15 Kasım 2025 Cumartesi

09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI   10:15   KENTLER ARASı DAYANıŞMA: MERSIN VE ANKARA ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’ OLDU   21:37   MERSIN’DEN DENIZE VE TOPRAĞA BÜYÜK DESTEK: SEÇER “ÜRETENIN YANıNDAYıZ” DEDI!   15:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜLNAR’A DEV ULAŞıM HAMLESI,GÜLNAR’ıN GRUP YOLU YENILENDI.   14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

FUAT OKTAY, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ’CAMİ YAKTILAR’ İDDİASINA YANIT VERMEDİ


Gezi Direnişi’ne katılan yurttaşların cami yaktığını öne süren Erdoğan’ın iddiaları, Fuat Oktay’a soruldu. CHP’li Alpay Antmen’in konuya ilişkin soru önergesi, yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesiyle iade edildi.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 23:50   Okunma : 673

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Gezi Direnişi'ni hedef alırken ortaya attığı "camilerimizi yaktılar" iddiası üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen tarafından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verildi. Antmen, önergede, hangi camilerin yakıldığını ve yakıldığı iddia edilen camilerin hangi ilde yer aldığını sordu.

Erdoğan'ın iddiasına yönelik soru önergesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop tarafından iade edildi. Antmen'in sorularda "kişisel görüş ileri sürdüğü" belirtilerek, önergenin soru önergeleri yönetmeliğine aykırı olduğu öne sürüldü.

'KARANLIK İFTİRA TESCİLLENDİ'

Verilen yanıtla "camileri yaktılar" iddiasının "iftira olarak" tescillendiğini belirten Antmen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Camilerimiz yakıldı' iddialarını Fuat Oktay’a sormuştum. 'Tayyip Erdoğan’ın 'yakıldı' dediği bu camiler hangileridir? Hangi ilde hangi cami yakılmıştır?' demiştim. TBMM Başkanı Mustafa Şentop önergeyi bana iade etti. Böylece bu karanlık iftira tescillendi" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Grup Toplantısı'nda Gezi Direnişi'ni hedef alarak yurttaşlara "sürtük" sözleriyle hakaret eden Erdoğan, bir süre sonra da partisinin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada da "cami yıkma" iddiasını dile getirmiş ve "Bütün bunlar olurken, bunları savunan zihniyetten hiçbir şey olmaz. Polis araçlarımız, camilerimiz yakıldı. Bu kendini bilmezler tarafından işgal edildi" ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA