3 Mayıs 2024 Cuma

14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"   10:47   CHP`Lİ ARPACI: ``12 AYDA ÖDENECEK DIŞ BORÇ 228 MİLYAR DOLAR``   10:44   SEVGİ KILIÇ: “KYK ÖĞRENCİ YURTLARINDAKİ İHMAL GÜNDEN GÜNE ARTIYOR. BİZ UYARMAKTAN BIKTIK KİMSE ÖNLEM ALMIYOR, HESAP VERMİYOR"   10:41   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZ KADROLU VE GÜVENCELİ ÇALIŞACAK”   10:26   YANKI BAĞCIOĞLU: “GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR  
 
     
   

TAŞCIER`DEN BAKAN KASAPOĞLU`NA "MÜZEKART" SORUSU: "GENÇLER NEDEN SADECE KİMLİK KARTLARINI GÖSTEREREK GİREMİYOR"


Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın 18-25 yaş arası gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmeleri için vereceği Müzekart GNS ile ilgili ihale yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi firmaya verildiği TBMM`ye taşındı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu`na, gençlerin sadece kimlik kartlarını göstererek müzelere girmeleri mümkün iken neden ayrıca kart bastırıldığını sordu.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:22   Okunma : 448

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın 18-25 yaş arası gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmeleri için vereceği Müzekart GNS ile ilgili ihale yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi firmaya verildiği TBMM`ye taşındı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu`na, gençlerin sadece kimlik kartlarını göstererek müzelere girmeleri mümkün iken neden ayrıca kart bastırıldığını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın “Genç Ne Sever” programı kapsamında 18-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmelerini sağlayacak Müzekart GNS uygulamasını TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, konuyla ilgili Meclis Başkanlığı`na Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu`nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Taşcıer`in konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“GENÇLER KİMLİK KARTI İLE DE GİREBİLİR, NEDEN KART BASILDI?”

“Güzel bir adım atılmış ve 18-25 yaş arası gençlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilmeleri sağlanmış. Gençlerin bu toprakların geçmişi ve kültürünü tanımasını istiyoruz, bu açıdan bu uygulamayı geç kalınmış bir adım olarak görüyoruz. Ancak Bakanlığa şu soruları sormak zorundayız; madem 18-25 yaş arası tüm gençlere ayrım olmaksızın müze ve ören yerleri ücretsiz olacak, neden ayrıca bir kart bastırılma gereği duyuluyor? Her vatandaşın cebinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgesi zaten var. Girişte kimliğini gösterir, 18-25 yaş aralığındaysa ücretsiz girerler. Bu kadar basit bir imkan varken, milyonlarca kart bastırıp dağıtmanın anlamı nedir, yine birilerine rant sağlama imkanı olarak mı görüldü, bunu sormak zorundayız. Ülkemizin ekonomik olarak çok derin bir krizden geçtiği şu süreçte kamu kaynaklarının böylesine umarsızca ve lüzumsuzca har vurup harman savrulması asla doğru değil.”

Bakana yöneltilen önergedeki sorular şunlar:

“MÜZEKART GNS BASIM İŞİ İLE İLGİLİ İHALE YAPILMIŞ MIDIR? YAPILDI İSE İHALEYİ HANGİ FİRMA ALMIŞTIR?”

“18-25 yaş aralığındaki gençlere ücretsiz dağıtılacağı ifade edilen Müzekart GNS için kaç adet kart basımı yaptırılmıştır? Bu kartların basımı için ne kadar ödenmiştir ya da kart başı maliyet ne kadardır? Müze ve ören yerlerine girişler 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere ücretsiz olacaksa, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgelerini ibraz etmek suretiyle yaş tespiti yapılabilecekken neden ayrıca bir kart bastırılması gereği duyulmuştur? Müzekart GNS basım işi ile ilgili ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise ihaleyi hangi firma almıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA