19 Ağustos 2025 Salı

15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:03   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:25   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ  
 
     
   

TARIM BAKANLIĞI`NDAN `VENEZUELA`DA TARIM` AÇIKLAMASI: "ÇOK SAYIDA TARIM ÜRÜNÜNDE DÜNYA LİDERLİĞİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR"


Tarım ve Orman Bakanlığı, Venezuela`da buğday üretimi konusundaki eleştirilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Türkiye`deki tarımsal üretim sayesinde 85 milyon vatandaş, 5 milyon sığınmacı ve 50 milyon turistin ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceği belirtilen açıklamada, Venezuela`da ayrılan ve ‘Turkish Land` adı verilen 400 bin hektar alanda tarımsal yatırım yapacağı bildirildi. Açıklamada, "Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşvikler ile çok sayıda tarım ürününde dünyada liderliğimiz devam etmektedir" denildi.

 

Tarih : 15 Haziran 2022 Çarşamba 17:16   Okunma : 324

Tarım ve Orman Bakanlığı, Venezuela`da buğday üretimi konusundaki eleştirilere yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Türkiye`deki tarımsal üretim sayesinde 85 milyon vatandaş, 5 milyon sığınmacı ve 50 milyon turistin ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceği belirtilen açıklamada, Venezuela`da ayrılan ve ‘Turkish Land` adı verilen 400 bin hektar alanda tarımsal yatırım yapacağı bildirildi. Açıklamada, "Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşvikler ile çok sayıda tarım ürününde dünyada liderliğimiz devam etmektedir" denildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tepkiyle karşılanan Venezuela`da tarımsal üretime ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı. İngiltere, ABD, İsviçre ve Çin`in de tarım arazisi kiraladığı belirten açıklamada, bunun gelecekte dünya gıda piyasasında söz sahibi olmak için yapıldığı savunuldu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro`nun ziyareti sırasında bu ülkeyle tarım alanında üç ayrı iş birliği anlaşması imzalandığı belirtilen açıklamada, “Bu anlaşmalardan biri de ‘Bitki Koruma ve Karantina Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı` olmuştur” denildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"YÜZDE 70`İ YATIRIMCIYA, GERİ KALAN YÜZDE 30`LUK KISMININ DA VENEZUELA`YA BIRAKILACAK"

“Venezuela Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilman Castro Soteldo, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişci`ye, Türk yatırımcıların Venezuela`da 400 bin hektar tarımsal alanda yatırım yapabileceklerini belirtmiştir. Yapılan teklife göre; Venezuela`da Türkiye için ayrılan ve ‘Turkish Land` olarak adlandırılan bölgede tarımsal yatırım yapılması ve elde edilecek hasılatın yüzde 70`inin yatırımcıya, geri kalan yüzde 30`luk kısmının da Venezuela`ya bırakılması ifade edilmiştir. Yatırımcıların elde edeceği hasılatın Türkiye`nin ihracatı için de kullanılabileceği kaydedilmiştir.

"TÜRKİYE, 85 MİLYON NÜFUSUNUN, 5 MİLYON SIĞINMACININ, EN AZ 50 MİLYON TURİSTİN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK DURUMDADIR"

Türkiye, 23,4 milyon hektar işlenen tarım arazisi varlığı ve her geçen gün artan tarımsal üretimi sayesinde 85 milyon nüfusunun, yaklaşık 5 milyon geçici koruma statüsündeki sığınmacının ve hedeflenen en az 50 milyon turistin ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Türkiye, aynı zamanda dünyanın en önemli tarım ve gıda ürünleri ihraç eden ülkeleri arasındadır. Tarımsal hasıla bakımından da Avrupa`da birincidir. Bakanlığımızca yürütülen çalışmalar ve üretime yönelik teşvikler ile çok sayıda tarım ürününde de dünyada liderliğimiz devam etmektedir.

"TÜRKİYE KAZAN-KAZAN PRENSİBİ İLE YAKLAŞMAKTADIR"

Türkiye, tarihi misyonu gereği tarımsal yatırım yaptığı ülkelere sömürgeci bir prensiple yaklaşmamakta, aksine kazan-kazan prensibi ile yaklaşmaktadır. Her şeyden önemlisi, tarım ve gıda ürünü yatırımlarına ihtiyaç duyan ülkeler, yatırım konusunda Türkiye`ye bizzat kendileri teklifte bulunmaktadır. Bu ülkeler, Türkiye`nin bu konudaki tecrübesine ve üretkenliğine sonuna kadar güvenmektedir. Nüfusu 2050`li yıllarda 100 milyonun üzerine çıkması beklenilen Türkiye`nin 2053 vizyonunun da bir gereği olarak tarımsal üretimini artırması, aklın ve bilimin bir gereğidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bakanlığımız hem yurt içinde hem de yurt dışında tarımsal alanda yatırım yapan yatırımcılarımızın yanında olmaya devam edecektir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA