4 Mart 2026 Çarşamba

21:16   GÜNDOĞDU’DA 13’ÜNCÜ GÜN BEREKETI: VAHAP SEÇER’DEN “BU SOFRA MILLETIN” MESAJı   16:14   TOROSLAR’ıN MINIKLERI İTFAIYECILIĞI YERINDE ÖĞRENDI   16:12   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT’TEN ‘GENÇŞEHİR’ MÜJDESI   15:09   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "İSRAIL’DE GÖZALTıNA ALıNAN CNN TÜRK MUHABIRI EMRAH ÇAKMAK VE KAMERAMAN HALIL KAHRAMAN’A YÖNELIK BU UYGULAMAYı KıNıYORUM"   15:08   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TRUMP’ıN VE NETANYAHU’NUN DAYATTıĞı DÜZEN YENI DÜNYA DÜZENI OLAMAZ"   14:07   EĞITIM SENDIKALARıNDAN, ÖLDÜRÜLEN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN MILLI EĞITIM BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM   14:06   İSTANBUL’DA ISTISMARA KARŞı ADALET MÜCADELESI VEREN ANNE VE KıZı HAYATıNı KAYBETTI   13:05   BIR ÖĞRENCININ SALDıRıSıYLA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN FATMA NUR ÇELIK IÇIN ÇEKMEKÖY’DEKI OKULUNDA TÖREN DÜZENLENDI...   10:23   MEDVEDEV’DEN DONALD TRUMP’A SERT UYARı: “REJIM DEĞIŞIKLIĞI ÇıLGıNLıĞı 3. DÜNYA SAVAŞı’Nı BAŞLATABILIR”   09:57   TMMOB MIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı CANAN AKSU: “DEPREMI ENGELLEYEMEYIZ AMA YıKıMı ÖNLEYEBILIRIZ”   09:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KATMA DEĞER HAMLESI: COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı 12 AY GELIRE DÖNÜŞÜYOR   01:02   BOLU’DA SIYASI DEPREM: TANJU ÖZCAN “İRTIKAP” SUÇUNDAN TUTUKLANDı   19:04   KıNıK’TA MADEN GERILIMI: POLYAK İŞÇILERINE 11. GÜNDE TOMA’Lı MÜDAHALE, 4 GÖZALTı   18:08   MERSIN’DEN ADıYAMAN’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE BARıŞ ÇAĞRıSı!   15:02   MERSIN’IN EN BÜYÜK ROBOTIK FESTIVALI TOROSLAR’DA YAPıLDı   15:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “BÖLGEMIZDE HUZUR VE BARıŞ ISTIYORUZ”   14:56   İRAN KıZıLAYı: ABD VE İSRAIL SALDıRıLARıNDA EN AZ 555 KIŞI HAYATıNı KAYBETTI   14:51   CHP’LI BAŞARıR’DAN BOLU’DAKI HAKIM VE SAVCıLARA: "MILLET ADıNA KARAR VERIN, TEK ADAM ADıNA KARAR VERMEYIN"   14:50   GAZETECI MESLEK ÖRGÜTLERINDEN KENAN ŞENER’IN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: "GAZETECILIK SUÇ DEĞILDIR"   14:48   CHP’NIN "MILLETLE BIRLIKTE MILLETIN EMRINDE" BULUŞMASı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIR DAHA HIÇ KIMSE BUGÜNKÜ CUMHURBAŞKANı’NıN YETKILERIYLE DONATıLMAYACAK. CUMHURBAŞKANı DAHIL HERKES DENETLENECEK"  
 
     
   

SAADET PARTİLİ KAYA: “BİZİM SAĞLAMAMIZ GEREKEN, ‘ÖTEKİSİ OLMAYAN` BİR DEVLET İNŞA EDEBİLMEK”


Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Kamu yönetiminde liyakat ve eşitlik ilkesinde, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dini, mezhebi ve etnik kimlikleri ne olursa olsun kamu tarafından tanımlanmış, belirlenen şartları taşıyan herkesin kamuda rahatlıkla yer alabileceği ve mülakat uygulamasına son verilerek özellikle yazılı bir sınav sistemi içerisinde en yüksek puandan başlayarak herkesin kamuda yer aldığı bir sistemi inşa etmek zorundayız. Geçmiş dönemlerde de `ötekisi` olan bir devlet vardı, şimdi de `ötekisi` olan bir devlet var. Bizim sağlamamız gereken, `ötekisi olmayan`, 85 milyonluk bir devlet inşa edebilmek” dedi.

 

Tarih : 18 Haziran 2022 Cumartesi 22:03   Okunma : 744

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Kamu yönetiminde liyakat ve eşitlik ilkesinde, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dini, mezhebi ve etnik kimlikleri ne olursa olsun kamu tarafından tanımlanmış, belirlenen şartları taşıyan herkesin kamuda rahatlıkla yer alabileceği ve mülakat uygulamasına son verilerek özellikle yazılı bir sınav sistemi içerisinde en yüksek puandan başlayarak herkesin kamuda yer aldığı bir sistemi inşa etmek zorundayız. Geçmiş dönemlerde de `ötekisi` olan bir devlet vardı, şimdi de `ötekisi` olan bir devlet var. Bizim sağlamamız gereken, `ötekisi olmayan`, 85 milyonluk bir devlet inşa edebilmek” dedi.

Kartal Kent Kültürü ve Demokrasi Vakfı`nın düzenlediği “Neden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem?” konulu panelin ikinci oturumunda Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya konuştu.

“İKTİDARLAR, GÜCÜ ELİNDE BULUNDURURKEN DE SORGULANABİLMELİ"

Saadet Partili Kaya şunları söyledi:

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem`de yapmak istediğimiz işlerden bir tanesi, iktidarların iktidar gücünü elinde bulundururken de denetlenip sorgulanabilmelerine imkân sağlamaktır. 3 türlü bir denetim olur. Seçimden seçime yapılan denetim, siyasal bir denetimdir. TBMM`nin yaptığı bir parlamento denetimi söz konusu. Bir de bağımsız yargının, iş başında bulunan gerek kamu yöneticileri, gerekse iktidar mensuplarını yargılayabilmesidir. Denge ve denetleme açısından parlamenter sisteme getirilen eleştirilerden bir tanesidir. Kuvvetlerin yumuşak ayrımından bahsedildiği için iktidarı elinde bulunduran kişiler, aynı zamanda Meclis çoğunluğuna da hükmettiği için acaba denge ve denetlemenin iktidar lehine bozulma ihtimali söz konusu olabilir mi? Burada da TBMM önem arz ediyor. TBMM`nin tek görevi, karar oluşturacak sayısal çoğunluk değil. Sorgulama, müzakere etme, kamuoyu oluşturma ve denetleme gibi özelliklere sahip TBMM. Bu fonksiyonlarını kullanırken sayısal bir çoğunluğa ihtiyaç hissetmeden, hatta muhalefet partileri lehine pozitif bir ayrımcılık tanıyarak, onların bu araçları kullanıp iktidarı denetleme imkânı sağlanması gerekiyor ki bu kuvvetlerin yumuşak ayrımından dolayı iktidarların, Meclis`i kilitleme imkânını da ortadan kaldırabilmiş olalım. Mutabakat metnimizde yer alan, Kesin Hesap Komisyonu ile Bütçe Komisyonu`nun birbirinden ayrılıp, Kesin Hesap Komisyonu`nun başkanının muhalefet partilerinden birinin olması da o komisyonun sağlıklı bir şekilde çalışmasına imkân sağlayacaktır.”

“BİRBİRİMİZİ SUÇLAMADAN, SAĞLIKLI BİR KAMU GÖREVİ TESİS EDEBİLİRİZ”

Saadet Partisi`nin İstanbul Sözleşmesi`ne karşı tutumuna ilişkin soruya da Bülent Kaya, şöyle yanıt verdi:

“Benim şahsi kanaatim, İstanbul Sözleşmesi meselesi olur, Kürt meselesi olur ya da laiklik uygulamalarının dini özgürlük alanlarını sınırlaması söz konusu olabilir mi, temel hak ve hürriyetlere tanıdığınız geniş imkânların, özgürlük- güvenlik dengesinde acaba kamu düzenini bozma gibi bir risk olabilir mi; bütün bunlarla ilgili Saadet Partisi olarak bizim inandığımız 3 ilke var. Birbirimizi anlamak zorundayız. Birbirimizin kaygılarını gidermek zorundayız. Ortak paydalarda buluşarak, tamamen evet ya da tamamen hayır demeden bu konuları müzakere etmeye mecburiyetimiz söz konusu. Bugün burada İstanbul Sözleşmesi`ne karşı olmak veya taraftar olmaktan ziyade toplumun belli bir kesiminde, İstanbul Sözleşmesi`nin yürürlükten kaldırılmasına dair ciddi endişeler varsa, bu endişelerin giderilmesi lazım. Yine İstanbul Sözleşmesi`nin uygulanmasına dair belli kesimlerde, belli alanlarda kaygı varsa bu kaygıları gidermek durumundayız. Meselelere bu şekilde yaklaştığımız zaman, birbirimizi suçlamadan, birbirimizin arasına duvarlar örmeden sağlıklı bir kamu görevi tesis edebiliriz.

“BİZİM SAĞLAMAMIZ GEREKEN, `ÖTEKİSİ` OLMAYAN 85 MİLYONLUK BİR DEVLET İNŞA EDEBİLMEK”

Liyakatten, eşitlikten ziyade geçmişte partimizin hangi il veya ilçe örgütünde yer aldığı ya da hangi dönemde bizim eski milletvekilimizdi, kamunun neresinde bunu yönettirirsek muhalif olup da başka partilere gitmeyebilir kaygısıyla kamu görevlilerinin seçildiğini ve atandığını maalesef görüyoruz. Kamu yönetiminde liyakat ve eşitlik ilkesinde, bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dini, mezhebi ve etnik kimlikleri ne olursa olsun kamu tarafından tanımlanmış, belirlenen şartları taşıyan herkesin kamuda rahatlıkla yer alabileceği ve mülakat uygulamasına son verilerek özellikle yazılı bir sınav sistemi içerisinde en yüksek puandan başlayarak herkesin kamuda yer aldığı bir sistemi inşa etmek zorundayız. Geçmiş dönemlerde de `ötekisi` olan bir devlet vardı, şimdi de `ötekisi` olan bir devlet var. Bizim sağlamamız gereken, `ötekisi` olmayan 85 milyonluk bir devlet inşa edebilmek. Yazılı sınavla tespit edemediğimiz bazı kriterleri tespit edebilmek için mülakat yapacağız. Mülakatlarda sorulan soruların abuk sabuk olmamasını temin etmek gerekiyor.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA