20 Ocak 2026 Salı

16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK   14:14   MURAT ÇALıK, ÖNCE İZMIR ŞEHIR HASTANESI’NE ARDıNDAN KATIP ÇELEBI ÜNIVERSITE HASTANESI’NE SEVK EDILDI   13:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN HRANT DINK MESAJı: "TÜM GERÇEKLER ORTAYA ÇıKANA, TÜM SORUMLULAR YARGıLANAN KADAR UNUTTURMAYACAĞıZ"   13:05   TRUMP’TAN GRÖNLAND MESAJı: “NOBEL VERILMEDIYSE, ARTıK BARıŞı DÜŞÜNME GIBI BIR YÜKÜMLÜLÜK HISSETMIYORUM; ABD ÇıKARLARıNı ÖNCELEME ÖZGÜRLÜĞÜM VAR”   12:24   CHP’LI KıŞ: İKTIDAR ‘KRIZ VAR’ DIYEREK OVP’YI ŞIŞIRDI, VATANDAŞTAN FAZLA VERGI TOPLADı; EMEKLIYE, ÇALıŞANA, ÇIFTÇIYE VERMEDIĞI PARAYı FAIZE ÖDEDI  
 
     
   

CHP`Lİ AKIN, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ`NİN FATURASINI ÇIKARDI: ELEKTRİKTE YÜZDE 400`E, DOĞAL GAZDA YÜZDE 362`YE VARAN ZAM


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin dördüncü yılında konutlarda elektriğe düşük kademede yüzde 258, yüksek kademede yüzde 400 ve doğal gaza ise yüzde 362 zam geldiğini açıkladı.

 

Tarih : 9 Temmuz 2022 Cumartesi 11:16   Okunma : 455

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nin dördüncü yılında konutlarda elektriğe düşük kademede yüzde 258, yüksek kademede yüzde 400 ve doğal gaza ise yüzde 362 zam geldiğini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ne geçilmesinin ardından Türkiye`deki enerji fiyatlarının yükselişiyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

CHP`li Akın, “Tek adam rejimi” olarak adlandırdığı sisteme geçilmesinin ardından konutlarda elektriğe düşük kademede yüzde 258, yüksek kademede yüzde 400 ve doğal gaza ise yüzde 362 zam geldiğini belirterek, “İktidarın yeni sistemde ‘hızlı ve etkin kararlar alınacağı` vaadi yalnızca faturalara yapılan zamlarla hayat buldu. Son dört yılda vatandaşın temel ihtiyacı olan enerji faturalarına oldukça hızlı ve etkin zamlar yapıldı. Temmuz 2018`den bu yana elektrik faturası 10 kez zamlanarak düşük kademede yüzde 258, yüksek kademede yüzde 400; doğal gaz faturası da 16 kez zamlanarak yüzde 362 oranında arttı. Yeni sistemle ekonomi uçacaktı, ancak uçuşa geçen vatandaşın enerji faturaları oldu” değerlendirmesini yaptı.

CHP`lil Akın, sistemin dördüncü yılında enerji fiyatlarındaki artışı şöyle anlattı:

“ELEKTRİK 10 KEZ ZAMLANDI: Tek adam sisteminin resmen başladığı 4 yıl içerisinde elektrik faturaları 10 kez zamlandı. EPDK`nın ilan ettiği tarifeye göre 1 Ağustos 2018`de yüzde 9, 1 Eylül 2018`de yüzde 9, 1 Ekim 2018`de yüzde 9 zam yapıldı. 1 Ocak 2019 tarihinde yüzde 10 oranında indirim yapılan konut tarifesi 1 Temmuz 2019`da yüzde 15, 1 Ekim 2019`da yine yüzde 15 zam oranında zamlandı. Konut tarifesine 1 Ekim 2020`de yüzde 5,75, 1 Ocak 2021`de yüzde 6, 1 Temmuz 2021`de yüzde 15 oranında zam yapıldı. Kademeli tarifeyi zam aracına dönüştüren iktidar; 1 Ocak 2022 tarihinde düşük kademeye yüzde 51, yüksek kademeye ise yüzde 127 oranında zam yaptı. Yüzde 10 oranındaki KDV indiriminin ardından iktidar son olarak 1 Haziran 2022 tarihinde konut tarifesine yüzde 15 oranında yeni bir zam daha yaptı.

ELEKTRİKTE ARTIŞ YÜZDE 258: Elektrikte yapılan 10 zam 2019 yılındaki indirim ile 2022 yılındaki KDV indirimi kümülatif olarak hesaplandığında artış düşük kademede yüzde 258; yüksek kademede ise yüzde 400 oldu. Buna göre tek adam rejiminin yürürlüğe girdiği Temmuz 2018 tarihinde ortalama 250 kilovatsaat olarak gerçekleşen bir aylık tüketimde 125 lira fatura ödeyen bir ailenin elektrik faturası aynı tüketimi yapmasına karşın zamların ardından yaklaşık 350 liraya çıktı.

DOĞAL GAZ 16 KEZ ZAMLANDI: Parlamenter sistemin sona ererek resmen tek adam rejimine başlanan 9 Temmuz 2018 tarihinden bu yana konutlarda doğal gaza yapılan zamlar ise vatandaşı adeta yaktı. BOTAŞ`ın ilan ettiği tarifeye göre doğal gaza konutlarda 1 Ağustos 2018`de yüzde 9, 1 Eylül 2018`de yüzde 9, 1 Ekim 2018`de yüzde 9 oranında zam yapılırken; 1 Ocak 2019 tarihinde yüzde 10 indirim yapıldı. Doğal gaza 1 Temmuz 2019`da yüzde 15, 1 Ağustos 2019`da yüzde 15, 1 Eylül 2019`da yüzde 15 oranında zam yapıldı. Doğal gaz 1 Ocak 2021`den 1 Haziran 2021`e kadar 6 kez yüzde 1 oranında zamlandı. Doğal gaza 1 Temmuz 2021`de yüzde 12 oranında yine zam geldi. Doğal gaza konut tarifesinde 1 Ocak 2022`de yüzde 25; 1 Nisan 2022`de yüzde 35 ve son olarak 1 Haziran 2022`de yüzde 30 oranlarında zam yapıldı.

DOĞAL GAZDA ARTIŞ YÜZDE 362: Buna göre tek adam rejiminin hayata geçtiği Temmuz 2018 tarihinden bu yana doğal gaza konut tarifesinde 4 yıl içerisinde 16 kez zam, bir kez de indirim yapıldı. 4 yılda doğal gaza yapılan 16 zam ve bir indirim kümülatif olarak hesaplandığında toplam artış yüzde 362 oranında gerçekleşti. Soğuk havalarda ortalama bir aylık tüketime denk gelen 300 metreküp kullanımın tek adam rejiminin başladığı Temmuz 2018 tarihli tarifeye göre faturaya yansıması yaklaşık 350 lira olurken; 3 yılda yapılan zamlarla bu faturanın tutarı kullanım oranı değişmeksizin bugün 1600 lirayı geçti.”

‘EKONOMİ UÇACAKTI, FATURALAR UÇTU`

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; iktidar sözcülerinin tek adam rejimine geçişte “yeni sistemle etkin ve hızlı kararların alınacağı” ve “ekonominin uçuşa geçeceği vaadinde” bulunduğunu anımsattı. CHP`li Akın, şunları kaydetti:

“Tek adam rejimine geçiş öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Siz bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra bu faizle, şunla, bunla nasıl uğraşılır göreceğiz` demişti. Anlaşılan uğraşılan tek şey faturalar oldu. Yeni sistemde ‘hızlı ve etkin kararlar alınacağı` vaadi de faturalarda hayat buldu. İktidar gerçekten de 4 yılda vatandaşın temel ihtiyacı olan enerji faturalarına oldukça hızlı ve etkin zamlar yaptı. Temmuz 2018`den bu yana elektrik faturası 10 kez zamlanarak düşük kademede yüzde 258, yüksek kademede yüzde 400; doğal gaz faturası da 16 kez zamlanarak yüzde 362 oranında arttı. Yeni sistemle ekonomi uçacaktı, ancak uçuşa geçen vatandaşın enerji faturaları oldu.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA