11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

BAKAN YANIK`TAN ŞANLIURFA ÇOCUK KORUMA BİRİMİNDE İŞKENCE İDDİASINA YANIT: “PERSONELİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyelerinin Şanlıurfa`da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili bilgi talebine yanıt verdi. İlgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirten Yanık, olayla ilgili idari işlem başlatıldığını, soruşturma sürecinin halen devam ettiğini ve adli sürecin bakanlıkça yakından takip edildiğini bildirdi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2022 Perşembe 17:31   Okunma : 210

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyelerinin Şanlıurfa`da devlet korumasındaki çocuklara işkence ve kötü muamele iddialarıyla ilgili bilgi talebine yanıt verdi. İlgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirten Yanık, olayla ilgili idari işlem başlatıldığını, soruşturma sürecinin halen devam ettiğini ve adli sürecin bakanlıkça yakından takip edildiğini bildirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu`nun CHP`li üyeleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Haydar Hakverdi, Servet Ünsal, İrfan Kaplan ve Enis Berberoğlu, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi`nde kalan çocukların fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kaldıkları iddiasını TBMM gündemine taşımıştı. CHP`li üyeler, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı`na dilekçeyle başvurarak Şanlıurfa`daki söz konusu iddialarla ilgili komisyonun yerinde inceleme yapmasını talep etmiş, ayrıca ilgili kurumlardan bilgi talebinde bulunmuştu.

BAKAN YANIK YANIT VERDİ

CHP`li milletvekillerine yanıt veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şu bilgileri verdi:

“Çocuk Koruma ve İlk Müdahale ve Değerlendirme birimlerinden hizmet alan bir çocuğun ailesine teslim edildikten sonra okul rehber öğretmenine aileye teslim sürecinde kendisine zorla dilekçe imzalatıldığını ve kurumda kaldığı süre içinde personel tarafından işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını, başkalarına da yapılan bu tür durumlara şahit olduğunu ifade etmiş, öğretmen de Şanlıurfa Barosu`na giderek bu durumu anlatmıştır. İddialarla ilgili Şanlıurfa Barosu adına bir avukat savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur.”

“PERSONELİN GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ”

Bakan Yanık, savcılığın konuyla ilgili soruşturma açması ve iddiaları Şanlıurfa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne bildirmesi üzerine, iddiaları araştırmak ve gerekirse soruşturmayı yürütmek üzere İl Müdürlüğü`nce bir muhakkik görevlendirildiğini, ilgili personelin görev yerlerinin değiştirildiğini belirterek, iddialar hakkında soruşturma yapmak üzere Bakanlıkça müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Yanık, şöyle devam etti:

“BAKANLIĞIMIZ ÇOCUKLARIMIZI RİSKLERE KARŞI GÜÇLÜ VE DUYARLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTMEKTEDİR”

“Bakanlığımız müfettişleri tarafından kurumda bütün çocuklar ve yakın süreçte kurum hizmetlerinden yararlanıp ayrılan çocuklarla inceleme kapsamında görüşme gerçekleştirilmiştir. Soruşturma süreci halen devam etmekte olup, adli süreç bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bakanlığımız tarafından çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı gelişimini temin etmek amacıyla çocuklarımızın üstün yararı ilesi doğrultusunda risklere karşı güçlü ve duyarlı nesiller yetiştirmek üzere koruyucu, önleyici ve destekleyici çalışmalar yürütülmektedir.

Bakanlığımız himayesinde bulunan çocuklara yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen tüm vakalara ivedilikle müdahale edilmekte, gecikmeksizin kolluk birimlerine ve adli makamlara bildirilmektedir. Ayrıca idari işlem başlatılmakta ve adli süreç yakından takip edilerek davaya müdahil olunmaktadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA