26 Nisan 2026 Pazar

09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”  
 
     
   

YUNANİSTAN HÜKÜMETİNİN TANIDIĞI İLK RESMİ CEMEVİ AÇILDI


Yunanistan hükümetinin tanıdığı ilk resmi cemevi, Büyük Derbent Hızır Cemevi`nin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Yunan hükümetinin de desteğiyle resmi bir cemevi açılışı gerçekleştirdik. Buradaki insanların hepsinin bugün yüzü gülüyordu. Kendi ülkemizde de yüzümüzün güleceği yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz, ümit ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 21 Haziran 2022 Salı 15:29   Okunma : 610

Yunanistan hükümetinin tanıdığı ilk resmi cemevi, Büyük Derbent Hızır Cemevi`nin açılışı yapıldı. Açılışa katılan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Yunan hükümetinin de desteğiyle resmi bir cemevi açılışı gerçekleştirdik. Buradaki insanların hepsinin bugün yüzü gülüyordu. Kendi ülkemizde de yüzümüzün güleceği yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz, ümit ediyoruz” dedi.

Yunanistan`ın Meriç vilayetinde Sofulu ilçesine bağlı Büyük Derbent (Megalo Derio) köyünde ilk resmi cemevi olan Büyük Derbent Hızır Cemevi açıldı. Yunanistan hükümetinin resmi olarak tanıdığı ilk cemevinin açılışına, Yunanistan Milli Eğitim Bakanlığı Dinler Genel Sekreteri Yorgo Kalantzis, Kızıl Deli Sultan Dergahı temsilcileri, Büyük Derbent Cemevi temsilcileri ile Bulgaristan ve Türkiye`den de çok sayıda kişi katıldı.

Açılışa katılan Cem Vakfı Çorlu Şube Başkanı Muzaffer Birdal, “Burası bizim Yunanistan`da resmi açılışını yaptığımız ilk cemevi oluyor. Bu bölge özel bir bölge çünkü Seyit Ali Sultan Dergahı`nın hinterlandı. Yunan hükümetinin de desteğiyle resmi bir cemevi açılışı gerçekleştirdik. Buradaki insanların hepsinin bugün yüzü gülüyordu. Kendi ülkemizde de yüzümüzün güleceği yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz, ümit ediyoruz” dedi.

Büyük Derbent Hızır Cemevi Yöneticisi Mümin Pireli ise “Bölgede yaklaşık 2 bin 800 civarından Alevi-Bektaşi bulunmakta, bizim köyümüzün yüzde 60`ı Alevi toplumu yüzde 40`ı Sünni. Gayet iyi geçiniyoruz, ayıracağımız hiçbir şeyimiz yok. Sünnilerden saygı duyduk, sevgi duyduk hiçbir zaman ayrılmadık onlardan. Camide de beraber olduk, cemevi inşaatında da beraber olduk çünkü onlardan da yardım aldık, onlar da desteklediler” diye konuştu.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA