29 Nisan 2026 Çarşamba

09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI   11:32   AKDENIZ’DE YOL SEFERBERLIĞI: 10 MAHALLEDE BIRDEN HUMMALı ÇALıŞMA!  
 
     
   

SİNOP`TAKİ TATLICA ŞELALESİ`NE GİTMEK İSTEYENLER 8 KM YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR: “DEVLET BİR AN ÖNCE BU YOLU AÇSIN”


Sinoplu Ferdi Poyraz Aslan, Erfelek ilçesindeki Tatlıca Şelalesi`ne giden yolu, özel mülkünden geçtiği gerekçesiyle ulaşıma kapattı. Şelaleye gitmek için yaklaşık 8 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Devlet nasıl müsaade eder böyle bir olaya? Böyle saçma şey mi olur? Bu yolu acilen açsınlar” dedi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2022 Pazartesi 15:20   Okunma : 445

MUSTAFA USTA

Sinoplu Ferdi Poyraz Aslan, Erfelek ilçesindeki Tatlıca Şelalesi`ne giden yolu, özel mülkünden geçtiği gerekçesiyle ulaşıma kapattı. Şelaleye gitmek için yaklaşık 8 kilometre yürümek zorunda kalan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Devlet nasıl müsaade eder böyle bir olaya? Böyle saçma şey mi olur? Bu yolu acilen açsınlar” dedi.

Ferdi Poyraz Aslan isimli vatandaş, Sinop`un Erfelek ilçesindeki Tatlıca Şelalesi`ne giden yolu, özel mülkünde geçtiği ve kamulaştırma yapılmadığı gerekçesiyle iş makineleriyle toprak yığarak ulaşıma kapattı. Şelaleye gitmek isteyen vatandaşlar, yol ulaşıma kapandığı için yaklaşık 8 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Şelaledeki işletmenin sahibi Ömer Bozkurt ve işletme çalışanları, buraya gelen vatandaşları, yolun şelale bölümünde kalan tarafta araçlar ile taşımaya çalışıyor. Vatandaşlar ise araçlarını şelalenin yaklaşık 8 kilometre uzağında bırakarak yürümek zorunda kaldıklarını belirterek yolun bir an önce devlet tarafından açılmasını istiyor.

“BU YOLU ACİLEN AÇSINLAR”

Duruma tepki gösteren bir vatandaş, “Burada bir şelale var. Tabiat parkı olduğu halde nasıl kapatıyorlar? Devlet nasıl müsaade eder böyle bir olaya? Böyle saçma şey mi olur? Biz, Sinoplu değiliz. Dışarıdan geldik, gezip görmeye. Bu yolu acilen açsınlar” diye konuştu.

Diğer vatandaşlar ise “Biz, böyle bir olaya kesinlikle itiraz ediyoruz. Yolun kapanma şansı yüzde sıfır. Yetkililerden buranın açılmasını talep ediyoruz. Biz bu şehrin insanı değiliz ama turistik bir yer olarak gelen herkesin bu şekil ile karşılaşmamasını diliyoruz” dedi.

“BU YOLUN YILLARCA KAMULAŞTIRILMADAN KULLANILMIŞ OLMASI KAMUNUN SUÇUDUR”

Sinop Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Ahmet Çobanoğlu da “Oradaki yol zaten eski bir yol. Sinop İl Özel İdaresi tarafından yapılan bir yol olması gerekir. Dolayısıyla sorumluluğun İl Özel İdaresi`nde olması gerekir diye düşünüyorum. Bundan 5-6 yıl önce turizm yolları çalışması yapılıyordu. Sanırım Erfelek Şelalesi yolu yapılamadı. Dahil edilemedi. Dahil edilseydi o zaman bu sorun çözülmüş olurdu. Bu yolun yıllarca kamulaştırılmadan kullanılmış olması kamunun suçudur. Burada sorumlu İl Özel İdaresi gibi görünüyor” diye konuştu.

“VALİLİĞİN ORAYI KAMULAŞTIRMASI LAZIM”

Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, “Bu vatandaş, geçen yıl da orayı kapatmıştı. Biz rica ettik, açtırdık. Biz, Erfelek Belediyesi olarak bu konuda yetkili değiliz. Valiliğin orayı kamulaştırması lazım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA