27 Aralık 2025 Cumartesi

17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı  
 
     
   

AYTUN ÇIRAY`DAN BAKAN AKAR VE BAKAN KOCA`YA SORU ÖNERGESİ: "DOKTOR. T. Ö.`YÜ FELÇ EDEN KURŞUNU ADETA SİZ ATTINIZ"


İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, askeri üste görev yaptığı sırada kaza kurşunu ile yaralanan Doktor T.Ö. hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Çıray, “Hukuka ve tıbba uymayarak Doktor T. Ö.`yü felç eden kurşunu adeta siz attınız” dedi.

 

Tarih : 6 Temmuz 2022 Çarşamba 13:15   Okunma : 641

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, askeri üste görev yaptığı sırada kaza kurşunu ile yaralanan Doktor T.Ö. hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM`de soru önergesi verdi. Çıray, “Hukuka ve tıbba uymayarak Doktor T. Ö.`yü felç eden kurşunu adeta siz attınız” dedi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, askeri üste görev yaptığı sırada kaza kurşunu ile yaralanan Doktor T.Ö hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. 

“DOKTOR. T. Ö.`YÜ FELÇ EDEN KURŞUNU SİZ ATTINIZ”

Samsun Havza İlçe Sağlık Müdürlüğü`nde 4924 sayılı sözleşmeli statüde görev yapan Doktor T. Ö.`nün Sağlık Bakanlığı`nın 27.04.2022 tarihli kararı ile Şırnak 23. P. Tüm. Komutanlığı emrine 09.05.2022 - 09.07.2022 tarihleri arasında resen 2 aylık geçici görev kararıyla görevlendirildiğini belirten Çıray, bu kararın Doktor T. Ö.`ye  06.05.2022 tarihinde hiçbir hazırlık imkanı tanınmadan, Samsun`dan Şırnak`a yolluk-harcırah-bilet gibi ihtiyaçları karşılanmadan ve  güvenli ulaşım için gerekli şartlar ve tedbirler sağlanmadan sadece üç gün öncesinden tebliğ edildiğini kaydetti.

Doktor T. Ö.`nün sağlık mazereti sebebiyle ‘askerliğe elverişli değildir` raporu nedeniyle askerlik muafiyeti bulunmasına rağmen alındığını vurgulayan Çıray, T. Ö.`nün 4924 sayılı kanuna tabi sözleşmeli olarak çalıştığı için başka bir kurumda geçici görevlendirilmesinin hukuken ve tıbben mümkün olmadığına dikkat çekti. Çıray, “Hukuka ve tıbba uymayarak Doktor T. Ö.`yü felç eden kurşunu adeta siz attınız” ifadesini kullandı.

Doktor T. Ö.`nün geçici görevlendirmeye yazılı olarak yaptığı itirazın Sağlık Bakanlığı tarafından uygun bulanmadığının altını çizen Çıray, Doktor T. Ö. için vatan görevinden kaçmak diye bir tavrın asla söz konusu olmadığını, ancak hasta olmasına rağmen askeri birliğe katılmak ve birlikle beraber sınır ötesi askeri üste göreve başlamak zorunda bırakıldığını belirtti. Çıray, şunları belirtti:

“Doktor T. Ö. askeri üste görev yaptığı sırada sebebi henüz bilinmeyen bir kaza kurşunu ile yaralanmış ve T12 düzeyinde omurilik hasarı meydana gelmiştir. Belden itibaren iki bacağını hissetmediği ve kullanamadığı için felçli (paraplejik) haldedir. Ayrıca ağır akciğer hasarı (hemopnömotoraks) ile ağır karaciğer ve dalak hasarı (laserasyonlar) meydana gelmiştir. Kendisi halen Fizik Tedavi Kliniği Subakut Bölümü`nde tedavi altındadır.

Meydana gelen bu elim olayda ne yazık ki idarelerin birden fazla ağır hizmet kusuru bulunmaktadır. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere idareler, meslektaşımızın hayatını tehdit eden ve ağır maluliyetine sebep olan bu olayın doğrudan müsebbibidir.”

Çıray, Akar ve Koca`ya şu soruları yöneltti:

“ASKERİ SAĞLIK KURUMLARINI AÇMAK İÇİN DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

-  Öncelikle askeri bilgi ve becerisi olmayan, askeri eğitimi olmayan hekimler neden askeri birliklerde görevlendirilmektedir?

-  İhtiyaç olduğu bu ve benzeri olaylarla açıkça ortaya çıkmasına rağmen askeri sağlık kurum ve kuruluşları hâlâ açılmamaktadır. Askeri sağlık kurumlarını açmak için daha neyi bekliyorsunuz?

-   Askeri sağlık kurum ve kuruluşları kapatıldıktan sonra askeri tabiplerin sivil sağlık kurum ve kuruluşlara tayinlerinde rütbe ve özlük yönünden hakları devam ederken, bu tür görevlendirmelere neden askeri değil sivil hekimler gönderilmektedir?

-   Askeri sağlık hizmetleri ve cerrahisi, sivil sağlık hizmetlerinden farklı ve özellikli tıbbi yaklaşım, deneyim ve beceri gerektirmesine rağmen, askerlerimiz neden askeri sağlık hizmetlerinden yararlanmamakta ve savaş tıbbı tecrübesi olmayan sivil hekimlere emanet edilmektedir?

-   4924 sayılı kanuna tabi olarak, çakılı kadro ile çalışan bir hekim, geçici görevlendirme yasağına rağmen neden farklı bir kuruma geçici görevle yollanmıştır?

-  Askerliğe elverişli olmayan bir hekim, Doktor T. Ö. neden doğrudan askeri birliğe göreve yollanmıştır?

“HEKİM SEVKİ CENEVRE SÖZLEŞMESİ`NE UYGUN MU YAPILMIŞTIR?”

-  Sivil hekim yurt içi askeri birliğe görevlendirilmişken neden ve hangi dayanakla sınır ötesi askeri bölgeye gönderilmiştir?

-  Türkiye`nin taraf olduğu Cenevre Sözleşmesi`ne göre işgal altındaki topraklarda ve askerî harekât mıntıkalarında sağlık personelinin kendini tanıtır, mesul makamın mührünü taşıyan, fotoğraflı kimlik ve sol kolunda pazubent taşıması gerektiği belirtilir. Gerek hekimlerin taşınması, kullanılan kıyafetler ve gerekse de bulundukları alanlar sözleşmeye uygun mudur?

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA