12 Nisan 2026 Pazar

12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı   20:49   AYŞE ÇELIK CINAYETI DAVASı ERTELENDI... CHP’LI HATICE SELLI DURSUN: BU KADıN CINAYETLERINI ÖNLEMEYENLERIN KADıNLARA VERECEK HIÇBIR ŞEYI KALMAMıŞTıR   15:47   AKARYAKıT ZAMLARı, CEZALAR, OTOYOL ÜCRETLERI NAKLIYATÇıLARı BEZDIRDI: ALDıĞıMıZ PARAYı MALIYEYE MI VERECEĞIZ, VERGIYE MI VERECEĞIZ, OTOBANDA Mı VERECEĞIZ, CEZALARA Mı YATıRACAĞıZ, ARABANıN BAKıMıNA Mı VERECEĞIZ?   15:44   CHP’LI BAŞARıR’DAN AK PARTILI MILLETVEKILLERINE "YETER SAYı" TEPKISI: "CIDDIYETSIZLIK, YASANıZA SAHIP ÇıKMAYACAKSANıZ BU KABUL EDILEBILIR BIR DURUM DEĞIL"   14:11   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, ELEKTRIK VE DOĞAL GAZ ZAMLARıNA TEPKI: "MÜJDESINI VERDIĞINIZ KARADENIZ VE AKDENIZ GAZı NE OLDU"   14:10   İBB DAVASı”NDA 19. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN "HÜSEYIN GÜN" ÇıKıŞı: "HIÇBIRIMIZIN TANıMADıĞı BIR KIŞI ÜZERINDEN ÖRGÜT KURGULAMAK, BU IFTIRANAMENIN ÇÖPÜN IÇINDE ÇÜRÜMÜŞ BIR ÇÖP OLDUĞUNUN ALT YAZıSıDıR”  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİ, ON BİNLERİ BULUŞTURDU


Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Funda Arar ve Emircan İğrek`in konser verdiği festivalin kapanışında, Yıldırım Mayruk-Barbaros Şansal Güneş Defilesi de yapıldı. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla farklı stantlarda bilgilendirmeler yapılırken, çoğunluğu sanatsal değeri olan hediyelik eşya stantları da yoğun ilgi gördü. 

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 10:11   Okunma : 729

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Funda Arar ve Emircan İğrek`in konser verdiği festivalin kapanışında, Yıldırım Mayruk-Barbaros Şansal Güneş Defilesi de yapıldı. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla farklı stantlarda bilgilendirmeler yapılırken, çoğunluğu sanatsal değeri olan hediyelik eşya stantları da yoğun ilgi gördü. 

10`uncu Uluslararası Soli Güneş Festivali, on binlerce Mersinli`yi bir araya getirdi. Üç gün süren festival boyunca Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Mezitli Kent Konseyi Halk Dansları ekibi, Mersin Capoeira Takımı, Sokak Antrenmanları Topluluğu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Jimnastik Takımı, Mezitli Belediyesi Jimnastik Takımı, Yiğitcan Çiğa Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, Mersin Üniversitesi Konservatuvarı Dans Ekibi, Tangozel Dans Akademisin gösterileri, Grup Veba, Grup Mid`in konserleri gündüz kuşağı etkinliklerine renk kattı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eşi Sembol Tarhan ile birlikte stantları da gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

FESTİVAL, FUNDA ARAR KONSERİ İLE BAŞLADI

Festivalin ilk konserini sevilen sanatçı Funda Arar verdi. Arar, şarkılarını yağmura rağmen alanı dolduran on binlerce seyirci ile birlikte söyledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu`nun da izlediği konserde Funda Arar, duygusal şarkılarının yanı sıra seslendirdiği oyun havalarıyla da müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

EMİR CAN İĞREK COŞKUSU

Festivalin ikinci gününde gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Emir Can İğrek, birbirinden güzel şarkılarını binlerce müzikseverle birlikte söyledi. Yoğun ilgi gören konserde 2 saate yakın sahnede kalan İğrek, şarkılarının çoğunu gençlerden oluşan büyük koro ile seslendirdi. 

Konserde Mezitli Belediyesinin konuğu olarak Mezitli`de bulunan kardeş kent Tempelhof Schöneberg`ten gelen misafirler Başkan Neşet Tarhan`la birlikte dans etti.

Konsere gelen müzikseverlere, Mezitli Belediyesi tarafından Soli Pompeiopolis Antik Kentinin resmedildiği kabartma magnet ve özel hazırlanmış narenciye kolonyası hediye edildi.

MERSİN CADDELERİ`NDE YÜRÜYEN DEFİLE

10`uncu Uluslararası Soli Güneş Festivali, dünyada bir ilke de sahne oldu. Türkiye`nin en ünlü mankenleri, Yıldırım Mayruk ve Barbaros Şansal`ın koleksiyonunda yer alan kıyafetleri, özel hazırlanmış TIR`ın kasasında Adnan Menderes Bulvarı boyunca Yürüyen Defile ile sergiledi.

Araçlarıyla trafikte seyredenlerin ve yürüyüş yapanların bir anda mankenleri karşılarında görmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

SOLİ GÜNEŞ FESTİVALİNDE “GÜNEŞ” DEFİLESİ

Festivalin son gününde Yıldırım Mayruk Güneş Defilesi modaseverler ile buluştu. 3 gün boyunca on binlerce Mersinli`nin doldurduğu Soli Arena`da ünlü Moda Tasarımcısı Barbaros Şansal hazırladığı programla, Yıldırım Mayruk`un elbise tasarımlarını sergiledi.

Kurtuluş Savaşı sonrası Mustafa Kemal Atatürk`ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`ni kurmak için kat ettiği yolun anlatıldığı gecenin koreografisi ve elbise tasarımları büyük beğeni kazandı.

Sahne, ışık şovları ve Barbaros Şansal`ın sunumuyla renklenen gecede mankenler, izleyicilerin alkışları arasında Ulusal Kurtuluş Savaşı`nın süreci, Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunu dönem dönem anlatan kıyafetlerini taşıdı. Defilenin sonunda, tüm mankenler ellerinde "İstanbul Sözleşmesi Yaşatır" yazılı dövizlerle çıktı.

“FESTİVALİMİZ BİR MARKA HALİNE GELDİ”

Her yıl olduğu gibi festivalin yoğun ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan  Neşet Tarhan, stant açarak festivale güç veren tüm paydaşlara, sergiledikleri performanslarla daha renkli bir festival olmasını sağlayan dans ve müzik gruplarına, başarılı bir festival olmasını sağlayan tüm belediye çalışanlarına, gönüllülere teşekkür etti.

Festivale ilginin her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çeken Başkan Tarhan, “Covid-19 virüsü nedeniyle iki yıldır yapamadığımız festivalimizi bu yıl sürdürmüş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Halkımızla birlikte kutlama yapmayı özlemişiz. Yağmur demeden, güneş demeden coşkuyu hep birlikte yaşadık. Paydaşlarımızla birlikte programladığımız Soli Güneş Festivalimiz artık bir marka haline geldi. Etkinlikleri planlarken, gelecek sanatçıları seçerken halkımızın özellikle gençlerimizin görüşlerini alarak karar veriyoruz. Bu durum halkımızın festivalini daha çok sahiplenmesini sağlıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA