26 Nisan 2026 Pazar

09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”  
 
     
   

CHP`Lİ GÖKÇEL`DEN, SANAYİ BAKAN YARDIMCISI BÜYÜKDEDE`YE TEPKİ: “KAHVALTISINDA DEMİR, YEMEĞİNDE OTOMOBİL LASTİĞİ Mİ YİYOR?”


CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede`nin, 110 bin hektar organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, “Türkiye gayri safi milli hasılası 8 bin 500 dolar olan fakir bir ülke. ‘Tarım tarım` diye bağırıyoruz da bize getirdiği para 50 milyar dolar” sözlerine tepki gösterdi. Gökçel, “Kendisine soruyorum sabah kahvaltısında demir mi yiyor, akşam yemeğinde otomobil lastiği mi yiyor. Hangisiyle karnını doyuruyor? Siz sanayi sektöründe çalışacak insanların karnını doyuramazsanız sanayi ne işe yarar?” dedi.

 

Tarih : 20 Haziran 2022 Pazartesi 12:54   Okunma : 454

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede`nin, 110 bin hektar organize sanayi bölgesi olduğunu belirterek, “Türkiye gayri safi milli hasılası 8 bin 500 dolar olan fakir bir ülke. ‘Tarım tarım` diye bağırıyoruz da bize getirdiği para 50 milyar dolar” sözlerine tepki gösterdi. Gökçel, “Kendisine soruyorum sabah kahvaltısında demir mi yiyor, akşam yemeğinde otomobil lastiği mi yiyor. Hangisiyle karnını doyuruyor? Siz sanayi sektöründe çalışacak insanların karnını doyuramazsanız sanayi ne işe yarar?” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede`nin, Endüstri Bölgeleri Yasası`nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi`nin TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu`ndaki görüşmelerinde yaptığı açıklamada, 780 bin kilometrekare alan olduğunu, buna karşın topu topu 110 bin hektar organize sanayi bölgesi bulunduğunu söyleyerek, “Atla deve bir şey değil işte” dedi. Büyükdede, “Türkiye gayri safi milli hasılası 8 bin 500 dolar olan fakir bir ülke. ‘Tarım tarım` diye bağırıyoruz da bize getirdiği para 50 milyar dolar” açıklamasını yaptı. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Büyükdede`nin sözlerine tepki gösterdi.

“SANAYİ SEKTÖRÜNDE ÇALIŞACAK İNSANLARIN KARNINI DOYURMAZSANIZ, SANAYİ NE İŞE YARAR”

Gökçel, şunları söyledi:

“Tarım çok önemli diyoruz. Evet önemli. Hem üreteni toprağından koparmamak için hem de insanlarımızın gıdaya olan ihtiyacını en ufak bir riske sokmamak için önemli. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, ‘tarım, tarım, tarım` diyorsunuz` diye açıklama yapıyor. Kendisine soruyorum sabah kahvaltısında demir mi yiyor, akşam yemeğinde otomobilinin lastiği mi yiyor? Hangisiyle karnını doyuruyor. Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum.

Türk tarımının çöküşünün de gıda ürünlerinin pahalanıp insanlarımızın gıdaya ulaşamamasının nedeni de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede`nin açıklamasıyla bir kez daha ortaya çıktı. Biz diyoruz ki, Tarım stratejik bir sektör. Tarımsal üretimimizin artırılmalı, tarım alanlarımız korunmalı ki 84 milyon vatandaşımızın gıdayla ilgili sıkıntısı olmasın. Endüstri çok önemli, sanayi üretimi çok önemli. Ama siz sanayi sektöründe çalışacak insanları; ve o firmaların yetkililerini, sorumlularını, sahiplerini doyuramazsanız sanayi ne işe yarar.

Buradan bir kez daha Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısına sesleniyorum; biz şu patlıcanın kilosunu kış aylarında 35, 40 liraya satın almak zorunda kaldık. İnsanlarımız patlıcana ulaşamadı. Şimdi patlıcanı, biberi, domatesi, nohudu, fasulyeyi, buğdayı üretecek bu araziler mi önemli, şu şekilde tarım arazilerini betona kurban etmek, endüstriye, sanayiye vermek mi önemli?

Biz ısrarla söylüyoruz; evet ekonomimiz güçlenmesi için ülkemizde sanayi yatırımı da uygun olduğu yerlerde yapılmalı. Endüstriyel üretim de arttırılmalı. En önemlisi insanlarımızı aç bırakmamamız için başkasına muhtaç etmememiz için bu araziler tarım toprakları çok önemli. Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA