18 Ocak 2026 Pazar

13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA  
 
     
   

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DAVASI DANIŞTAY`DA... İYİ PARTİLİ YÜKSEL, SÖZLEŞMEYE KARŞI ERKEKLERİN HAZIRLADIĞI BROŞÜRÜ GÖSTERDİ: "BU CESARETİ NEREDEN BULUYORLAR?"


Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı`nın iptali istemiyle Danıştay`da açılan davaların üçüncü duruşması yapılıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına beyanda bulunan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, sözleşmenin feshinden cesaret alan erkeklerin 6284 sayılı kanunun iptal edilmesi için broşür hazırlayarak dağıttığına dikkat çekti. Broşürü mahkeme heyetine gösteren ve üzerindeki "Aile, vatan, namus koruyucusu erkeklere negatif ayrımcılığa son verilsin" ifadelerini okuyan Yüksel, “Bu cesareti nereden buluyorlar” diye sordu.

 

Tarih : 14 Haziran 2022 Salı 12:28   Okunma : 570

TAMER ARDA ERŞİN

Türkiye`nin İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı`nın iptali istemiyle Danıştay`da açılan davaların üçüncü duruşması yapılıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına beyanda bulunan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, sözleşmenin feshinden cesaret alan erkeklerin 6284 sayılı kanunun iptal edilmesi için broşür hazırlayarak dağıttığına dikkat çekti. Broşürü mahkeme heyetine gösteren ve üzerindeki "Aile, vatan,namus koruyucusu erkeklere negatif ayrımcılığa son verilsin" ifadelerini okuyan Yüksel, “Bu cesareti nereden buluyorlar” diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi`nin feshine ilişkin Danıştay`da açılan davanın üçüncü duruşması bugün yapılıyor. Danıştay 10. Dairesi`nde, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye İşçi Partisi, KESK`e bağlı Tarım Orkam Sen, Sedef Erken, İzmir, Trabzon, Mersin, Giresun, Eskişehir, Budur, Adana, Manisa, Uşak, Bolu ve Hatay barolarının başvuruları ele alınıyor.

SAVCI KURT YERİNE YANIKDEMİR GELDİ

Danıştay 10. Dairesi`ndeki savcı Aytaç Kurt yerine savcı Nazlı Yanıkdemir`in gelmesi dikkat çekti. Yanıkdemir, İYİ Parti lideri Meral Akşener`in İstanbul Sözleşmesi`nin feshine karşı Danıştay`a yaptığı başvuruda "İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilemez" diye mütalaa vermişti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener adına beyanda bulunan İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İstanbul Sözleşmesi`nin feshinin ardından sözleşmeye karşı erkeklerin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun`un iptali için broşür hazırlayarak gönderme cesaretini gösterdiğini söyledi. Yüksel, Danıştay heyetine ve salondaki kadınlara broşürü göstererek, şunları söyledi:

“Ben söylemekten utanıyorum. 6284 sayılı iftira ve … nokta nokta kanunu olarak kitapçık bastıyor, iptal edilsin diyor. İstanbul Sözleşmesi`ne bağlı olarak hazırlanan 6284 sayılı yasa gerçekten kadına, çocuğa şiddet, ailenin korunmasıyla ilgili önemli bir kanun. Bu var olan kanun uygulansa birçok sorun zaten kendiliğinden ortadan kalkacak.”

Broşür üzerinde yazan “Aile, vatan, namus koruyucusu erkeklere negatif ayrımcılığa son verilsin” ifadelerini okuyan Yüksel, “Bu cesareti nereden buluyorlar?” diye sordu. Yüksel, Türkiye`de kadınların sokaklarda güvende yürümek istediğini kaydederek, İstanbul Sözleşmesi`nin feshinin bu broşürü hazırlayan erkeklere cesaret verdiğini söyledi.

“İNSAN HAKLARI SÖZLEŞMESİ`Nİ DE FESHEDECEĞİ GÖZDEN KAÇIRILMAMALIDIR”

Yüksel, Cumhurbaşkanı`nın Avrupa Konseyi sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi`nden çekilmesinin yaratacağı sonuçları “İstanbul Sözleşmesi`ni feshedeceği kabul edilirse yarın diğer bir Avrupa Konseyi sözleşmesi olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`ni de feshedeceği gözden kaçırılmamalıdır. Uluslararası sözleşmeleri Cumhurbaşkanı kararı ile feshetme yolu bir kez açıldığında yarın nereye kadar uzanacağını kimse hesaplayamaz. Belki medeni haklarımızı kadınlar olarak kaybetmeye gidecek kararlarla da karşı karşıya kalabiliriz” diye açıkladı.

Yüksel, kadın cinayetlerine ilişkin verileri “Bunu ölüm listesi olarak değil de Türk kadının zafer listesi olarak açıklamayı çok isterdim” sözünün ardından açıkladı. İnsan hak ve hürriyetleri ile ilgili kararların Meclis çatısında alınabileceğini vurgulayan Yüksel, “Ben bir gecede İstanbul Sözleşmesi`nden çekildim` demek bağlı olduğumuz bütün uluslararası sözleşmeden bir gecede çekilmek anlamına gelmektedir. Haklı olarak tüm hukukçuları, kadınları rahatsız etmiştir” dedi.

Dava, feshe karşı dava açanların beyanlarıyla sürüyor. 

 Son olarak 23 Haziran`da ise Kocaeli, Kayseri, Batman, Samsun, Antalya, Ordu, Yalova, Bursa, Muğla baroları ile Ankara Diş Hekimleri Odası`nın başvuruları görüşülecek.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA