11 Aralık 2025 Perşembe

16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”   16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR  
 
     
   

TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ, ALTAN ÖYMEN`İN 90. YAŞ GÜNÜNÜ KUTLADI


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, dün 90 yaşına giren gazeteci yazar Altan Öymen`in doğum gününü İstanbul`da kutladı. Altan Öymen kutlamada “Genç gazeteciler tüm zorluklara rağmen çok iyi meslek seçtiklerini bilsinler. Kimse umudunu kaybetmesin. Güzel günler göreceğiz. Gazetecilik açısından bu zor günler de geçecek” diye konuştu.

 

Tarih : 21 Haziran 2022 Salı 14:58   Okunma : 527

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, dün 90 yaşına giren gazeteci yazar Altan Öymen`in doğum gününü İstanbul`da kutladı. Altan Öymen kutlamada “Genç gazeteciler tüm zorluklara rağmen çok iyi meslek seçtiklerini bilsinler. Kimse umudunu kaybetmesin. Güzel günler göreceğiz. Gazetecilik açısından bu zor günler de geçecek” diye konuştu.

TGC Yönetim Kurulu, 20 Haziran`da 90 yaşına giren gazeteci yazar Altan Öymen`in doğum gününü İstanbul`da kutladı. Doğum günü kutlamasına TGC Başkanı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Başkan Yardımcısı Doğan Şentürk, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman İhsan Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Niyazi Dalyancı, Yönetim Kurulu üyeleri Pınar Aktaş ve Uğur Güç katıldı.

“GENÇ GAZETECİLER TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN ÇOK İYİ MESLEK SEÇTİKLERİNİ BİLSİNLER”

TGC Onur Kurulu Başkanı da olan Altan Öymen gazeteciliğin dünyanın en iyi mesleği olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Gazetecilik denilince benim aklıma Metin Toker`in sözü gelir. ‘Dünyanın en iyi mesleğidir, doğru dürüst yapılırsa` demişti. Hakikaten doğru söylüyor. Gazetecilik en fazla yer görmeye müsait meslek. Dünyada görmediğim çok az yer var. İnsanın bu meslekte canı da sıkılmıyor. Dezavantajları da var. Her saat meslekle ilgilenmenizi gerektiren bir durum ortaya çıkabilir. Özel hayatınızı zorlaştırabilir. Örneğin 40. yaş günümde hapishanedeydim. Bu dönemde gazetecilik yapmak çok zorlaştı. Gazeteciliğe bu kadar müdahale edilen bir dönemi görmedim. Ama bu zor günler de geçecek diye düşünüyorum. Her şeye rağmen bu ülkenin güçlü bir demokrasi kültürü var. Genç gazeteciler tüm zorluklara rağmen çok iyi meslek seçtiklerini bilsinler. Kimse umudunu kaybetmesin. Güzel günler göreceğiz.”

OLCAYTO: “ALTAN ÖYMEN, BASIN TARİHİMİZE TANIKLIK EDEN, YAŞAYAN ANIT İNSANLARIMIZDAN BİRİDİR”

TGC Başkanı Turgay Olcayto ise meslektaşı ve arkadaşı Altan Öymen`in 90 yaşına girmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Altan Öymen, basın tarihimize tanıklık eden, yaşayan anıt insanlarımızdan biridir. Hayatı boyunca gazeteciliği seçmiş, özellikle ajanscılığı batıdan Türkiye`ye ilkeleriyle getirmiş önemli bir isimdir. Bugün de kitaplarıyla genç kuşakların yakın tarihimize olan ilgisini derleyip toparlayan çok titiz bir çalışma yürütüyor. Bu hem Altan Öymen`in yaşamından bir kesit, daha çok da siyasi tarihimizin unutulmayan sayfalarını hatırlatması bakımından da çok değerli bir çalışma. Mesleğimizde biz gazeteciliğe başladığımız yıllarda ‘abi` sözcüğüne çok önem vermiştik. Saygı duyduğumuz, kendimize rehber edindiğimiz ustalarımıza ‘abi` diye seslenirdik. Altan Öymen de o abilerimizden biri olarak kaldı hep hayatımızda. Meslek örgütümüzün de en değerli üyelerinden biri olarak Onur Kurulumuza başkanlık ediyor. Onun görüşlerinden, deneyimlerinden yararlanıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Altan abi.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA