18 Ocak 2026 Pazar

20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU  
 
     
   

TCMB: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ 6,5 PUAN ARTARAK 64,59`A YÜKSELDİ


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi`ne göre; yıl sonu enflasyonu beklentisi, bir önceki anket dönemine göre 6,5 puan artarak yüzde 64,59`a yükseldi. Dolar kurundaki yıl sonu beklentisi ise 18,89`a çıktı.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 12:02   Okunma : 401

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası`nın (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi`ne göre; yıl sonu enflasyonu beklentisi, bir önceki anket dönemine göre 6,5 puan artarak yüzde 64,59`a yükseldi. Dolar kurundaki yıl sonu beklentisi ise 18,89`a çıktı.

TCMB, haziran ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi`nin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, piyasa katılımcılarının geleceğe dönük beklentileri olumsuz. Ankete katılanların büyük bölümünün beklentisi, enflasyondaki artışın yıl sonuna kadar yükseleceği yönünde. Döviz kurundaki artışın da yükselmeye devam edeceği tahminini yapıyorlar.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları şöyle:

- “Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 57,92 iken bu anket döneminde yüzde 64,59 oldu. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 33,28 iken bu anket döneminde yüzde 37,91 olarak hesaplandı. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 19,54 ve yüzde 22,04 oldu.

- 2022 yılı haziran ayı anket döneminde, katılımcıların 12 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde; TÜFE`nin ortalama olarak yüzde 30,07 olasılıkla yüzde 30,00-36,99 aralığında, yüzde 20,31 olasılıkla ise yüzde 37,00-43,99 aralığında artış göstereceği öngörüldü.

- Aynı anket döneminde nokta tahminler esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre ise katılımcıların yüzde 27,91`inin beklentilerinin yüzde 30,00-36,99 aralığında, yüzde 25,58‘inin beklentilerinin ise yüzde 37,00-43,99 aralığında olduğu gözlendi.

- 2022 yılı haziran ayı anket döneminde, katılımcıların 24 ay sonrasına ilişkin olasılık tahminleri değerlendirildiğinde; TÜFE`nin ortalama olarak yüzde 27,11 olasılıkla yüzde 18,00-21,99 aralığında, yüzde 23,26 olasılıkla ise yüzde 22,00-25,99 aralığında artış göstereceği öngörüldü.

- Aynı anket döneminde nokta tahminler esas alınarak yapılan değerlendirmeye göre 24 ay sonrası TÜFE enflasyonu beklentileri değerlendirildiğinde; katılımcıların yüzde 18,42‘sinin beklentilerinin yüzde 14,00-17,99 aralığında, yüzde 31,58`inin beklentilerinin yüzde 18,00-21,99 aralığında, yüzde 18,42‘sinin beklentilerinin ise yüzde 22,00-25,99 aralığında olduğu gözlendi.

POLİTİKA FAİZİNDE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

- Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı`nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi, bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi de bir önceki anket döneminde ve bu anket döneminde yüzde 14,00 olarak gerçekleşti.

DÖVİZ KURUNUN 12 AY SONRA 20,70`E ÇIKACAĞI TAHMİN EDİLİYOR

- Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru beklentisi, bir önceki anket döneminde 17,57 TL iken bu anket döneminde 18,89 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 18,47 TL ve 20,70 TL oldu.

- Katılımcıların GSYH 2022 yılı büyüme beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 3,3 iken bu anket döneminde yüzde 3,5 olarak gerçekleşti. GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 4,0 iken bu anket döneminde yüzde 3,8 olarak hesaplandı.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA