9 Aralık 2025 Salı

16:21   CHP MYK TOPLANTıSı... CHP MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR, KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE PM’YE SEVK EDILDI   16:17   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: 10 MART MUTABAKATı’NıN HAYATA GEÇIRILMESI ÖNEMLI BIR DÜĞÜMÜ ÇÖZECEK   16:16   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN, YAĞıZ KAAN ERDOĞMUŞ’A TEBRIK: "İLK 50’DE 1 DEĞIL, ILK 20’DE 19 TÜRK SPORCU YETIŞTIRMEYI HEDEFLEYECEĞIZ"   14:48   BAHIS SORUŞTURMASı... TFF BAŞKANı HACıOSMAOĞLU: “OPERASYONLAR DERINLEŞTIKÇE BIR PANIK HAVASı ESMEYE BAŞLADı”   14:46   KENDISINE SISTEMATIK ŞIDDET UYGULAYAN KOCASıNı ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANAN SERAP AVCı HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:44   AVRUPALı LIDERLERDEN UKRAYNA’YA KRITIK DESTEK: DONDURULMUŞ RUS VARLıKLARı IÇIN “TAZMINAT KREDISI” ATAĞı   14:39   CHP MYK, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   14:37   EKREM İMAMOĞLU: BIR TV KANALıNDAN, BIR CANLı YAYıNDAN KORKTULAR   12:48   MERSIN’DE KıBRıS GAZILERI KUYULUK TABIAT PARKı’NDA BULUŞTU: DAYANıŞMA VE VEFA PIKNIĞI   12:40   OSMAN KAVALA’DAN HUKUK VURGUSU: “YANLıŞ DELILLE DOĞRU SONUÇ OLAMAZ”   11:37   AYM’DEN KRITIK KARAR: SÖZLÜ SıNAV ONAYLANDı, EĞITIM YÖNETMELIĞI İPTAL EDILDI   11:15   TÜRKIYE’DE REKOR: FAIZ ZIRVEDE, BÜTÇE DIPTE!   10:48   TOROSLAR’DAN DÜNYA ARENASıNA: ÇIFTE MADALYA GURURU   10:31   “MERSIN’DE KADıNLAR ÜRETIYOR, ÇOCUKLAR GÜVENLE OYNUYOR”   18:30   “KAYSERI’DE DEMOKRASI ÇAĞRıSı: ÖZGÜR ÖZEL CUMHURIYET MEYDANı’NDA HALKLA BULUŞUYOR”   18:20   “MERSIN’DE VIZYONER ADıMLAR: MECLISTEN MARATON VE YıLBAŞı COŞKUSU”   16:30   “20 YAŞ ÜSTÜ ARAÇLAR TRAFIKTEN ÇEKILMELI: BOZAN’DAN ÇEVRE VE EKONOMI İÇIN KRITIK ÇAĞRı”   16:10   “AKDENIZ BELEDIYESI, ÜRETEREK TASARRUFLA HIZMET KALITESINI YÜKSELTIYOR”   10:35   AKDENIZ İHRACATÇıLARı KASıMDA 1,55 MILYAR DOLARA ULAŞTı: UZAK PAZAR HAMLESI GÜÇLENIYOR   10:05   “CANAN AKSU’DAN SAHTE MIMAR UYARıSı: HUKUKI SÜREÇ BAŞLATıLDı”  
 
     
   

BASK, TEMMUZ ZAMMINI VE EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETTİ


Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), memur maaşlarına bu ay yapılacak enflasyon farkı zammını ve TBMM`de kabul edilen ek gösterge düzenlemesini Ankara`da protesto etti. BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Ocak ayından itibaren her çalışan ve emeklinin enflasyon karşısındaki kaybı bir maaşından fazla iken, bu kayıplar karşılanmıyor ve cepten gidiyor iken temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkı zam değildir, ‘aç kalın` demektir, dalga geçmektir” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 17:41   Okunma : 2484

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), memur maaşlarına bu ay yapılacak enflasyon farkı zammını ve TBMM`de kabul edilen ek gösterge düzenlemesini Ankara`da protesto etti. BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, “Ocak ayından itibaren her çalışan ve emeklinin enflasyon karşısındaki kaybı bir maaşından fazla iken, bu kayıplar karşılanmıyor ve cepten gidiyor iken temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkı zam değildir, ‘aç kalın` demektir, dalga geçmektir” dedi.

BASK`a bağlı sendikalar, memur maaşlarına bu ay yapılacak enflasyon farkı zammını ve TBMM`de kabul edilen ek gösterge düzenlemesini bugün Ankara Kızılay`da protesto etti. Eylemde konuşan BASK Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, şunları söyledi:

"ENFLASYON FARKI ZAM DEĞİLDİR"

“Bu pazar gününde kamu çalışanları ailesi ile vakit geçirmesi gerekirken meydanlarda ise bunun sebebi, zaten yoksul bırakılmış bir kesimin açlık sınırına mahkum edilmesidir. Her dönem enflasyon altında kalan artışların hem adına ‘yetkili` dedikleri sendikaların hem de TÜİK`in iş birliği ile kamu çalışanlarının ekmeğiyle oynamasıdır.

3600 ek gösterge düzenlemesinde adalet terazisini bozup, şeflerimiz başta olmak üzere diğer memurlarımızın saf dışı bırakılmasıdır. Eğer kamu çalışanları bugün meydanlarda ise bunun nedeni, sözü verildiği halde artık bir anlamı kalmamış olan yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmamasıdır. 

Kamuda aynı işi yapanları sözleşmeli-kadrolu olarak ayırıp onların ailesinden, özlük haklarından mahrum bırakılmasıdır. Eğer kamu çalışanları meydanlarda ise herkese verilen ikramiyeden hakkı olmasına rağmen yıllarca yararlanamamasıdır. Yıllardır cebimizden çıkan enflasyon kayıplarını karşılamadan, gecikmeli olarak verilen enflasyon farkının bizlere zam diye yutturulmaya çalışılmasıdır.”

Öğretici, ocak ayında kamu görevlileri ve emeklilerinin sadece yüzde 7,5 artış aldığını, ilk altı ay için alınan artışın daha ilk aydan eridiğini ve sadece ocak ayı enflasyonunun yüzde 11,1 çıktığını belirterek, “Ocak ayından itibaren her çalışan ve emeklinin enflasyon karşısındaki kaybı bir maaşından fazla iken, bu kayıplar karşılanmıyor ve cepten gidiyor iken temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkı zam değildir, ‘aç kalın` demektir, dalga geçmektir” diye konuştu.

Öğretici, kamu görevlilerine en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyledi.

YILIN ZAM ŞAMPİYONLARI MİZANSENLE ANLATILDI

Bask Genel Sekreteri ve TEÇ-SEN Genel Başkanı Ümit Demirel ise 13 yıldır kamu çalışmalarının sıfır zam aldığını ve enflasyon farklarının zam olmadığını belirtti. Demirel, Enflasyon farkları 6 ay sonra verildiği için zaten düşük olan alım gücünün daha da düşürdüğünü söyledi. Yetkili sendikaların işveren ile iş birliği yaparak kamu çalışanlarını açlık sınırına mahkum ettiğini savunan Demirel, yılın zam şampiyonlarını ilan etti. Eylemde, zam şampiyonu olan elektrik, doğal gaz, ekmek, akaryakıt, şeker ve yağa gelen zam oranları dövizlerle ve yapılan mizansenle anlatıldı.

Demirel, 3600 ek göstergenin bütün memurlara verilememesinin adaletsizlik olduğunu dile getirerek, eğitimler alıp sınavlar geçen şef, memur, hizmetli ve teknisyenlere yalnızca 3600 kere teşekkür etmekle yetinildiğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA