Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninde “Ali İsmail`i Unutmadık” yazılı pankartı açmak isteyen öğrencilerin gözaltına alınmasını eleştirdi. Vakıf açıklamasında, “Ali İsmail`in adını unutturmamak için çaba gösteren herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Tüm gençlerin düşlerindeki özgür dünyayı destekliyoruz” denildi.
ALİKEV`den sosyal medya aracılığıyla bugün yapılan yazılı açıklamada, 11 Haziran Cumartesi günü, Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreninde “Ali İsmail`i Unutmadık” yazılı pankartı açmak isteyen Egehan Deniz Koska ve Alpay Ağaç`ın güvenlik görevlileri tarafından zor kullanılarak engellenmesi eleştirildi. İki öğrencinin gözaltına alınmasının Ali İsmail`in anısına şiddetli saldırı olduğu belirtilen açıklama şöyle:
“Ali İsmail`in anısına ve üniversitelilerin ifade özgürlüğüne yapılan şiddetli saldırı, gençlikten yükselen özerk ve demokratik üniversite talebinin haklılığını bir kez daha göstermiştir. Ali İsmail`in adını yaşatmak, yaşarken hayata geçirmek istediği idealleri gerçekleştirmek için faaliyet gösteren Ali İsmail Korkmaz Vakfı olarak, bu yaşananları kabul etmiyoruz. Ali İsmail`in adını unutturmamak için çaba gösteren herkesin yanında olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyoruz. Tüm gençlerin düşlerindeki özgür dünyayı destekliyoruz.”