29 Nisan 2026 Çarşamba

11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”   14:47   DIYARBAKıR’DA KADıN CINAYETLERINE KARŞı YÜRÜYEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI: HER ŞÜPHELI ÖLÜM, HER FAILI MEÇHUL DOSYA TITIZLIKLE ARAŞTıRıLMALı   14:45   "AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ" DAVASı... ADıYAMAN BELEDIYESI BAŞKANı TUTDERE’NIN AVUKATı ŞEYHO SAYA: "ARTıK ADıYAMAN HALKı DA MAĞDUR EDILMEKTEDIR"   14:40   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "NE BRÜKSEL BIZE GELDIĞIMIZ YERI GÖSTEREBILIR, NE AVRUPA BÜROKRASISI TÜRKIYE’YE YÜRÜYECEĞI YOLU TARIF EDEBILIR"   14:28   YENIŞEHIR’DE KUŞAKLAR KORTTA BULUŞTU   11:40   MEZITLI’NIN SAHADAKI GÜCÜ İKIYE KATLANDı! BAŞKAN TUNCER MÜJDEYI ANKARA’DAN VERDI  
 
     
   

“SARALLAR” OLARAK BİLİNEN SUÇ ÖRGÜTÜNE YÖNELİK SORUŞTURMA KAPSAMINDA MHP MYK ÜYESİ DAHİL 46 KİŞİ TUTUKLANDI


“Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Şahin Gürz ve iş insanı Erdal Acar`ın da aralarında bulunduğu 46 kişi tutuklandı.

 

Tarih : 8 Temmuz 2022 Cuma 11:34   Okunma : 779

FAHRETTİN ÖZTÜRK

“Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Şahin Gürz ve iş insanı Erdal Acar`ın da aralarında bulunduğu 46 kişi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “Sarallar” olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik İstanbul başta olmak üzere Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin`de eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Baskınlarda, aralarında MHP MYK Üyesi Şahin Gürz ve iş insanı Erdal Acar`ın da bulunduğu 119 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonların devamında 3 kişi daha gözaltına alınmış, gözaltı sayısı 122`ye çıkmıştı.

ÖNCEKİ GÜN SEVK EDİLEN 31 ŞÜPHELİDEN 6`SI TUTUKLANDI

Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen ve Alaattin Saral adıyla bilinen İlyas Saral`ın firari olduğu soruşturmada yakalanan 122 kişiden 31`i önceki gün İstanbul Adliyesi`ne sevk edilmişti. Sevk edilen şüphelilerden 6`sı nöbetçi hâkimlikçe tutuklanırken 25`i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

91 ŞÜPHELİNİN İFADELERİ 27 SAVCI TARAFINDAN ALINDI

Emniyetteki işlemleri devam eden 79 şüpheli ve başka suçlardan tutuklu bulunan 12 şüpheli de dün İstanbul Adliyesi`ne sevk edildi. 91 şüphelinin ifadelerinin alınması için 27 savcı görevlendirildi.

ŞAHİN GÜRZ DÂHİL 78 ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Savcılıkça ifadeleri alınan şüphelilerden 78`i tutuklanma, 12`si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Başka suçtan tutuklu bulunan 1 şüpheli ise dosya kapsamında ifadesi alındıktan sonra tekrar cezaevine gönderildi.

ŞAHİN GÜRZ DAHİL 46 KİŞİ TUTUKLANDI

Dün sabah saatlerinden itibaren dosyaya görevlendirilen savcılar tarafından ifadeleri alınan şüphelilerin savcılık işlemleri 21.00 sularında sona erdi. Aynı saatlerde nöbetçi hâkimliğe sevkleri sağlanan şüphelilerin hâkimlik sorguları da bugün sabah saat 09.00 sularında bitti.

Sulh Ceza Hakimliği`ne çıkarılan şüphelilerden aralarında MHP MYK Üyesi Şahin Gürz ve iş insanı Erdal Acar`ın da bulunduğu 46 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 44`ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise başka suçtan tutuklu bulunduğu için savcılığa sevki yapılmadı.

Şahin Gürz, "suç örgütüne üye olmak", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "yağma" suçlarından; Erdal Acar ise, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "yağma" suçlarından tutuklandı.

Tutuklanan diğer şüphelilere ise isnat edilen suçlamalar şöyle:

"Suç örgütüne üye olmak", " yağma", "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "ruhsatsız ateşli silahları satın alma, taşıma veya bulundurma" 

GÖRÜNTÜ: Arşiv

FOTO: mhp.org.tr 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA