin: Torun gelecek, harçlık verilecek, kurban var.

Emekli: Torun geliyor, ben kaçıyorum, utanıyorum. Çocuğun eline yüz lira… Şu kadar torunum var. ‘Banka, bakka, dede bakka` diyor, inanın kaçıyorum ben çocuktan. Çünkü veremiyorum, bir şey veremiyorum çocuğuma.

Şevkin: İkramiye, emekli ikramiyesi en azından kurban kesecek kadar olsa.

Emekli: Emekli ikramiyesi, şu an Kurban Bayramı`nda en az 5 bin 50 lira, 5 bin 500 lira civarında olması lazım ki insan kurbanını alabilsin. Üstünü de eşine, çoluğuna çocuğuna dağıtır. Öbür harçlığıyla da ancak kendini geçindiriyor. Aldığım 3 bin lira ile ben ancak kendimi geçindiriyorum. Ev kira, efendim ekmek olmuş 3 lira. Şimdi belediyelerimiz ekmek veriyor, çalışıyorlar Allah razı olsun. Güzel. Ben yaşlıyım, yetişemiyorum. Sırada da bekleyemiyorum. O saatte de yetişemiyorum.

Şevkin: Elektrik, yol parası, su parası…

Emekli: O zaten aldı başını gidiyor.

“BİN 500 LİRA İLE GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUM. BEN VE EŞİM”

Şevkin ile EYT`li bir yurttaş arasındaki sohbet ise şöyle gelişti:

Yurttaş: Sayısal Loto bayii işletiyordum.

Şevkin: Nerede?

Yurttaş: Adana Çukurova bölgesinde. 10 yıl esnaflık yaptım ben. Bu iktidar döneminde her şeyimi kaybettim. Beş tane çocuğum var, şu anda bir tanesi sigortalı çalışıyor, bir tanesi de daha yeni atandı. Ben, ruh hastası oldum. Tedavi görüyorum iki senedir, üç senedir. Üç aydır, dört aydır sıkıntısız randevu alamıyorum. Beni Ceyhan`a yönlendiriyor, İmamoğlu`na yönlendiriyor.

Şevkin: Niye? ‘Sıralar bitti` diyorlar. ‘Kuyruklar bitti` diyorlar.

Yurttaş: Yok, sırada var, kuyruk da var. Diyor ki bana, ‘Gideceksin` diyor, ‘hastanede bekle` diyor, ‘gelmeyen olursa onun yerine seni alırlar` diyor. Şu anda ben, çocuklarımın gönderdiği parayla geçiniyorum. Yeminle söyleyebilirim size, bin 500 lira ile geçiniyorum. Eşimle ben… Bin 500 lirayla ekerler mi, dikerler mi, mezara mı koyarlar bilmiyorum. Ama bin 500 lira ile geçiniyorum. Size şöyle söyleyeyim; her şeyimizden kestik. Bu zamlar gelmeden önce kırmızı eti zaten unuttuk. Kurban`dan Kurban`a görüyorduk da tavuk eti alıyordum. Şu anda şu zamlardan sonra tavuk eti de alamıyorum. Sıkıntılarımız çok.

Bir başka yurttaş: Eskişehir`de tavuk eti 60 lira. Ben yeni geldim oradan.

Yurttaş: Yeri geliyor, cebimizde çay parası olmuyor. Gidiyoruz uzaklarda oturuyoruz. Yani bir çay içemiyoruz.

Şevkin: Ne yapmak lazım?

Yurttaş: Ne yapmak lazım; 14 tane milletvekili yollamışız Adana olarak. Biz değil, siz yapacaksınız. Biz oylarımızı veriyoruz. Güveniyoruz sizlere, oylarımızı veriyoruz. Ben İYİ Partiliyim. Yavuzlar mahalle temsilcisiyim.

Başka bir yurttaş: Emekli misiniz abi?

Yurttaş: Ben emekli değilim. Şu anda emeklilikte yaşa takılanlardanım. 55 yaşında olacağım emekliliği 60 yaşına, beş yıl uzattı. 58 yaşındayım, iki sene daha beklemem lazım.

Şevkin: Emeklilikte yaşa takıldığın için emekli maaşı alamıyorsun. Ama bir yere çalışmaya gittiğin zaman çalışmaya ‘Yaşlısın` diyorlar.

Yurttaş: Devlete göre gencim, çalışmak istediğim yere göre yaşlıyım.

Şevkin: Nereden geliyor bin 500 lira?

Yurttaş: İki tane oğlum evli. Üç tanesi bekar. Bekar çocuklarım her ay 500 lira gönderiyor.

Şevkin: Herhangi bir yerden maaş almıyorsun.

Yurttaş: Devletten hiçbir ardım alamıyorum. Başvurdum, bir kömür dahi çıkmadı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA