16 Temmuz 2025 Çarşamba

15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:27   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:25   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:22   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:19   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:16    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:14   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:10   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   01:05   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:09   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK  
 
     
   

BAKAN NEBATİ: GES`TE TALEPLER ÇOK İYİ GELİYOR


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gelire endeksli senetlere (GES) ilişkin, "Talepler çok iyi geliyor. GES`lerin getirisi yıllık minimum yüzde 23,04 olacak ve kupon gelirleri vatandaşlarımıza üç ayda bir ödenecek. Bu gelirin artma potansiyeli de yüksek olacaktır" dedi.

 

Tarih : 17 Haziran 2022 Cuma 18:02   Okunma : 391

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gelire endeksli senetlere (GES) ilişkin, "Talepler çok iyi geliyor. GES`lerin getirisi yıllık minimum yüzde 23,04 olacak ve kupon gelirleri vatandaşlarımıza üç ayda bir ödenecek. Bu gelirin artma potansiyeli de yüksek olacaktır" dedi.

Nureddin Nebati, bugün Adana`da iş insanlarıyla bir araya geldi. Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde yapılanlar hakkında bilgi veren Bakan Nebati, enflasyonla mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini ve mali disiplinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Bakan Nebati`nin konuşmasının satır başlarıyla şöyle:

“GES`LERİN MİNİMUM GETİRİSİ YÜZDE 23,04 OLACAK: Kur korumalı mevduat (KKM) enstrümanını son dönemde yeni finansal araçlarla da destekliyoruz. Tasarruflarını Türk lirasında değerlendirmek isteyen vatandaşlarımıza alternatifler sunmak ve yollarını kolaylaştırmak amacıyla gelire endeksli senetlerin ihracını gerçekleştiriyoruz. GES`ler bireysel yatırımcılara yönelik olup, kamu bankalarımız aracılığıyla 15 Haziran`dan itibaren talep toplanmaya başlandığını da ifade edeyim. GES`ler ile ilgili talepler çok iyi geliyor. GES`lerin getirileri kamu iktisadi teşebbüslerimizden bütçeye aktarılan hasılat paylarını da endeksli ve yıllık minimum yüzde 23,04 olacak. Yani kurumlarımızın hasılat performansı beklenenin üzerinde gerçekleştiği takdirde ilave bir getiri de sağlayacaktır. Üç ayda bir ödenecek kupon getirileri için uygulanacak asgari getiri garantisi sayesinde vatandaşlarımızın gelir payındaki değişimlerinden olumsuz etkilenmesi de önlenmiş olacaktır.

İHRAÇLARDA TAHSİL EDİLEN ÜCRETLERDE İNDİRİME GİDİLDİ: Tüketici kredilerinde makro politikalarla sıkılaşmaya gidilmiş olsa da selektif kredi politikamızla ülkemiz için yatırım, üretim ve ihracat yapan firmalarımıza destek olmaya da devam edeceğiz. Bir yandan da ülkemizde sermaye piyasalarının gelişimi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. SPK, geçen hafta aldığı kararla halka arzlarda yurt dışından fon teminini özendirmek, şirketlerin yurt dışında sermaye piyasası aracı ihracı yoluyla fon temin etmelerini teşvik etmek amacıyla ilgili ihraçlarda tahsil edilen ücretlerde indirime gidildi. Ayrıca Borsa İstanbul nezdinde ‘Emtia Pazarı` da kurulmuş olup, altın sertifikası ihracına ilişkin çalışmalara ivedilikle başlandı.

TOPLAM 21,1 MİLYAR LİRA TUTARINDA ÖDEME GERÇEKLEŞTİ: Gündeme getirilen bazı abartılı rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Bu kapsamda bütçede mart ayında 11,7, nisan ayında 4,6 milyar lira ve mayıs ayında da 4,8 milyar lira olmak üzere toplam 21,1 milyar lira tutarında ödeme gerçekleşmiştir. Korumalı mevduatın bütçe üzerinde oluşması muhtemel maliyetlerini, vade solundaki kur ve sisteme dahil olan mevduatın büyüklüğü belirliyor. Zaman içinde toplanan mevduatın bütçeye maliyetini hesaplarken uygulamanın ilk kez başladığı tarihteki kur seviyesi baz alınarak yapılması doğru bir hesaplama yöntemi değildir. Spekülatif ve manipülatif bir amacı taşımaktadır. Ayrıca KKM`nin uygulamasının bütçeye olası maliyeti, bakanlığımız tarafından farklı senaryolar dahilinde yakinen de takip edilmektedir.

SANCILI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ: Gelen her türlü talebi hızlı bir şekilde değerlendiriyor, etki analizlerini yapıyor ve yolumuza devam ediyoruz. Adımlarımız, reel piyasayı rahatlatıcı, çarkların dönmesini sağlayıcı, ihracatı artırmayı hedefleyen, dolayısıyla da istihdama katkı sağlayan her türlü kolaylığın sağlanması yönünde. Zaten Türkiye Ekonomi Modeli`nin temel kıstasları da bunlar. Elbette ki sancılı bir dönem yaşıyoruz. Ama Türkiye Ekonomi Modeli`nin çarkları döndürdüğü, üretimi devam ettirdiği, ihracatı artırdığı, istihdama olanaklar sağladığını göz ardı etmek, başta üreticilerimiz, ihracatçılarımız, imalatçılarımız olmak üzere Türkiye`ye yapılan en büyük haksızlıktır. Biliyoruz ki hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor. Yollar çoğunlukla engebeli ve yorucudur. Ancak zafere ulaştığımızda, yaşadığımız zorlukların tamamı unutulur.

SADECE VE SADECE ŞUNU YAPIN, BÜRONUZDAKİ MASANIN ÜZERİNDEKİ EVRAKLARA VE FATURALARA BİR BAKIN: Adana çalışıyor, üretiyor. Antep`teydim; çalışıyor, üretiyor. Haftaya Kayseri`deyiz. Oradan da aynı keyifle Ankara`ya dönüyoruz. Ülke kazanıyor. Ülke çalışıyor. Zorluklar var. Üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Hep birlikte geleceğiz. Lütfen kendi işinize odaklanın. Üretiminize bakın. Geçen yıl neredeydiniz? Bu yıl neredesiniz? 5 yıl önce ne satıyordunuz yurt dışına? Bugün ne satıyorsunuz? 10 yıl önce fabrikalarımızda çalışanların sayısı neydi? Cironuz neydi? Kendi işinize bakın. Hangi mallar katıldı ihracat ailesine? Sadece ve sadece şunu yapın. Büronuzdaki masanın üzerindeki evraklara bir bakın. Faturalara bakın. Biz bu ülkede hiçbir fabrika, hiçbir imalathane kapanmasın, hiçbir esnaf işini kaybetmesin diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA